J. P. Ahonen: Belzebubs

Sarjakuvahaasteessa alkaa olla loppukirin paikka, sillä haaste päättyy tämän kuun lopulla. Sarjakuvajuttuja odottelee bloggausjonossani sen verran, että Asterix-taso siintelee jo silmissäni 😎. Marraskuussa on siis luvassa jonon purkua eli sarjisjuttuja piisaa! Ensimmäisenä tuon blogiini J. P. Ahosen Belzebubs-sarjakuvan (Kumiorava, 2018). Belzebubs on ilmestynyt nettisarjakuvana, mutta minä löysin sen vasta tänä syksynä, kun bongasin upeakantisen kirjan jostain blogijutusta tai kenties Goodreadsin feedistä. J. P. Ahosen taidokas kynänjälki on varsinainen huomiomagneetti, joten totta kai omalaatuisen okkultistiperheen arkea kuvaava Belzebubs piti laittaa kirjastovaraukseen.


Belzebubs on strippisarjakuva, ja niiden kanssa olen oppinut varovaiseksi - huumori kun ei aina kolahda, ja hieno piirrosjälki ei silloin paljon lohduta. Nyt huumorin suhteen ei ollut mitään ongelmaa, sillä Belzbubsien arki tarjosi hauskan yhdistelmän tavallisia parisuhde- ja perhejuttuja teiniangsteineen ja muine lapsiaiheisine pulmineen. Nyt nuo jutut vain oli sävytetty mustanpuhuviksi, muttei silti mitenkään pahalla tavalla vaan sopivasti pilke silmäkulmassa. 

Innostuin J. P. Ahosen töistä aikoinaan musiikkipiireihin sijoittuva Perkeros-kirjasta, ja  Belzebubs on vähintään yhtä näyttävää katsottavaa. Musiikki on läsnä myös Belzebubsissa, sillä perheen isä heiluu mukana black metal -bändissä, joka tosin on telekalla annettuaan rumpalilleen potkut. Bändin tunnelmaa kuvaa muutoinkin "enemmän tunnetta kuin taitoa" -tyyli, mutta asennetta löytyy vaikka muille jakaa. Belzebubsien poppoo onkin kovin sympaattisen oloinen kaikesta uhosta ja mustista kasvomeikeistä huolimatta.


Goodreadsiin Belzebubs saa minulta neljä tähteä. Piirrosjäljelle voisin antaa täydet viisi tähteä, mutta muutamat ihan kiva -aukeamat verottivat hieman kokonaisarvosanaa.
***

Osallistun kirjalla Sarjakuvahaasteeseen.

Goodreads: 4 tähteä
Mistä kirja minulle? Lainasin kirjastosta
Muualla verkossa: Sarjakuvaa on luettu blogissa Kirjojen keskellä. Belzebubsin omat sivut ovat täällä.
Sarjakuvan tietoja:
J. P. Ahonen: Belzebubs
Kustannusosakeyhtiö Kumiorava, 2018
128 sivua

Kommentit

  1. Vastaukset
    1. Tämä on! Kannattaa ehdottomasti kokeilla, ja tosiaan näitä strippejä on kai netissäkin näkösällä. :)

      Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.