Joann Sfar & Emmanuel Guibert: The Professor's Daughter

Huh heijaa, tässä tulee Sarjakuvahaasteen viimeinen sarjakuva (enää on siis jäljellä vain loppukooste)! Kunnian saa Joann Sfarin kirjoittama ja Emmanuel Guibertin kuvittama The Professor's Daughter (First Second, 2007). Sarjakuva on Lontooseen sijoittuva varsin vaiherikas tarina egyptologian professorin tyttärestä, joka heilastelee henkiin heränneen muumion kanssa. Romanttisviritteinen seikkailu vaikuttaa jopa hivenen kieli poskessa kirjoitetulta, sen verran älyttömiä eräät juonenkäänteet ovat. Albumi on kuitenkin erittäin taitavasti kuvitettu, ja itse asiassa kaunis kansikuva minut huokuttelikin lainaamaan tämän albumin.


Professorin  tyttären ja muumion seikkailut alkavat, kun he pääsevät livahtamaan kahdestaan kävelylle professorin ollessa poissa kotoa. Muumio herkistyy nauttimastaan iltapäiväteestä siinä määrin, että aiheuttaa pienen selkkauksen hillityssä englantilaiskahvilassa. Eipä aikaakaan, kun professorin tytär huomaa sekoittelevansa unilääkettä epätoivotun vieraan juomaan ja sitten ollaankin jo matkalla Kairoon... tapahtumista ei ole pulaa! Albumi olikin erittäin viihdyttävä lukuelämys.

Sarjakuvan kuvitus on todella taidokasta ja ruuduissa poukkoilevat muumiot olivat hauskan eläväisesti taiteiltu:


Goodreadsiin The Professor's Daughter saa minulta neljä tähteä. Suosittelen sarjakuvaa seikkailujen ystäville, mutta ei kannata odottaa kovin suurta tietoannosta Egyptistä tai muumioista. Jotain historiallisia viittauksia ruuduista löytyy, mutta lähinnä sarjakuvassa on keskitytty hilpeään toimintaan.

Goodreads: 4 tähteä
Mistä kirja minulle? Lainasin kirjastosta
Kirjan tietoja:
Joann Sfar (story), Emmanuel Guibert (illustration): La fille du professeur (1997)
Translation Aléxis Siegel
First Second, 2007
84 pages

Kommentit

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.