Eva Frantz: Kahdeksas neito

Eva Frantzin mainio Anna Glad -dekkarisarja on edennyt toiseen osaansa. Kuuntelin sarjan avausosan Sininen huvila äänikirjana, mutta Kahdeksas neito (S & S, 2018) sattui eteeni e-kirjana. Voin silti suositella myös ääniversiota, sillä Anna Saksman jatkaa sarjan lukijana ja ensimmäisen osan perusteella hänen miellyttävä äänensä sopii loistavasti Anna Glad-kirjojen tunnelmaan.


Kahdeksas neito sijoittuu samaan nimeltä mainitsemattomaan pikkukaupunkiin, jossa oltiin sarjan avausosassakin. Poliisina työskentelevälle Annalle on tullut uusi työkaveri, pirteä ja aikaansaava Märta, joka oli mielestäni erinomainen lisä sarjan henkilögalleriaan. Kirjan rikos on astetta hyytävämpi kuin sarjan avausosassa. Heti kirjan alkusivuilla avannosta löytyy hukkunut uimari, ja hänen kuolemaansa selvitellessään Anna ja Märta ajautuvat tekemisiin paikallisen kansanopiston väen kanssa, sillä hukkunut opetti opistolla valokuvausta. Vähitellen opiston menneisyydestä alkaa tihkua synkkiä tietoja. Syrjäytyneiden nuorten kuntoutukseen on saattanut liittyä jotain hämärää, mutta onko sillä sittenkään mitään tekemistä hukkuneena löytyneen opettajan kanssa?

Kirjan sujuvasti etenevä juoni yhdistää onnistuneesti mukavan sympaattista pikkukaupunkifiilistä ja tummanpuhuvia sävyjä. Jouluinen tapahtuma-aika ja Lucia-kulkueeseen liittyvät juonenkäänteet tekivät kirjasta hyvää luettavaa pimeisiin marraskuun iltoihin. Mielestäni henkilökuvaus on ollut selkeä vahvuus Anna Glad -sarjan molemmissa osissa. Pienestä yhteisöstä erottuu persoonallisia tyyppejä, joista kiinnostuin kummassakin kirjassa sen verran, että olisi ollut kiva tietää heistä enemmänkin. Kahdeksannessa neidossa kansanopiston nuoret olivat kiinnostavaa porukkaa, ja heidän edesottamuksensa kannattelivat kirjaa loppusivuille asti. Toisaalta ihmettelin sitä, miksi kirjaa oli pitänyt kirjoittaa mukaan niin tumpelo miespuolinen kollega Annalle ja Märtalle? Hahmo oli niin läpinäkyvän tyhmä, että lähes kiemurtelin vaivaantuneena aina, kun hän ilmaantui tapahtumiin mukaan.

Pikkukaupunkimiljööstä pitävien dekkarilukijoiden kannattaa ehdottomasti kokeilla tätä sarjaa. Goodreadsiin Kahdeksas neito saa minulta kolme tähteä.

Goodreads: Kahdeksas neito saa 3 tähteä.
Mistä kirjat minulle? Lainasin e-kirjan kirjastosta.
Muualla verkossa: Kahdeksatta neitoa on luettu mm. blogissa Luetut.net
E-kirjojen tietoja:
Eva Frantz: Den åttonde tärnan
Suomennos Ulla Lampinen
S & S, 2018
233 sivua

Kommentit

  1. Tykkäsin Sinisestä huvilasta, ja tämän aion myös lukea. Tai ehkäpä kuunnella – olen nyt innostunut äänikirjoista, lopultakin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla äänikirjaa. Minä tykkään kuunnella erityisesti juuri dekkareita äänikirjoina, ja on aina mukavaa löytää hyvä lukija - hyvä dekkari -yhdistelmä. Tässä on sellainen tapaus. :)

      Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.