2 x äänikirja: Sininen huvila & Salamavaras

Syksyn aikana olen kuunnellut pari äänikirjaa, ja kun minulla tuntuu nyt olevan aikaa vain lyhyisiin pikabloggauksiin, tarjoilen molempien kirjojen kuuntelukommentit tässä samassa jutussa.Eva Frantzin Sininen huvila (S & S, 2017) oli tosi positiivinen kuunteluyllätys. Olen kuunnellut aika vähän Anna Saksmanin lukemia kirjoja, mutta nyt tykästyin toden teolla hänen pehmeään, sopivan ilmeikkääseen ääneensä. Se sopi mainiosti Sinisen huvilan cozy crime -tyyliseen rikosjuoneen, jossa selviteltiin pienellä paikkakunnalla tapahtunutta sisustus- ja life style -bloggaaja Beccan murhayritystä. Rikosjuoni ei ollut kovinkaan vetävä (kerrankin arvasin tekijän hyvissä ajoin ennen loppuratkaisua!), mutta henkilökuvaus oli mielestäni tämän kirjan vahvuus.

Kirjabloggaajaelämä ei liiku aivan samoissa sfääreissä kuin sisustusbloggaaminen, mutta kyllä Sinisen huvilan sivuilta saattoi silti tunnistaa bloggaaja-arkeen kuuluvia juttuja. Mm. asetelmien virittely kotiin tuntui hupaisan tutulta, vaikken kovin paljon kirjoja kuvaakaan. Silti mieheni aina huomauttelee huvittuneesti jotain, kun huomaa "kirjavirityksiäni" milloin missäkin (no joo, Sinisessä huvilassa päädyttiin toisenlaisiin fiiliksiin...). Beccan parisuhdekiemurat sopivat hyvin rikoksen selvittelyn kylkeen, ja lopputulos olikin yllättävän viihdyttävää kuunneltavaa. Goodreadsiin kirja saa minulta kolme tähteä.

Rick Riordan on fantasiaa lukeville varmaankin erittäin tuttu nimi, mutta minä tutustuin hänen nuorille lukijoille suunnattuihin teoksiinsa vasta nyt. Antti Virmavirran erinomaisesti lukema Salamavaras (Otava, 2011) aloittaa Percy Jacksonista kertovan sarjan, jossa hän noin ensi alkuun saa tietää olevansa merenjumala Poseidonin poika. Siitä alkaa Percyn vauhdikas ja seikkailupitoinen elämä, johon kuuluu mm. kanssakäymistä antiikin jumalten kanssa ja reissaillua pitkin ja poikin Yhdysvaltojen manteretta.

Salamavarkaan rempseä, iloinen seikkailuhenki valloitti minut täysin. En ole koskaan ollut innostunut antiikin Kreikan jumalhahmoista, mutta Percy Jacksonin tarinaan nämä minun silmissäni kuivakkaan imagon omaavat taruhahmot oli tuotu mahtavan reippaalla otteella. Juoni rullasi menevästi eteenpäin, ja kuin ohimennen lukijalle tiputeltiin pieniä paloja tietoa antiikin ajoista. Jos tämä sarja olisi ilmestynyt silloin, kun olin nuori, olisin taatusti inpsiroitunut antiikin ajoista aivan toisella tavoin. Goodreadsiin Salamavaras saa minulta 4 tähteä.

***

Osallistun Salamavaras-kirjalla Kirjoja ulapalta -lukuhaasteeseen ja Yhdysvallat-lukuhaasteeseen.

Goodreads: Sininen huvila saa 3 tähteä ja Salamavaras 4 tähteä
Mistä äänikirjat minulle? Omia ostoksia
Muualla verkossa: 
* Sinistä huvilaa on luettu mm. blogeissa Luetut.net, Kirjakaapin kummitus, Dekkaritalo
* Salavaras-kirjaa on luettu mm. blogeissa Tarinoiden syvyydet, Todella vaiheessaMusteen jäljet
Äänikirjojen tietoja:

Eva Frantz: Blå villan (2017)
Suomennos Ulla Lempinen
Lukija Anna Saksman
S & S, 2017
Kesto 7 h 4 min

Rick Riordan: The Lightning Thief (2005)
Suomennos Ilkka Rekiaro
Lukija Antti Virmavirta
Otava, 2011
Kesto 11 t 30 min

Kommentit

  1. Välillä tuntuu, että ois kivaa kuunnella äänikirjoja, mutta millon mää ehtisin? Ku oon aina nokka kiinni kirjassa. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä kuuntelen niitä usein kotitöitä tehdessä. Esim. tylsät silityshommat sujuu mainiosti äänikirjaa kuunnellen. :)

      Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.