Kotimaista #sarjakuvaa: tarinoita teestä ja Helsingistä

Kirjaston sarjakuvahyllyltä löytyi pari lyhyttä, kotimaista kirjaa ja päätin niputtaa niiden kommentit tähän juttuun. Timo Mäkelän Neiti Brander (Arktinen Banaani, 2018) vie lukijan aikamatkalle 1900-luvun alun Helsinkiin ja Ulrika Yliojan Merenneito tavaratelineellä - teetarinoita (Like, 2013) tarjoilee teetä ja sympatiaa ihastuttavien pikkutarinoiden muodossa.


Olen laittanut Ulrika Yliojan kauniskantisen teetarinakirjan merkille blogijutuissa, mutta vasta nyt innostuin nappaamaan kirjan mukaani. Merenneito tavaratelineellä on nopeasti luettu, mutta kirjan kyllä lukee mielellään heti uudelleen. Pidin tosi paljon kirjan ideasta! Yksi aukeama per pieni tarina, tunnelmapala tai suuri tunnemyrsky, kupponen teetä ja kuva, joka kertoo vielä hieman lisää - toimii! Erityisesti silloin, kun kaipaa jotain pientä luettavaa eikä jaksa syventyä pitkän tekstin äärelle. Lisäksi eri teelaadutkin tulevat tutuksi ja itsetuntemus lisääntyy... kirjaa lukiessani tajusin tyytyväisenä lilluvani turvallisessa Keisarin morsian -elämässä (ja aion jatkaa samalla linjalla...). 😄 Goodreadsiin tämä viehko makupala saa neljä tähteä.


Timo Mäkelän Neiti Brander esitteli minulle takakannen mukaan legendaarisen valokuvaajan, mutta tunnenpa valokuvataidetta niin heikosti, etten ollut Branderista koskaan kuullutkaan. Neiti Brander kuvasi Helsinkiä vuosina 1907-1913, ja kirja kertoo hänen elämästään ja uran käänteistä. Sarjakuvalla on mittaa vain 48 sivua, joten aika usein minulle tuli tunne, että eteneepäs neidin elämä kovin vauhdikkaasti. Jäinkin kaipaamaan hieman syvällisempää henkilökuvaa, mutta toisaalta pidin sarjakuvan ajankuvasta ja sen tarjoamasta aikamatkasta vanhaan Helsinkiin. Pääkaupunkimme historiasta kiinnostuneille kirja kenties kolahtaa isommin, mutta minä pyöristin 2,5 Goodreads-tähteä kolmeen.


***

Osallistun Neiti Brander -sarjakuvalla sarjakuvahaasteeseen. Merenneito tavaratelineellä - teetarinoita sopii lisäksi hienosti Helmet-lukuhaasteen kohtaan 28. Sanat kirjan nimessä ovat aakkosjärjestyksessä.

Goodreads: Neiti Brander saa 3 tähteä ja Merenneito tavaratelineellä 4 tähteä.
Mistä kirjat minulle? Lainasin kirjastosta.
Muualla verkossa:
* Merenneito tavaratelineellä -kirjaa on luettu mm. blogeissa Kirjan pauloissa, Kirjakko ruispellossa
* Neiti Brander on arvioitu Turun Sanomissa
Kirjojen tietoja:

Timo Mäkelä: Neiti Brander
Arktinen Banaani, 2018
48 sivua

Ulrika Ylioja: Merenneito tavaratelineellä - teetarinoita
Like, 2013
60 sivua

Kommentit

  1. Kiitos sarjakuvavinkeistä. Erityisesti tuo Neiti Brander jäi kiinnostamaan tuon historiallisen elementtinsä ansiosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olepa hyvä. :) Mäkelän sarjakuva on kyllä tosi kiinnostava palanen pääkaupungin historiaa, ja siksi olisinkin toivonut sarjakuvalle hieman enemmän mittaa.

      Poista
  2. Varsinkin tuo teetarinoita vaikuttaa kiinnostavalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teen ystävälle suosittelen kyllä erittäin lämpimästi! :D

      Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.