Kirjoja ulapalta -lukuhaasteen koonti

Nannan kirjakimara -blogissa alkoi huhtikuussa merellinen Kirjoja ulapalta -lukuhaaste. Haasteen ideana oli lukea kirjoja, joissa meri on keskeisenä elementtinä. Lähdin haasteeseen varovaisin tavoittein, sillä vaikka lähellä meren rantaa asunkin, lukupinossani merellisyys ei useinkaan ole läsnä. Arvelinkin ennakolta, että kaksi luettua kirjaa on minulle jo ihan hyvin ja siitä eteenpäin kaikki on plussaa. No, kävi niin, että sitä plussaa kertyi tällä kertaa viiden kirjan verran ja olen iloisesti yllättänyt haasteen kirjalistani pituudesta. 😊


Luin haasteeseen yhteensä seitsemän kirjaa, ja alla niistä lyhyet kommentit:


 Novellikokoelma, joka yllätti minut tyylikkäällä kerronnalla, globaaleilla tapahtumapaikoilla ja koskettavilla tarinoilla.


Lena Frölander-Ulfin kuvittajantaidot innostivat minut lukemaan tämän lastenkirjan. Sympaattinen ja kaunis kirja.


Upea kuvitus johdatteli minut tämänkin sarjakuvan pariin. Olin aivan mykistynyt Mikin uudesta ulkoasusta ja merellisen seikkailun juonenkäänteistä. Kaukana ollaan perinteisistä Mikki-tunnelmista.


Kotimaiseen fantasiaseikkailuun mahtuu kunnon meriseikkailujakso, jossa on mukana myös merirosvoja. Niinpä otin viihdyttävän Mifonki-sarjan aloituksen mukaan haasteen listalle.

Vernen seikailullisessa poikakirjassa poikajoukko haaksirikkoutuu autiolle saarelle, ja niin alkaa kahden vuoden ajanjakso meren ympäröimänä. Leppoisaa luettavaa edelleenkin.


Griffithsin Ruth Galloway -dekkarisarjassa ollaan lähellä merenrantaa, ja rikosjuonen loppukahinat käydään kirjaimellisesti meren sylissä. Oivallinen dekkari, ja koko sarja on noussut pikku hiljaa suosikkilistalleni.


Riordanin nuorille kirjoitettu fantasiasarja kertoo Percy Jackson -nimisestä pojasta, joka saa selville olevansa merenjumala Poseidonin poika. Meri on siis tiiviisti läsnä kirjassa, ja Percy saa huomata, että meressä on voimaa... erittäin menevä ja vetävä sarja-avaus toimi mainiosti aikuislukijallekin, ainakin äänikirjan muodossa. Tämä kirja onkin luettujen listani ainut äänikirja.


Alunperin olin kaavaillut lukevani haasteeseen jotain Ulla-Lena Lundbergilta, jonka Jää-kirjaan ihastuin ikihyviksi joitakin vuosia sitten. Lundbergin kirjat jäivät nyt kuitenkin lukematta. Kuninkaan Anna -pokkari odottelee silti kotihyllyssä, ja sen verran se kutkuttelee lukunystyröitäni, että tulevana talvena aion ottaa kirjan lukuun.


Kiitokset Nannalle hienosta lukuhaasteesta!


Kommentit

  1. Mainioita kirjoja olet lukenut, ja pidän tavasta, millä hieman luonnehdit kirjoja kosteessa. Tuo Nam Len Merimatka kiinnostaa noista ja Mifongin perintö, vaikka fantasia onkin minulle vieraampaa. Oma saaliini tulee olemaan 8 kirjaa, puolet dekkareita, kunhan nyt vielä bloggaan löytämästäni meriaiheisesta Pablo Nerudan runokirjasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoista oli kiva laittaa pienet loppufiilikset mukaan koosteeseen, ihan noin vaan muistinvaraisesti. En käynyt kurkkimassa omia juttujani - toivottavasti ne eivät ole pahasti ristiriidassa noiden nyt kirjoitettujen kommenttien kanssa. :) Mifongin perintö oli tosi mukava kirja, aion lukea sarjaa lisääkin tässä talven mittaan. Nyt on ollut fantasiainnostus hieman kateissa, mutta kylllä se ennen pitkää taas elpyy.

      Poista
  2. Ihania kirjoja olet lukenut. Täytyy todeta, että en ole lukenut noista yhtään, mutta nyt sain hyviä lukuvinkkejä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika moni näistä tuli luettua kesällä, silloin oli mukava lukea kaikkea kivaa ja kevyttä. :) Ainakin tuota Griffithsin dekkarisarjaa suosittelen sinulle!

      Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.