Kesäkirjojen kohtalo

Syyskuu alkaa huomenna, joten on hyvä luoda viimeinen silmäys menneeseen kesään. Otanpa siis käsittelyyn toukokuun alussa tekemäni kesäkirjalistan, joka tällä kertaa koostui Goodreadsin TBR-listani odotetuimmista kirjoista. Valitsin listalle 12 kirjaa, ja näin niille kävi kesän aikana.

Luin puolet listan kirjoista ilman suurempaa pinnistystä ja hampaiden kiristelyä (listaa kootessani varustin kirjavalinnat pikkuisin huomautuksin. Pienet jälkiviisastelut hakasuluissa):

Doris Lessing on Toni Morrisonin ohella niitä Nobel-kirjailijoita, joita haluan ehdottomasti lukea lisää.
[jälkihuomautus: Kesäkirja aikuiseen makuun, 5 tähteä. Täydellistä kerrontaa tulevalta nobelistilta. Toni Morrisonia en lukenut kesän aikana.]

Olen lukenut Sebaldilta vain yhden kirjan (postuumisti julkaistun Merkintöjä Korsikasta), ja kesän rauhalliset lukuhetket tekevät toivottavasti oikeutta Sebaldin hienolle kirjalle
[jälkihuomautus: hmm, ei osunut lukuhetkien valinta aivan nappiin. Tai sitten tämä oli vaan liian hienostunut tms. minulle.]

Monika Fagerholm: Ihanat naiset rannalla
En ole lukenut Fagerholmilta vielä mitään, ja tästä kesäisestä kirjasta voisi olla hyvä aloittaa. Omassa hyllyssäni majailee myös Amerikkalainen tyttö.
 [jälkihuomautus: täydet 5 tähteä tulossa, kunhan ehdin blogijutun kirjoitella. Uskomattoman hieno kirja!!] 

Makaaberi YA-tarina on jäänyt blogijutuista mieleeni uskottavana ja erilaisena nuortenkirjana.
[jälkihuomautus: uskottava?! Heh, ehkäpä niinkin - mutta ainakin kirja on hulvaton, makaaberi ja hyvällä tavalla erilainen.]

Juu, tiedän, että lumoavan Audrey Hepburnin tähdittämä elokuva on täysin eri maata kuin kirja. Mutta kirjakin kiinnostaa.
 [jälkihuomautus: ihan kiva -osastoa, ei pärjää elokuvalle.]

Seita Vuorela: Karikko
Karikko on niitä harvoja Vuorelan kirjoja, joita en ole vielä lukenut. Aiemmat ovat olleet todella hyviä, omaperäisiä ja hienoja kirjoja.
[jälkihuomautus: täydet 5 tähteä tulossa, kunhan ehdin blogijutun kirjoitella. Uskomattoman hieno kirja!!] 

Minulla ei ollut tavoitteena lukea koko listaa, vaan pikemminkin koetin asennoitua listaan mukavana vinkkilaarina. Ja sellaisena se toimikin loistavasti. Puolet lukemistani sai Goodreadsiin täydet 5 tähteä! Kirjavalintani osuivat tähtien valossa nappiin, joten kiitos teille Goodreadsin lukijat, joiden innoittamana olen poiminut mm. Lessingin, Vuorelan ja Fagerholmin kirjat Goodreadsin to-read -listallani. Laitan tässä vinkit kiertoon - kannattaa lukea. <3

Oulun kasvitieteellisen puutarhan syyskesän tunnelmaa.

Lukemistaan edelleen odottavat:

David Vann: Kylmä saari
 Alaskaan sijoittuva avioliittodraama on kiinnostanut minua jo pitkään. Talviaikaan sijoittuva kirja tosin taitaisi sopia paremmin talvikirjojen listalle (mutta kuka nyt talvikirjalistaa tekee...?)

Ali Shaw: Tyttö joka muuttui lasiksi
Arvoituksellisen oloinen nuortenfantasia. Listan kaunein kirjankansi!

Jenny Kangasvuo: Sudenveri
Kotimaista fantasiaa aikuiseen makuun. Tämmöisen käsityksen olen saanut Kangasvuon kirjasta.

Johanna Vehkoo: Autiopaikoilla - Tutkimusmatkoja tulevaisuuden raunioille
Jo kansikuva houkuttelee lukemaan!

Johanna Sinisalo: Salattuja voimia - Opas valoisille ja pimeille poluille
Kuuntelin Sinisalon Enkelten verta -kirjan viime talvena, ja pidin siitä kovasti. En ole patikkahenkinen, mutta silti minua kiinnostaa, mitä Sinisalo lähestyy aihetta.

Marcel Proust: Combray (Kadonnutta aikaa etsimässä 1)
Proustin kirjasarja on uteloittanut minua jo pitkään. Aion kokeilla ensimmäistä osaa kirjastolainana, ja jos klassikkosarja osoittautuu kiintoisaksi, ehkä alan keräämään sitä omaan hyllyyni.

Vannin kirja sopinee paremmin luettavaksi talvisaikaan, joten taidanpa siirtää sen kylmempien kuukausien lukupinoon. Vehkoon ja Sinisalon kirjat kiinnostavat myös edelleen, ja Proustia harkitsen vakavasti seuraavan klassikkohaasteen kirjaksi. Taisinpa valita lukemani kirja kesäiset lasit päässä, sillä nämä lukemattomien pinoon jääneet vaikuttavat mutufiiliksellä astetta synkemmiltä ja kolkommilta kuin lukuun päätyneet.

Goodreadsin to-read -listalle päätyneiden kirjojen valikointi pienemmälle tbr-listalle oli niin mukavaa puuhaa, että olen päättänyt koostaa uuden listan syksyn ja alkutalven ajaksi. Lukeminen on kivempaa, kun ei pääse listat loppumaan kesken. 😆 Syyskauden Goodreadsin odotetuimmat -listasta lisää viikonloppuna.


Kommentit

 1. Kylmä saari on aivan mahtava (mahetsu) kirja, lue ihmeessä. Sun kesälukemiset on ollut viiden tähden tasoa :)
  Minulla on edelleen tuo Ihanat naiset rannalla lukematta, ehkä ensi kesänä, sillä sen oleskelupaikka on saarella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylmä saari kutsuu minua tulevana talvena, kenties jo syksyllä... Ihanat naiset rannalla oli niin ihana, että sitä kannattaa ehdottomasti kokeilla. Olen jo laittanut mietintämyssyyn oman kappaleen hankkimisen. Kirja ansaitsisi uusintaluvun ja paikan hyllyssäni. :)

   Poista
 2. Onpa ollut onnistuneet valinnat noin tähtien perusteella! Rakastan listoja, joten hieman houkuttaisi vastaavan kirjalistan tekeminen syksylle. Täytyy pistää mietintään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en ajatellut olevani listaihminen, mutta näin blogin myötä olen huomannut koukuttuvani kaikenlaisiin listoihin. Niitä on kiva tehdä, vaikkei listalta sitten loppujen lopuksi paljon lukisikaan.

   Poista
 3. Syys- tai talvikirjalista ei ole ollenkaan hullumpi ajatus :) Sebaldilta olen lukenut kaksi kirjaa, jotka olivat kyllä kiinnostavia, joten pistän Huimauksen korvan taakse. Merkintöjä Korsikastakin odottaa lukemista... Niin, ja Proust!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Listojen tekeminen on halpaa hupia, eikä minulla ainakaan ole ollut materiaalista puutetta näiden kirjalistojen kanssa. :) Merkintöjä Kosrikasta oli aika jännä pikku kirja, tosi hieno vaikka tietysti vähän tynkähän se oli, postuumisti julkaistu kun oli.

   Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.