Elokuun lukumaraton - päivittyvä postaus (su klo 15.00)

Tänään on Blogistanian kesän 2017 kolmannen yhteisen lukumaratonin päivä. Osallistujia onkin innostunut mukaan maratonille jo reilusti yli kolmekymmentä, ja kirjablogeissa ja lukuihmisten sometileillä on parhaillaan lukupuuhat hyvässä vauhdissa. Kannattaa käydä tutkimassa, mitä juuri nyt luetaan! Osallistujalistaus löytyy täältä

Jos maratonlukeminen kiinnostaa, mukaan ehtii vielä! Maratonin ideanahan on, että osa 24 tunnin lukuajasta pitää mahduttaa tälle päivälle eli lauantaille 19.8.2017. Viime hetken lukutoukat, tervetuloa mukaan maratonille! Ilmoittautumispostaus (ja ohjeet) löytyy täältä.

Muistutuksena heille, jotka saavat urakkansa päätökseen: iso kiitos sinulle, joka raportoit tuloksesi tämän postauksen kommenttikenttään. Lukuiloa kaikille!

***

Aloittelen pikku hiljaa myös omaa lukumaratoniani, ja päivittelen tähän postaukseen edistymistäni. Mitään suuria sivumäärällisiä tavoitteita minulla ei ole, kunhan nyt pysyisi kiva lukufiilis yllä. 😊 Maratonkommenttini päivittyvät kuvan alle.


Yleensä olen tehnyt oman jutun maratonin lukupinostani, mutta tällä kertaa en siihen puuhaan innostunut. Lukupino silti toki löytyy: on uutta ja vanhaa lanua, dekkari, fantasiaa... pari kesken olevaa kirjaakin otin kuvaan mukaan. Olen huomannut, että minulle sopivin maratontyyli on se, että monenlaista luettavaa on runsain mitoin käden ulottuvilla. Valinnanvaraa pitää olla! Tarkoitukseni on edistää Nathan Hillin Nixiä ja Matt Haigin Radleyn perhettä edes jonkin verran, mutta juuri nyt tuntuu, että mieluummin aloittelen noita pinon kirjoja. Ja jotain olisi tietysti kiva saada luettua ihan loppuunkin asti. 😉


Lauantai klo 15.00: Lukumaraton alkaa. Valitsin pitkällisen pähkäilyn jälkeen aloituskirjaksi nostalgisen Maija Poppasen. Kirja on täsmäisku lukuhaasteisiin. Se nimittäin sopii Helmet-haasteen kohtaan 46. Oseanilaisen kirjailijan kirjoittama kirja (suuri paljastus: P. L. Travers on australialainen). Lisäksi kirja on mainio lisä Lapsuuteni kirjasuosikit -haasteeseen.


Lauantai klo 18.15: Hups, Maija Poppanen vaivutti minut päivätorkuille! Osuutta asiaan saattoi olla myös myöhäisellä lounaalla... Poppasen kuvitus on yhtä ihastuttavaa kuin muistinkin, tarinat sen sijaan paljon opettavaisempia kuin osasin odottaa.

Jätän Poppasen hetkeksi syrjään ja jatkan dekkarin parissa. Otin lukuun minulle uuden tuttavuuden, komisario Montalbanon. Tv-sarjan muodossa Montalbanoon olen tutustunut, mutta kirjoja luen nyt ensi kertaa. Andrea Camillerin sankari seikkailee kirjassa Yön tuoksu. Tähän mennessä kirjassa on tosin tuoksunut lähinnä ruoka ja hyvä viini ja temperamentti - tulisieluinen veikko tämä komisario.

Luetut sivut: 142

Lauantai klo 20.15: Maija Poppasen tarjoama nostalginen reissu puistoon saatettu päätökseen. Montalbano-dekkari on puolivälin krouvissa. Taidan seuraavaksi jatkaa kesken-pinon kirjan kanssa eli koetan saada Radleyn perhettä etenemään kohti viimeistä sivua. Vampyyritarinassa on hyvä idea, mutta hieman vedätetty toteutus. Reilut 400 sivua tuntuu liialliselta tähän kirjaan. Niistä noin 150 on vielä lukematta.

Luetut sivut: 300

Lauantai klo 22.30:  Radleyn perhe eteni noin 50 sivua, sitten nappasin kirjapinostani luettavaksi lyhykäisen pienoisromaanin, Jorge Amadon Quincas Vesikauhun kolme kuolemaa. 95 sivua mainiota turinaa omalaatuisen herran kuolemasta - lämmin lukusuositus jo nyt! Aiemmin illalla ottamani torkut taitavat siirtää nukkumaan menoa sen verran, että siirryn loppuillan tunneiksi takaisin komisario Montalbanon seuraan.

Luetut sivut: 435

Sunnuntai klo 9.45: Aamupalan kanssa nautin komisario Montalbano -dekkarin viimeiset sivut. Olipas miellyttävä tuttavuus, tätä sarjaa pitää ehdottomasti lukea lisää. Seuraavaksi kokeilla Helena Wariksen uutuuskirjaa Linnunsitoja.

Luetut sivut: 526

Sunnuntai klo 13.20: Aamupäivä on kulunut rattoisasti lukupuuhissa. Hieman alkaa olla pökertynyt olo, kun tunnelmat ovat liitäneet meren keskellä olevan majakan ja esikaupunkialueen vampyyriperheen välillä. Eli sain luettua loppuun Matt Haigin Radleyn perheen (suosittelen vampyyrien ystäville ja myös niitä vierastaville) ja hotkaisin myös Helena Wariksen Linnunsitojan. Kutkuttava tarina, jolle toivottavasti saadaan jatko-os(i)a.

1,5 h lukuaikaa jäljellä. Se vierähtää Seita Vuorelan Karikon parissa.

Luetut sivut: 806

Sunnuntai klo 15.00: Lukumaraton päättyy lukemiin 909 sivua. Luin Karikkoa 103 sivua, ja vaikka kirja on tosi hieno, lukurupeaman pituus alkoi näkyä vauhdin ja innostuksen hiipumisena. Vaikken tavoitellutkaan mitään erityistä sivumäärää, päätin silti koettaa 900 luetun sivun rajan rikkomista. Se onnistui, mutta sinnittelyn puolelle meni. Jee, maalissa ollaan!

Nyt pieni tauko, ja sitten suuntaan blogikierrokselle. Tänään muiden osallistujien blogien tutkailu on jäänyt vähäiselle huomiolle, kun oma lukeminen sujui sen verran mukavasti, että keskityin enempi siihen.

Luetut sivut: 909
Luetut kirjat:

P. L. Travers: Maija Poppanen puistossa (200 sivua, luettu kokonaan)
Jorge Amado: Quincas Vesikauhun kolme kuolemaa (95 sivua, luettu kokonaan)
Andrea Camilleri: Yön tuoksu (191 sivua, luettu kokonaan)
Helena Waris: Linnunsitoja (170 sivua, luettu kokonaan)
Seita Vuorela: Karikko (103 sivua, luettu osittain)
Matt Haig: Radleyn perhe (150 sivua, luettu osittain)


Kiitos kaikille kommentoijille kannustuksesta! 
Lukuiloa heille, joilla lukumaraton vielä jatkuu!

Kommentit

 1. Lukuiloa! Siinä on kirjapinossa vaihtelua, ja ooh - Maija Poppanen :) Hyvä valinta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, tykkään että on monenlaista... en varmaankaan pystyisi lukeman maratonilla vain yhtä paksua kirjaa. :) Maija Poppasen sain juuri loppuun, ja oli oikein leppoisaa luettavaa. Ihastuttavan omapäinen täti. :)

   Poista
 2. Tsemppiä lukumaratonille. Minulla on ollut tänään ikkunanpesemaratoni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastaavalle maratonille olisi minullakin tarvetta... pitäisi kyllä saada ikkunat kirkkaiksi ennen syksyn tuloa. :)

   Poista
 3. Sinulla onkin valinnanvaraa, mutta hyvä niin! Tsemppiä maraton-iltaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Puoli kahteentoista jaksoin lukea illalla, ja nyt aamupalan jälkeen taas jatkuu. :)

   Poista
 4. Tsemppiä maratonille. Itse vasta alkutaipaleella ja hitaasti tuntuu matka etenevän, mutta en ota paineita. Vähempikin luettu sivumäärä on aina enempi kuin ei mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Stressiä ei kannata ottaa, rennosti vaan eteenpäin. :) Tärkeintähän olisi, että jää kivat lukumuistot maratonista niin uskaltaa sitten toisenkin kerran mukaan. :)

   Poista
 5. Hauskan kuuloisia kirjoja. Minä juuri ilmoittauduin mukaan Maija Myöhäisenä maratoniin (ihan omaksikin yllätyksekseni... ) - Katsotaan miten käy lukutulosten suhteen. Huomenna illalla kello kahdeksaan saakka olisi tarkoitus lueskella.

  VastaaPoista
 6. Quincas Vesikauhun olen lukenut, muistelisin maistuvaksi välipalaksi.
  Hyvää jatkoa maratonille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Amadon kirja oli oikein hyvä, leikittelevä kerronta sopi illan lukutunnelmiin. Kiitos, hyvien yöunien jälkeen on taas lukuintoa. :)

   Poista
 7. Tsemppiä ja lukuiloa vielä tämän päivän maratoonaamiseen! Ihanan monipuolinen kirjavalikoima, toimii varmasti jos jokin kirja alkaa puuduttaa ja saa väliin ihan erilaista luettavaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sain juuri dekkarin loppuun, ja ajattelin seuraavaksi hypätä fantasian pariin eli ottaa lukuun Helena Wariksen uutuuden. :) Tosin Ursula-sarjakin hieman houkuttelee... valinnanvaraa on nyt ehkä vähän liikaakin. :)

   Poista
 8. Onpa ihanan inspiroivan näköinen kirjapino! Tsemppiä loppurutistukseen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon jäi pinosta lukematta, mutta onpahan tulevillekin päiville paljon kivaa luettavaa. :) Illalla saatan vielä etsiytyä tuon Valerian-albumin äärelle... avaruudessa en olekaan tälle viikonlopulle vielä huidellut. :D

   Poista
 9. En ehtinyt tällä kertaa osallistumaan lukumaratoniin, mutta täytyypä käydä lukemassa muiden tunnelmia. Tuttu minulle noista kirjoista on Vuorelan Karikko, jonka suosittelen lukemaan ajan kanssa loppuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Karikko vaikuttaa upealta kirjalta, ja siitä saa varmasti enemmän irti, kun malttaa lukea kirjaa ajan kanssa. Palaan sen pariin ensi viikolla, kun olo hieman tasaantuu maratonin jälkeen. :)

   Poista
 10. Onpa hieno sivusaldo! Minulta löytyy Radleyn perhe omasta hyllystäni, mutten ole vielä lukenut sitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, oli sopivan nopealukuista luettavaa tällä kertaa. :) Radleyn perhetta kannattaa kokeilla, mukavasti se sitten lopulta veti loppuun asti, vaikka olenkin edelleen sitä mieltä, että pikkuisen oli liikaa sivuja kirjassa.

   Poista
 11. Et oo vissiin vielä tehny Ilkka Auerin Anastasiasta postausta. Kiinnostaa kovasti, koska mulla on Auerin trilogia luvun alla just.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole, kun kirjakin on vielä lukematta. :) Aion sen ottaa lukuun tällä viikolla, sillä kirja kiinnostaa minua kovasti. Pitäisi olla ihan pelottavakin. :D

   Poista
 12. Luitpa kunnioitettavan määrän sivuja, hienoa! Minä hurjasti tätä elokuun maratonia koko kesän odottelin kun kesäkuussa oli niin hauskaa olla mukana, ja heinäkuun taas missasin reissun takia, mutta nyt sitten ei ollutkaan yhtään "oikeanlainen" lukuhetki, joten väliin jäi. No, tuleehan näitä, mutta on onneksi ollut hauskaa muiden blogeista lukea lukufiiliksistä ja luetuista kirjoista, tarkempia arvosteluita ja yhteenvetoja odotellen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Joo, aina ei ole lukuolo ja silloin ei väkisin kannata vääntäytyä lukumaratonille. Näitä maratonejahan riittää, mukaan ehtii vaikka joku jää väliin... nyt on syksylle tulossa useampia, ihan joululle asti on jo buukattu. :D

   Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.