6 kirjaa kesän odotukseen

Muutama postaus taaksepäin saavutin blogissani 600 julkaistun jutun merkkipaalun. Huh heijaa! Aivan näin montaa kirjajuttua en ole ehtinyt vajaassa kolmessa vuodessa naputella, sillä kaikenlaista muuta postausta näkyy putkahtaneen ilmoille säännöllisin väliajoin. Juttumäärä ei ole minulle millään lailla tärkeä asia (pikemmin se lähes nolostuttaa - aikuinen nainen, onks noloo tunkea bittiavaruuteen näin paljon kirjahöpötystä?!), mutta se tarjosi minulle hyvän syyn penkoa blogihistoriani juttuja. 

Innostuin nimittäin alkukeväällä Pihin naisen elämää -blogin juttusarjasta, jossa on ollut viiden kirjan blogimuistelukatsauksia. Omat blogisynttärini ovat vasta heinäkuussa, mutta 600 juttua kelpaa mielestäni oikein hyvin tekosyyksi arkistojen penkomiselle. Vilpitön toiveeni on nostaa lukuvinkkeinä esille omasta mielestäni lukemisen arvoisia kirjoja, mutta voihan käydä niin, että sivutuotteena tulee 'apua, näinkö olen kirjoittanut, pitäisikö heittää tämä juttu roskakoriin' -tuntemuksia. En ole juurikaan lueskellut vanhoja postauksiani, joten pikkuisen jännittää mitä sieltä arkistojen kätköistä nousee esille. Tämä ensimmäinen postaus onneksi sujui ilman suurempaa halua vajota häpeästä pöydän alle.

Claude Monet: Woman Reading

Tänään vapunpäivänä omassa mielessäni kangastelee kesä, joten ensimmäiseksi tarjoan teille 6 kirjaa kesän odotukseen (kirjat ovat satunnaisessa järjestyksessä). Näistä kirjoista muistan itse tulleeni kesämielelle:


Kirjassa hehkuu rakkauden täyteinen ja katkeran suloinen kesä. Lisämausteena lukijalle tarjoillaan historiaa, sillä tapahtumat sijoittuvat Saksojen yhdistymisen aikaan. Upea kirja! Jutun kommenttilaatikossa käytiin keskustelua siitä, onko kansi hyvä vai ei. Minä pidin siitä kovasti, mutta jos joku kannen vuoksi vieroksuu kirjaa, niin kehotan olemaan rohkea ja kokeilemaan, josko kesä Marian kanssa olisi sittenkin sinun kesäsi.


Eeva Tenhunen: Mustat kalat (julkaistu 16.3.2014)

Kotimainen klassikkodekkari, jonka kesäisyyttä olen näköjään ihastellut blogijuttussani useaan otteeseen. Lainaan itseäni: "Mainio kirja kesäfiilisten nostatteluun. Ja kesän viimein koittaessa mitä parhainta riippumattoluettavaa." Minulla on edelleen erittäin hyvät muistikuvat Tenhusen kesäiseen Olavinlinnaan sijoittuvasti dekkarista, ja mieleni tekisi lukea kirja uudelleen. 

Olen jostain syystä antanut kirjalle vain kolme tähteä, mutta ehkä neljä sopisi paremmin? Haluaisin myös ottaa jutun kirjakuvan uudelleen, sillä tuo pikkuruinen kuva hymyilyttää vinosti. Valokuvat otan edelleen mutufiiliksellä, mutta olen tullut siihen tulokseen, että isommat kuvat toimivat blogissa paremmin. Ehkä kesäprojektiksi sopisi vanhojen postausten uudelleenkuvitus?

Wolfgang Herrndorf: Ladaromaani (julkaistu 29.7.2015)

Ladaromaani oli viime kesän riemukas lukumatka Saksaan. Löysin kirjan huippuhienon kirjankansibingon kautta, ja parin nuoren saksalaispojan autoilureissu oli valloittavaa luettavaa. Huumori on minulle ongelmallinen laji kirjoissa, mutta Ladaromaanin hillityn veikeä meno hurmasi minut täysin. Tätä kirjaa haluaisin suositella myös nuorille, sekä tytöille että pojille.

Olipas hauskaa lukea omista kirjastokommelluksistani! Olin jo aivan unohtanut kyseisen episodin. Kirjastokortti on pysynyt visusti menossa mukana tuon tapauksen jälkeen.

Truman Capote: Kesän taittuessa (julkaistu 22.6.2014)

Epäsäätyistä rakkautta kesäisessä New Yorkissa. Capoten kerronta on selvästi ollut minun makuuni pari kesää sitten, ja lyhyestä tekstipätkästä sen viehätysvoima palautuu hyvin mieleeni. Enpäs vain ole lukenut Capotelta mitään tuon jälkeen. Aamiainen Tiffanyllä on edelleen lukematta, ja sopisi hienosti leffahaasteeseeni

Colette: Vilja oraalla (julkaistu 18.6.2015)

Nuorta rakkautta kesäisessä Ranskassa. Kesävinkkini ovat näemmä täynnä tarinoita rakkaudesta, mutta onnellisesta lopusta ei ole takeita - vaikka hekumaa toki riittää. Lyhyt postaus on julkaistu juhannuksen alla, ja muistelen halunneeni lähinnä toivottaa lukijoilleni hyvää keskikesän juhlaa. Kirjan kuvailu on juhannustunnelmissa jäänyt tyngäksi, mutta pidin Coletten kirjaa tavattoman viehättävänä. Kansikuva sen sijaan sopi mielestäni heikosti kirjan sisältöön, ja on jopa ruma. Harmillista, jos se karkottaa lukijoita kirjan ääreltä.

Marco Malvaldi: Viiden korttipeli (julkaistu 4.9.2014)

Bar Lume -dekkarisarja on eräs kepeän dekkariosaston suosikkejani. Italia ♥ kesä ♥ Italia! Kirjan tyyli on humoristinen, ja kyllähän siellä taisi joku rikoskin olla selvitettävänä. Olen lukenut kaksi osaa tätä sarjaa, ja vaikka epäilin blogijutussani sarjan idean kantavuutta, juuri nyt ottaisin mieluusti luettavakseni uuden Bar Lume -dekkarin. Toivottavasti tätä sarjaa suomennetaan lisää. 


Hyvää kesänodotusfiilistä kaikille! 6 kirjaa -muistelusarja on tietenkin kuuden osan mittainen, ja koetan saada loput viisi osaa julkaistua viimeistään heinäkuisiin blogisynttäreihin mennessä.

Kuva Monet-maalauksesta Wikimedia Commons -palvelusta:
By Claude Monet - Walters Art Museum: Home page  Info about artwork, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=18782485

Kommentit

 1. Vielä joskus kerromme kaiken oli mullakin kesäkirja -toimi! Ladaromaanin ja MAlvaldin pari kirjaa olen lukenut, nuo loputkin alkoivat kiinnostaa!

  Mainio idea tällainen, ehkä saan itsekin tartuttua jossain vaiheessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos innostut tekemään omia listoja. Minä inspiroiduin heti Pihin naisen kirjoituksista, mutta halusin odottaa jotain sopivaa kissanristiäistapahtumaa ;) jonka varjolla näitä listoja aloin koostamaan.

   Vielä joskus kerromme kaiken on aivan kesäkirjojen aatelia. :)

   Poista
 2. Yhdyn Vielä joskus kerromme kaiken -lukijoiden ylistyksiin. Ja Saksaan liittyen vaikuttaa hauskalta myös tuo Lada-romaani. Ellei se sitten ole liian nuorisoromaani minulle, saatan ehkä pitkästyä vanhuuttani :)

  Mustat kalat oli melkein ensimmäisiä lukemiani dekkareita. Pidin siitä, joten sekään ei oikein selitä miksi minusta ei tullut dekkarien lukijaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ladaromaania kannattaa ehdottomati kokeilla, ei se ole lainkaan liian nuorisolle suunnattu. Itsekin taisin poimia sen lainakoriin ihan aikuisten hyllystä. :) Päähenkilöt ovat muistaakseni nippanappa alaikäsiä, mutta autolla siis huristellaan iloisesti.

   Poista
 3. Minulla oli jo kertaalleen lainassa tuo Vielä joskus kerromme kaiken, mutta jouduin lukemattomana palauttamaan kirjastoon... Harmitti jo silloin, nyt taas kun luin tämän postauksen. Eli yritetäänpä tänä kesänä uudemman kerran! :) Kiva postaus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainahan voi lainata uudelleen. :) Kreinin kirja on todella ihana, ja kesällä luettuna kirjan tunnelma varmasti vain korostuu. Kiitos, kiva tätä oli kirjoittaakin - omien juttujen läpikäynti olikin yllättävän hauskaa hommaa.

   Poista
 4. Vau! 600 postausta! Siihen on mahtunut vino pino luettuja kirjojakin. Ja kiva juttu tuo 6 kirjan muistelusarjakin, tällaisia on kiva lukea. Ehkä jossain vaiheessa myöhemmin innostun itsekin tekemään jonkin sarjan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tässä jokunen kirja tullut luettua. :) Tätä juttusarjaa kannattaa kokeilla, omaan tyyliin. Olisi kiva nähdä, millaisia postauksia kukin esille nostaa omista luetuistaan.

   Poista
 5. Oikein paljon onnitteluja minunkin puolesta. 600 postausta on aikamoinen saavutus.
  Kiva muistelusarja. Olen lukenut tuon ensimmäisen kirjan ja se oli kunnon kesäkirja, rakkautta ym. Vielä joskus kerromme kaiken, suosittelen :)
  Kyllä minäkin olen hävennyt silmät päästäni, kun olen joskus erehtynyt lukemaan vanhoja postauksia...tsiisus...joitakin olen yrittänyt korjaillakin ohimennen, mutta se on uppoava suo...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :). Olen vakaasti päättänyt, etten ala korjaamaan kuin typoja korkeintaan. Kirjakuvia saatan ottaa uudelleen, osa vanhoista on aika hirveitä tai/ja outoja.

   Poista
 6. Mahtava postausmäärä ja hieno lista! Minullakin on yksi ehdoton kesäkirja odottamassa postausta, vaikka luin sen jo maaliskuussa. Kesäkirjavinkit olisikin hyvä toukokuun aihe.

  Vielä joskus kerromme kaiken, Ladaromaani ja Mustat kalat kuuluvat juuri tälle listalle. Hyviä kirjoja kaikki. Loputkin vinkkauksesi panen korvan taakse. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesäisiä kirjavinkkejä on kiva lukea, joten mukavaa jos innostut omen listan tekoon. Listasin viime vuonna näihin aikoihin oman hyllyn kirjoja, mutta niistä on edelleen osa lukematta. :)

   Poista
 7. Vielä joskus kerromme kaiken on vaikuttava! Muita listaamiasi en olekaan lukenut. Dekkareita en oikein osaa lukea, Vilja-kirja saattaisi napata.Ja Ladaromaani hauskantarpeeseen! Oliko tää se, jonka kanteen tuli vahingossa vääränmerkkinen auto?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuosta automerkkijutusta en ole kuullutkaa. Minun autotuntemukseni on tosin sitä tasoa, että traktorikin saattaisi mennä läpi ihan mainiosti. :) Mainio kirja, ja tykkäsin kannestakin. :)

   Poista
 8. Melkoinen määrä kyllä postauksia :) Tuo mustat kalat on ollut minun lukulistalla jo pitkän aikaa. Ehkä kesällä sitten :) Kaveri oli tuon lukenut jo oli tykännyt, mutta toisaalta oli sitä myös sitä mieltä ettei välttämättä viihdytä kaikkia nykyajan lukijoita. Ilmeisesti on kuitenkin oman aikakautensa oloinen kirja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustat kalat on sillä lailla oman aikansa kirja, että tunnelma oli viehättävän hidas. Ei ollut kännyköitä tms. Mutta teksti ei muistini mukaan ollut vanhahtavaa, eli kirja on kestänyt aikaa melko mukavasti. Se on lyhyt kirja, jotan kannattaa kokeilla vaikkei dekkareita muutoin niin tulisikaan luettua. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.