Dekkariviikko 6. - 12.6.2016 - tervetuloa mukaan!

Kouvolan Dekkaripäivät pidetään tänä vuonna 10. - 11. kesäkuuta, ja perinteikäs dekkaritapahtuma viettää 20-vuotisjuhliaan. Itse en valitettavasti pääse osallistumaan Kouvolan tapahtumaan, mutta päätin olla hengessä mukana ja viettää blogissani dekkariviikkoa. Dekkarit ovat minulle genre, johon en taatusti kyllästy koskaan. Välillä minulla menee pitkäkin aika ilman rikoskirjoja, mutta sen jälkeen ihmismielen synkempi puoli houkuttelee entistä enemmän. Talven mittaan en ole lukenut kovin montaa dekkaria, joten juuri nyt olen kasvavan dekkari-innostuksen vallassa. Teemaviikon viettäminen oman suosikkigenreni parissa kutkuttelee jo kovasti mieltäni, ja luettavan haaliminen teemaviikon kirjajuttuja varten on alkanut. :)

Teemaviikkoilu on hauskempaa yhdessä, joten heitän dekkarihaasteen ilmoille. Oletko innostunut dekkareista tai kiinnostaako vieraaksi jääneen genren kokeilu? Tule mukaan dekkariviikolle!

Kuvaa saa käyttää teemaviikkoon liittyvissä postauksissa & somessa.

Dekkariviikolle voit osallistua oman innostuksesi mukaan haasteaikana, 6. - 12.6.2016. Olennaista on, että osallistuminen liittyy jollain tapaa dekkareihin:
 • Jos sinulla on blogi, voit postailla dekkareista tai dekkarista tai jostain niihin liittyvästä. Jo yhdellä dekkarijutulla olet siis mukana teemaviikolla.
 • Blogijutut voivat käsitellä dekkariteemaa vapaasti. Eli voit vaikkapa kertoilla parhaita dekkarimuistojasi, tehdä koosteen upeimmista dekkarikansista - tai avautua siitä, miksei dekkarigenre kiinnosta laisinkaan (!?).
 • Somekanavissa voit jakaa esimerkiksi kuvia suosikkidekkareistasi, kotihyllyn dekkareista tai mistä vaan dekkareihin liittyvästä. Osallistuminen on helppoa, vaikkei sinulla olisikaan kirjablogia!
 • Lukuvinkkejä löytyy mm. Dekkarinetistä
 • Hashtag someen: #dekkariviikko
Teen kirjablogeissa julkaistuista dekkarijutuista pienen koosteen blogiini teemaviikkoa seuraavalla viikolla. Kirjabloggaajia pyydänkin vinkkaamaan tämän jutun kommenttiboksiin, jos olet (tai aiot olla) mukana teemaviikolla. Ilmoittautumisaika päättyy, kun teemaviikko päättyy - eli voit hypätä mukaan vielä sunnuntaina 12.6.2016.

Mitään erillisiä koosteista omista dekkarijutuista ei tarvitse tehdä, sillä löydän ne blogeistanne. Luulen, että jokusen dekkarin lukeneena tunnistan dekkarijutut muiden kirjajuttujen joukosta. :)

Tervetuloa mukaan dekkarien maailmaan! 

***
Dekkariviikolle ovat ilmoittautuneet mukaan seuraavat blogit:

Orfeuksen kääntöpiiri
Yöpöydän kirjat
Hurja Hassu Lukija
Mari A:n kirjablogi
Kirja hyllyssä
Evarian kirjahylly
Madonluvut
Kirjaimia
Jokken kirjanurkka
tuijata.kulttuuripohdintoja
Ikuinen lukutoukka 
Kirsin Book Club
Lukutoukan kulttuuriblogi
Lukuneuvos
P. S. Rakastan kirjoja
Luetut.net
Kirjoja & kikatuksia
Kirjan pauloissa
Kirjasähkökäyrä
Kirsin kirjanurkka
Bokbabbel
Tuulevin lukublogi
Kirjojen elämänmullistava taika
Rinkka ja nojatuoli
Kirjakaapin kummitus
Villasukkamurmelin kirjablogi
Hyönteisdokumentti
Kirjamatkat
Tarukirja
Oksan hyllyltä
Eniten minua kiinnostaa tie
Mielikuvakirja
Luettua elämää
Hannan kirjokansi
Sivu sivulta
Kirjanurkkaus
Kirjasfääri
Vintagentti
Kaikkia värejä
Nuoren opettajattaren kirjablogi
Pliide 

Kommentit

 1. Osallistun! Keräsin juuri kirjaston vaihtohyllystä parisenkymmentä Rex Stoutin dekkaria, eli varmaan niistä voisi keksiä jotain juttua jos en saa aikaiseksi lukea muuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että lähdet mukaan. :) Täytyypä sanoa, etten ole Stoutin dekkareihin tutustunut laisinkaan. Ehkä olisi jo aika, vaikkapa teemaviikon kunniaksi. :)

   Poista
 2. Juuri nyt luettavanani on toukokuun lukupiirikirja, Douglas Prestonin ja Lincoln Childin Ihmeiden kabinetti. Koska lukupiiri kokoontuu vasta loppukuusta voin ajastaa teoksen bloggauksen kesäkuun puolelle tuonne dekkariviikolle. :) Pitää katsoa, jos ehdin lukemaan myös Alan Bradleyn Kuolema ei ole lasten leikkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kiinnostaa kuulla, mitä lukupiirinne pitää Prestonin ja Childin kirjasta. En ole lukenut heiltä tosin itsekään mitään. Bradleyn sarjasta tykkään, ja jo ennen teemaviikkoa minulta tulee postaus hänen uusimmasta suomennoksestaan. Kuolema-kirja oli minusta tosi hyvä. :) Kiva, kun olet mukana!

   Poista
 3. Mukana! Koneelta löytyy ihan erillinen tiedosto dekkareista mihin pitäisi tutustua, joten tätä on kaivattu. Ja tarpeeksi pitkä varoitusaika:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että oĺet mukana. :) Tarvitsen pitkää varoaikaa jo itseani varten, kun minulla menee kuitenkin joku tovi jotta saan muutamat kirjat luettua postauksia varten. Nyt tosin näyttää siltä, että tarjokkaita on ihan liikaa - ehkä mulla on edessä kokonainen dekkarikuukausi jos innostun lukemaan kaikki lukulistani kiinnostavat dekkarit. Viime ja tämänvuotiset uutuudet ovat jääneet vähän heikolle lukemiselle, mutta jospa nyt saisin edes ne kaikkein kiinnostavimmat luettua. :)

   Poista
 4. Kuulostaa kivalta, kirjapinoissa muutama dekkari, vaikka ei aivan mun omin genre olekaan. Voin hyvin säästellä dekkarivikolle =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpas mukavaa, että olet löytänyt mieluista luettavaa dekkaripuolelta. :) Kiva nähdä, mitä sinulta tulee - tervetuloa mukaan!

   Poista
 5. Mukana ollaan! Pari pohjoismaista on odottamassa lukuvuoroaan, ja muutenkin voisin tehdä postauksen suosikeistani eri aikoina tai vinkata jotain muuta kivaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin on yksi uusi tanskalaistuttavuus kesken teemaviikkoa varten - onkin ollut todella positiivinen yllätys. Pohjoismaista näyttää tulevan laatudekkareita koko ajan. Kiva idea postailla omista suosikeista - mukavaa, että olet viikolla mukana. :)

   Poista
 6. Aikomus kyllä oli että meneillään olevat haasteet riittäisi... :D Mutta eiköhän tämä vielä mukaan mahdu. Näyttää siltä että dekkaritkin alkaa uppoamaan, niin sovitetaanpas tuolle viikolle jotakin passelia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän voi osallistua kevyesti, yhdellä jutulla jos siltä tuntuu. :) Mukavaa, jos tulet mukaan!

   Poista
 7. Voisin osallistua. Olen juuttunut faktakirjoihin nyt ihan täysin ja viimeisimmästä dekkarista on jo monta viikkoa. Olen jo miettinyt, että aivoja voisi tuulettaa hetken sopivalla dekkarilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakaan ei ole juuri tullut luettua dekkareita, ihan muutama vaan talven mittaan. Mutta onpahan kertynyt lukuintoa. Kivaa, että olet mukana teemaviikolla!

   Poista
 8. Haa! Tää kuulosta tosi hyvältä ja mielenkiintoiselta jutulta! Osallistun, jos vaan saan aikaseksi!

  VastaaPoista
 9. John Dickson Carria voisi blogata 9.6.2016. Kiva haaste :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa saada viikon antiin vanhempiakin dekkareita. Hauskaa, että olet mukana haasteessa. :)

   Poista
 10. Olen ilman muuta mukana. Kiitos järjestämisestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä on mukava järjestää, ja kiva, kun olet mukana. :)

   Poista
 11. Osallistun. Muutaman ehdin lukea. Pitää vain varata dekkareita tarjolle.

  VastaaPoista
 12. Vastaukset
  1. Tervetuloa mukaan! Hauskaa, että tähän haasteeseen on näin paljon innostusta. :)

   Poista
 13. Hei, kuullostaapa mielenkiintoiselta. En nyt sanoisi olevani suurin dekkarifani, mutta kyllä välillä on niin dekkarifiilis :D Mukana ollaan!
  taisi muuten juuri jäädä Agatha Christie kirjastosta mukaan, sillä pääsee alkuun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa mukaan. :) Minäkin olen miettinyt, pitäisikö ottaa joku Agatha Christie mukaan omalle viikolle... olen ostellut kotiin niitä uusia pokkaripainoksia, ja aika moni niistä odottelee vielä (uustinta)lukua.

   Poista
  2. Christie on loistava valinta, ja kuuluu ehdottomasti minun suosikkeihini. Ajattelin kuitenkin myös käydä vilkuilemassa vinkkejä, ja ehkä kokeilen jotain uutta ;) Kiitos, että pääsi mukaan!

   Poista
  3. Toivottavasti löydät jotain uusia, hyviä dekkarinimiä. :)

   Poista
 14. Minulla on kesken äänikirjana Kai Ekholmin "Niiden kirjojen mukaan teidät on tuomittava", joten ajastan sen arvion dekkariviikolle. Ja enköhän ehdi jotain muutakin ennen sitä, joten mukana ollaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, tervetuloa mukaan. :) Minullakin on äänikirjana kesken Seppo Jokisen Rahtari, mutta en usko ehtiväni sitä loppuun kesäkuun alkuun. Kuunteluni etenee hitaasti, kun kuuntelen vain työmatkoilla.

   Poista
 15. Miten minä en ollut nähnyt tätä sinun haastetta ollenkaan? Joku puhui dekkariviikosta blogisivullaan ja täältähän tämä haaste löytyi. Ei kesää ilman dekkareita ja tuleehan noita luettua muutenkin. Haasteessa siis mukana, enkä kerro etukäteen millä kirjoilla, jännitystä peliin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän sitä aina joka juttua huomaa, mutta kiva kun nyt löysit tänne. :) Minulla on ollut vähän taukoa dekkareista, ja olen ihan täpinöissäni nyt niitä lukemassa. Monesta kiinnostavasta sarjasta on jäänyt osia lukematta, ja sitten on paljon uusia sarjoja joihin en ole ehtinyt tutustuakaan... tuntuu olevan ylitarjontaa hyvistä dekkareista. :)

   Poista
 16. Mukana haasteessa, hyllystä löytyy muutamia odottamassa olevia dekkareita, katsotaan mitä päätyy haasteeseen :)

  VastaaPoista
 17. Jättäydyn tästä pois.

  VastaaPoista
 18. Eksyin kirjaston dekkarihyllylle pitkästä aikaa, kaiketi kesäisten ilmojen ehdollistamana. Mukana siis :)

  VastaaPoista
 19. Oho, en ole tainnut muistaa ilmoittautua. Mutta Kirjakaapin kummitus on ainakin yhden postauksen verran mukana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä ehtii mukaan. Mukavaa, että olet ehtinyt dekkarin pariin. :)

   Poista
 20. Minäkin mukana, eli Villasukkamurmelin kirjablogi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisäsin blogisi mukaan listalle. Tervetuloa mukaan. :)

   Poista
 21. Hyppään mukaan minäkin! Kolme dekkaria jo luettu, kunhan ehtisin vielä blogata!

  Ruumiillista viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiitos ja tsemppiä sinulle blogijuttujen naputteluun. :) Samaa puuhaa on itsellänikin edessä.

   Poista
 22. Aion lukea tällä viikolla luultavasti ainoan dekkarin, jonka tänä vuonna luen :) Eli mukana yhden kirjan verran.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, että valitsit juuri tämän viikon dekkarinluvulle. :) Tervetuloa mukaan!

   Poista
  2. Nyt on blogissa postaus Kati Hiekkapellon Tummasta :)

   Poista
  3. Hieno valinta. :) Hiekkapelto onkin ollut aika suosittu tämän viikon bloggauksissa.

   Poista
 23. Normaalisti välttelen dekkareita, mutta nyt on blogiin tulossa juttua eräästä Agatha Christen teoksesta ja toinen on juuri luvun alla, joten osallistun! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Agatha Christie onkin mainiota kesäluettavaa. Kiva, että innostuit viikolle mukaan. :)

   Poista
 24. Mukana! Vintagentti intoutui muistelemaan lempparisalapoliisiaan eli Nero Wolfea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa mukaan, lisäsin blogisi listalle. :)

   Poista
 25. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan! ;) Eli osallistun dekkariviikkoon bloggaamalla Hämeen-Anttilan uusimmasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä on monta tuntia aikaa osallistua. :) Kiva kun innostuit mukaan!

   Poista
 26. Moi! Viime hetkellä mukana :) Luin Kati Hiekkapellon Kolibrin ja tooosi monta dekkaripostausta tällä viikolla. Kolibrista blogissa. Ihanaa kesää! T. Meri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiekkapellon kirjoihin pitäisi minunkin tutustua. Tervetuloa mukaan dekkariviikkoon - ja oikein hyvää kesää myös sinulle. :)

   Poista
 27. Mukana haasteessa: https://pliide.com/2016/06/12/olipa-kerran-lukutoukka/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mukavaa että lähdit mukaan teemaviikolle. :) Kommenttisi oli jostain syystä mennyt roskapostien joukkoon, mutta onneksi huomasin sen. Linkki juttuusi löytyy juuri julkaisemastani koosteesta.

   Poista
 28. Huomasin juuri, että blogitekstin ajastus oli epäonnistunut, eli dekkarit luettu haasteaikana, mutta postaus löytyy nyt maanantain kohdalta. Kiitos kivasta haasteesta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tämä nyt niin minuutin päälle ole - totta kai tekstisi on mukana koosteessa. :) Kiitos sinulle osallistumisesta. <3

   Poista
 29. Minun kohdallani tämä dekkariviikko meni siltä osin vähän mönkään, että luin kyllä viikon aikana yhden mainion dekkarin (Kate Atkinsonin Ihan tavallisena päivänä) ja tarkoitukseni oli siitä tietenkin myös postata, mutta tähän kesäkuun alkuun osuivat myös ruuhkaisimmat työviikot, enkä ikinä ehtinyt blogata kirjasta ajoissa. Juttu on tulossa blogiin kunhan tässä nyt kerkeän.

  Mutta kiitos sinulle haasteen järjestämisestä, vaikka olinkin lopulta tavallaan vain hengessä mukana! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hengessä mukana olo on hyvä sekin. :) Atkinsonia on minunkin kesäsuunnitelmissani, sillä ajattelin antaa hänelle vielä tilaisuuden dekkaririntamalla. En siis aivan ole ihastunut hänen dekkarityyliinsä, mutta tulen kyllä lukemaan juttusi kun se ilmestyy. Hyvää lukukesää sinulle <3.

   Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.