Haastekoonti: Idän pikajuna

Sheferijm-blogin Idän pikajuna -lukuhaasteessa riitti haastetta. Kahdeksan legandaarisen junan pysäkkiä ei ollut mikään helppo luku-urakka, ja yksi kaupunki minulla jäi kokonaan käymättä. Varnaan toki löysin kiinnostavan kirjan, sillä Bram Stokerin Draculassa on Wikipedian mukaan viittauksia Varnaan. Dracula odottelee lukupinossani, mutta sen pituus sai minut päättämään, etten väkisin koeta lukea sitä enää tähän haasteeseen. Sain silti kasaan seitsemän pysäkkiä, ja olen matkalla kuin kotonani. Tämä onkin totta, matkalla on yleensä erittäin mukavaa olla. 

Lukemani kirjat ovat tässä:

1. Pariisi (Ranska) - Pierre la Mure: Punainen mylly
2. Strasbourg (Ranska) - Jacques Martin: Karthagon aave
3. München (Saksa) - Philip Kerr: The One From the Other
4. Wien (Itävalta) - Ulli Lust: Tänään on loppuelämäsi viimeinen päivä
5. Budapest (Unkari) - Vilmos Kondor: Budapestin synnit
6. Bukarest (Romania)  - Jouko Heikura: Mustien vuorten varjossa
7. Varna (Bulgaria) - ?            
8. Istanbul (Turkki) - Jason Goodwin: Janitsaaripuu

Haastepinoon mahtuu monta hyvää dekkaria, mutta nostan silti kiinnostavimmaksi kirjaksi Ulli Lustin sarjakuvan Tänään on loppuelämäsi viimeinen päivä. Siinä oltiin haasteen teeman mukaisesti matkalla, eikä kyseessä ollut mikään leppoisa turistireissu. Suosittelen Lustin paksua sarjakuvaromaania naisten tarinoista kiinnostuneille. 

Kiitokset mielenkiintoisesta haasteesta!
Kuva Sheferijm-blogista.

Kommentit

 1. Onneksi olkoon ssaavutuksesta, ja kiitos matkaseurata. Seitsemän kirjaa luettu ja vaikka Varnaa et bongannutkaan, niin olet matkalla kuin kotonasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle hienosta haasteideasta, tähän oli ilo osallistua. :)

   Poista
 2. Onnea jälleen yhdestä haastekoosteesta!

  Joo, Draculassa Varna on keskeinen satama, vaikkei muuten keskeinen tapahtumapaikka olekaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, näitähän riittää... vähän jo arveluttaa pukata näitä ilmoille suurin piirtein joka toisessa postauksessa, mutta onneksi kenenkään ei ole pakko lukea jollei kiinnosta. :)

   Poista
 3. Hieno saavutus! Minä olen vielä matkalla, juuri sivuutin Budapestin. Lähdin matkaan järjestyksessä Pariisista, mutta nyt taitaa täytyä poiketa suoralta reitiltä, kun luvussa on kirja, jossa yllätyksekseni on Istanbul...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minulla taisi mennä järjestys sekaisin jo alkumetreillä... en jaksanut pinnistellä sen kanssa, vaan keskityin kaupunkeihin. Varna vaan oli liikaa tällä kertaa. Tsemppiä sinulle loppurutistukseen!

   Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.