Maallemuuttajat - juurevaa elämää

Löysin Mari A:n kirjablogista hauskan sarjakuvavinkin, jota oli heti kokeiltava. Manu Larcenetin kuvittama ja Jean-Yves Ferrin käsikirjoittama Maallemuuttajat-sarjakuva (WSOY, 2008) kuvaa lapsettoman nuoren parin maallemuuttoprojektia. He ovat vuokranneet talon Ranskan maaseudulta, ja siellä heitä odottaa maanläheinen, uusi elämä. Sarjakuvan aiheeseen minulla ei ole omakohtaista suhdetta, sillä en halua muuttaa yhtään enempää maalle kuin jo nyt asun. Kesäinen sarjakuvakansi tuntui silti houkuttelevalta marras-joulukuun pimeyden keskellä.


Albumin perusidea ei tunnu järisyttävältä, mutta arjen pikku jutuista nousi ruutuihin leppoisaa huumoria, josta pidin kovasti. Kliseitä löytyi jonkin verran, mutten niistä häiriintynyt. Esimerkiksi maaseutua karsastavat kaupunkilaisystävät olivat hupaisia:


Piirroshahmot olivat mukavan ilmeikkäitä, ja jähmeä Henri-herra nousi minun suosikikseni. Henri-herran erikoista eli kolmasti kirkastettua en kuitenkaan haluaisi maistaa, vaikka se varmaan saisi veren kiertämään talvipakkasilla. Kirjan henkilögalleria oli hyvin miesvoittoinen, ja miesnäkökulma näkyi myös kerronnassa. Perheen nuorta rouvaa olisin mieluusti katsellut vähän keskeisemmässäkin osassa, mutta ehkäpä se on säästetty sarjan seuraaviin osiin.


Sarjakuvalle on ilmestynyt myös jatko-osia, ja niitä on suomennettu ainakin kolmen osan verran. Etsiydyn taatusti Maallemuuttajien pariin vielä toistekin, sen verran hilpeä ja herttainen tämä albumi oli.

***
Tähän sarjakuvaan on hyvä päättää Maalaismaisemia-lukuhaaste. Kooste vain puuttuu.

Goodreads: 3 tähteä
Mistä sarjakuva minulle? Kirjaston sarjakuva
Muualla verkossa: Maallemuuttajista on luettu Mari A:n kirjablogissa.
Sarjakuvan tietoja:
Manu Larcenet (kuvitus) & Jean-Yves Ferri (käsikirjoitus): Le retour à la terre 1: La vraie vie (2002)
Suomennos Heikki Kaukoranta
WSOY, 2008
95 sivua

Kommentit

 1. Tämä meni myös omalle sarjakuvalistalle, joka jostain syystä alkaa olla jo aika pitkä (hyvä siis!). Suosittelen muuten lukemaan Eino Leinon Helkavirsiä -sarjakuvan, jonka juuri sain itse luettua. Aika vaikuttava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän on hyvä, että on sarjakuvavinkkejä jemmassa. :) Tämä oli kiva vinkki, ja tuli ihan kesähaikeus mieleen kun tätä luki. Vaikka toki välillä oli talvisiakin maisemia. Vai Helkavirsiä... pitääpä käydä lukemassa juttusi. Ainankin on erikoinen aihe sarjakuvaan. :)

   Poista
 2. Onnea kirjavoittajalle. Laittaisitko osoitteesi maimalaak@gmail.com
  niin saat kirjan itsellesi.
  Onnea :)

  VastaaPoista
 3. Mulle nää maallemuuttajat iski niin täysillä. Oma luontosuhteeni/puutarhanhoitotaitoni on samaa luokkaa kirjan henkilöiden kanssa. Olen googlannut rikkaruohoja ja sieniä niitä tunnistaakseni, mutta sitten päädyin siihen, että tämä puutarhakaupunginosa sopii mulle parhaiten. Voin leikkiä, että olen lähellä luontoa, mutta en todellakaan tykkää enkä osaa elää maalla. Niin kaukaa kuin olenkin tullut kaupunkiin, olen tullut jäädäkseni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin juuri hakemassa kirjastosta lisää Maallemuuttajia joulun pyhien ratoksi.: ) Valmiit puutarhat ovat minunkin juttuni, minussa ei ole lainkaan viherpeukalon vikaa. Tämmöiset sarjakuvat ovat hyvä tirkistysreikä maaseutuelämään ja se riittää minulle.

   Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.