Haastekoonti: Luetaan sateenkaari

Reader, why did I marry him? -blogin Luetaan sateenkaari -haaste on osaltani kaaren päässä. Luin haasteeseen sekä omia että kirjastosta lainattuja kirjoja, ja kierrätin joitakin luettuja eteenpäin joten kaikki lukemani kirjat eivät ole olleet paikalla yhtä aikaa kaarikuvaa varten. Siksi tein kuvista kollaasin, jossa näkyvät kaareen vaaditut värit punainen, oranssi, keltainen, vihreä, vaaleampi sininen, tummempi sininen ja lila:


punainen - Pierre la Mure: Punainen mylly
oranssi - Sari Peltoniemi: Miehestä syntynyt ja muita satuja aikuisille
keltainen - Gustav Meyrink: Golem
vihreä - Stanislav Vostakov: Frosjan talo
vaaleampi sininen - J. D. Salinger: Sieppari ruispellossa
tummempi sininen - Olli Jalonen: Tuhkasaari
lila - Riikka Pulkkinen: Totta

Haasteen parhaaksi kirjaksi nostan Riikka Pulkkisen Totta-kirjan, mutta kauas siitä ei jää J. D. Salingerin klassikko Sieppari ruispellossa. Heikoin lenkki oli Olli Jalosen Tuhkasaari ja lähes samalle tasolle jäi Meyrinkin Golem. Nuo muut sijoittuvat jonnekin ääripäiden välimaastoon, joten kaarelleni mahtui melkoinen kirjo lukuelämyksiä.

Kaareni eteni muiden lukuhaasteiden varjossa, ja poimin kaarelle kirjoja sitä mukaa, kun sopivan värinen selkämys tuli vastaan. Jos olisin valinnut kirjat vain tätä haastetta silmällä pitäen, tuloksena olisi varmasti ollut erilainen sateenkaari. Pieni yllätyksellisyys piristää silti lukuhaasteita, ja lukuvuoteni kirjoista muodostui tällä kertaa tämmöinen kaari. Tämä(kin) on sellainen haaste, että olisi hauskaa tehdä tämä myös ensi vuonna ja katsoa, millaisen kaaren silloin saisin muodostettua.

Kiitokset Ompulle kekseliäästä ja hauskasta haasteideasta!

Kommentit

 1. Kiitos osallistumisesta. Jos sateenkaaret houkuttaa, niin tämä idea on luonnollisesti vapaasti käytettävissä ensi vuonnakin. Itse en nyt lähde tätä haastettaa uudelleen emännöimään, kun pyrin kohtuullisuuteen haasteiden kanssa.

  Oletkin kerännyt kasan mielenkiintoiselta vaikuttavia teoksia, joista osa on minulle ihan tuntemattomia. Kiitos vielä, että lähdit mukaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä haasteessa oli mukavaa olla mukana. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.