2 x Halloween-kuukauden sarjis

Le Masque Rouge -blogin Halloween-haaste innosti minut kirjaston sarjakuvahyllylle. Reetta Niemensivun Aavepianisti ja muita kertomuksia (Suuri Kurpitsa, 2011) ja Scott Snyderin Amerikan Vampyyri 2 (Egmont Kustannus, 2012) sopivat kuukauden teeman alle (Aavepianistin kannessa komeilee kissa ja tarinoista löytyy kummituksia ja Amerikan Vampyyrin nimi kertoo olennaisen), vaikkei näillä albumeilla mitään muuta yhteistä olekaan. Niemensivu kertoo kilttejä kotimaisia kummitusjuttuja ja Amerikan Vampyyrissa ei olla laisinkaan kilttejä.

Niemensivun albumissa pidin eniten piirrostyylistä, joka onnistui luomaan kummitusmaista tunnelmaa myös ilman puhekuplia. Albumissa on neljä tarinaa, jotka takakannen mukaan perustuvat tositapahtumiin. Kuvituksen perusteella sijoitin tarinat suomalaiseen maalaismaisemaan, iltahämärän tunteihin, menneisiin vuosikymmeniin:
Tarina ovat lyhyitä, ja se verotti pisteitä tämän albumin kohdalla. Olen kai tottunut lukemaan pitempiä juttuja, silloin kun en lue strippejä, sillä nämä tarinat tuntuivat loppuvan kovin nopsaan. Kummittelu oli kesyä odotuksiini nähden, ja vaikka piirrostyyli oli parhaimmillaan aivan neljän tähden luokkaa, annan albumille 2 Goodreads-tähteä.

Saman pistemäärän saa myös Amerikan Vampyyri 2 ja syyt ovat samantyyliset: näyttävä, värikäs piirrostyyli miellytti, tarina taas... äh ja öh, vampyyrit eivät vaan taida olla minun juttuni. Raateluhampaat ja verellä mässäily eivät jaksa innostaa edes tämmöisessä överiksi vedetyssä sarjakuvassa:
Periaatteessa Amerikan Vampyyrin idea on hyvä. Heitetään vampyyritarinat kohtalaisen lähelle nykytodellisuutta eli vuoden 1936 Las Vegasiin, laitetaan mukaan rikostarina ja annetaan palaa täysillä. Sopiva kohdeyleisö taitaa joku muu kuin minä.

Minulla on jemmassa vielä yksi sarjakuva Halloween-teemaan, ja se toivottavasti on enemmän oman makuni mukainen. Vaikkei näille sarjakuville irronnut erityisen korkeita pisteitä, näitä oli silti mukava lueskella ja katsella. Ja tuo Vampyyri-albumi herätti hilpeyttä miehessäni. 'Siis onko sulla nyt tuommoinen vaihe menossa?!' No jaa, lukeminen avartaa, eihän sitä aina jaksa yhtä ja samaa ja silleen. :D

Goodreads: Molemmille albumeille 2 tähteä.
Mistä kirjat minulle? Kirjaston kirjoja.
Muualla verkossa: Aavepianisti-albumia on luettu blogissa Kirjakaapin kummitus.
Kirjojen tietoja:
Reetta Niemensivu: Aavepianisti ja muita kertomuksia
Käännös Noora Niemensivu (puhekuplien tekstit on käännetty englanniksi sivun alareunaan)
Suuri Kurpitsa, 2011
39 sivua

Scott Snyder: American Vampire, Vol 2 (2010)
Taide Rafael Albuquerque ja Mateus Santolounco
Suomennos Antti Poussa
Egmont Kustannus, 2012
158 sivua

Kommentit