Haastekoonti: Keltainen kesä

Opuscolo-blogin Valkoinen kirahvi käynnisti toukokuun lopulla mainion kesähaasteen, Keltaisen kesän. Haasteessa luettiin Tammen Keltaisen kirjaston kirjoja. Oma saaliini on viisi luettua kirjaa:

Kazuo Ishiguro: Yösoittoja - nro 415 
Colm Tóibín: Brooklyn - nro 419
Orhan Pamuk: Istanbul - muistot ja kaupunki - pokkari nro 64
Naguib Mahfouz: Palatsikatu - nro 261
Toni Morrison: Rakkaus - nro 357; pokkari nro 66

Lisäksi mainitsen kirjan, jonka luin jo keväällä, mutta postaus ilmestyi blogissani juhannuksen jälkeen. Tämä kirja on hieno kesäkirja:
Truman Capote: Kesän taittuessa - nro 378

Luettujen pinostani muodostui yllättäen Nobel-painotteinen (Pamuk, Mahfouz, Morrison). Tämä ei ollut tavoitteeni, mutta loppukesästä näemmä löytyi kiinnostavia ja hyviä nobelisteja useamman kirjan verran. Kesän huippukirjaksi nostan Mahfouzin Palatsikadun, joka oli kiehtova kulttuurimatka Egyptiin. Kirja aloittaa Kairo-trilogian, jonka aion ehdottomasti lukea sopivalla aikavälillä loppuun. Kesän floppikirja oli Brooklyn. Kiitos ja anteeksi, mutta lukuelämykseni jäi valjuksi. Yösoittoja ja Rakkaus olivat hyviä kirjoja, jotka jättivät mieleen halun lukea lisääkin ko. kirjailijan teoksia. Pamuk oli minulle entuudestaan tuttu, ja vaikkei Istanbul aivan huippukirja ollutkaan, sen siivillä pääsin kurkistamaan tarunhohtoisen menneisyyden omaavaan kaupunkiin. Paksu pokkari oli oivaa lomalukemista, joka tarjosi tietoa ja nobelistin nuoruudenmuistoja kiinnostavassa paketissa.

Keltainen kesäni tarjosi siis lukureissuja eri puolille maailmaa: Egyptiin, Istanbuliin, Amerikan itärannikon värillisen väestön keskuuteen ja siirtolaisten Brooklyniin, hieman Irlantiinkin. Kirja on hyvä matkalippu silloin, kun ei itse pääse paikan päälle, mutta monta matkaa jäi vielä varastoon seuraavia kesiä varten. Ja taitaapa keltainen lukumatkailuni jatkua jo syksyllä, kertoo lukupinoni.
Kuvan on ottanut Opuscolo-blogin Valkoinen kirahvi.
Kiitokset Valkoiselle kirahville mukavasta kesähaasteesta - Keltainen oli kesän kaunein väri!

Kommentit

 1. Hyvä sinä: Viisi keltaista! Minä ylsin vain kolmeen ja kaikissa sama kirjailija.

  'Keltainen kuu, mikset sä jo tuu...'

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla oli hienoja kirjoja kaikki kolme, ja minua jäi harmittamaan, etten ehtinyt esim. Suojelusta lukea, joka (kärsivällisesti) odottaa omassa hyllyssäni. Onneksi ehtii vielä syksylläkin!

   Poista
 2. Hieno Keltainen kesä on sinulla takana. Tuo Palatsikatu kiinnostaa minua, jospa ehtisin sen pariin jossain vaiheessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Palatsikatu oli minulle iloinen yllätys. Jotenkin niin elämänmakuinen ja tuulahdus aivan jostain erilaisesta kulttuurista. Toivottavasti ne pari jatko-osaakin ovat yhtä hyviä. :)

   Poista
 3. Onpas huikea määrä huikeita kirjoja! Palatsikatu on lukematta ja ehdottomasti pomppasi luettavien listalle! Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että pitäisit Palatsikadusta. Toivottavasti ehdit sen pariin. Kiitokset haasteesta, toivottavasti Keltainen kesä palaa taas ensi kesänä. :)

   Poista
  2. Ihanaa, jälleen saatiin lisää lukuvinkkejä - tämä on lukemisen ja bloggaamisen helmiä.

   Antoisaa kirjasyksyä!

   Poista
  3. Lukuvinkkejä ei tosiaan voi olla liikaa. :) Iloista kirjasyksyä sinullekin, ja oikein hyviä lukuhetkiä. :)

   Poista
 4. Lukisin nuo kaikki mielelläni, ovat mielenkiintoisia. Minunkin pitäisi tehdä tuo koontipohjaus, mutta välttelen uutta läppäriä. Ei innosta pätkääkään siihen koskeminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että läppärikammo lähtee vain sinnikkäästi ko. vehjettä käyttämällä. Tsemppiä. :) Ja voithan vain laittaa haasteen kommenttikenttään linkit lukemiisi kirjoihin, vaikkei koostetta olekaan.

   Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.