Nelli Hietala: Sisar hento Martikainen

Nelli Hietalan Miia Martikaisesta kertova sarja on edenyt neljänteen osaansa. Kirjassa Sisar hento Martikainen (Karisto, 2020) Miia viettää lukion jälkeen välivuotta ja tuumailee, mihin isona ryhtyisi. Sairaanhoitajan ammatti on alkanut kiinnostaa, mutta mitenkähän Miian lähipiiri mahtaa suhtautua neitokaisen ammattihaaveisiin?

"Olen niin täpinöissäni suunnitelman paljastamisesta mutseille, etten yksinkertaisesti malta odttaa seuraavaan päivään.

Musta tulisi uusi äiti Teresa. Ilman sitä uskontohommaa. Viidenkymmenen vuoden päästä Punainen Risti jakaisi kriisialueilla peittoja, joissa olisi mun kuvani."

Olen lukenut Hietalan sarjasta aiemmin vain kakkososan Kenen joukoissa seisot, Miia Martikainen?, mutta kivasti tähän uusimpaankin pääsi mukaan, vaikka yksi kirja oli jäänyt välistä.  Sisar hennossa Miia matkustaa äitiensä luokse, ja samaan aikaan samalle paikkakunnalle osuu niin nykyinen kuin ex-poikaystäväkin, sekä muuta tuttua ystäväporukkaa. Kirjassa ei ollut niin selkeää juonta kuin tuossa viime vuonna lukemassani kirjassa, mutta tykkäsin kyllä tämmöisestä hieman epämääräisemmästä hengailukirjastakin. Omien juttujen tekeminen ja niiden takana seisominen sillä tavoin, että kuitenkin kuuluu porukkaan ja tulee hyväksytyksi aivan omana itsenään, nousi yhdistävänä aihepiirinä kirjasta esille. Jonkin verran on myös nettikiusaamisen puintia, eli ajankohtaisia aiheita on saatu mukaan tähänkin kirjaan.

Hietalan sarja on näiden kahden kirjan perusteella tosi mukavaa (ja nopeaa) luettavaa. Kovin syvällisestihän näissä ei uppouduta mihinkään, mutta enpä sitä ole ko. kirjoilta kaivannutkaan. Miiat kun ovat olleet minulle sellaista kepeää välipalaluettavaa. Olen pitänyt siitä, että kirjoissa on reipashenkinen ja elämään positiivisesti suhtautuva ote. Miia on aika rempseä luonne, ja eläväinen tapahtumien kuvaus onkin ollut Miia-kirjojen parasta antia. Jos sarja jatkuu, on jännä nähdä, miten ystävysten yhteydenpito kestää sen, että elämä näyttää vievän sarjan keskeisiä henkilöitä eri suuntiin: on yliopisto-opintoja, kansanopiston kuvataidelinjaa ja sitten Miian sairaanhoitajaopinnot. 

Goodreadsiin Sisar hento Martikainen saa minulta kolme tähteä. Toivottavasti varsinainen kohderyhmä on löytänyt Hietalan sarjan. Itse olisin nuorempana pitänyt juuri tämäntyylisestä luettavasta.

 

Helmet-haasteessa kirja sopii kohtaan 35. Kirjassa käytetään sosiaalista mediaa. YA-lukuhaasteessa sijoitan kirjan ruutuun Suomalaisen kirjailijan kirjoittama kirja:


Goodreads: 3 tähteä
Mistä kirja minulle? Luin e-kirjan BookBeatissa.
Muualla verkossa: Kirjaa on luettu mm. blogissa Kirjakaapin avain
Kirjan tietoja:
Nelli Hietala: Sisar hento Martikainen
Karisto, 2020
193 sivua

Kommentit

  1. Pitääpä pistää tämä kirja korvan taakse, jos vaikka tarvitsen lukujumin selättäjää

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näillä kirjoilla luulisi lukujumin häipyvän... minulla on tosiaan pari osaa jäänyt välistä, mutta voi olla, että otan ne vaikka jonkun lukumaratonin pinoon.

      Poista
  2. Minulle tämä oli ihan vieras tuttavuus, mutta voisinpa hyvin tutustua. Kirjan aihepiiri on kiinnostava, ja kuten sanoit, samanikäisenä tällainen lukeminen olisi maistunut. Tulevaisuuden ammatinvalinta on ihan järkyttävän ison ja vaikea päätös, mutta aika vähän ainakaan minulle on osunut luettavaksi kirjallisuutta, joka olisi tähän pureutunut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ammatinvalintaa ei tosiaan kovin usein tule vastaan edes YA/nuortenkirjoissa, vaikka sen tuumailuhan kuuluu just tuohon YA-vaiheeseen. Miia Martikainen -sarjaa suosittelen kyllä lämpimästi, jos vaan yhtään kiinnostaa. Ihan kivoja nämä ovat olleet aikuislukijallekin, ja alle kaksikymppisten maailma avautuu näissä aika raikkaalla tavalla.

      Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.