Eva Frantz: Tästä pelistä pois (Anna Glad #3)

Eva Frantzin Tästä pelistä pois (S & S, 2020) on kolmas osa Anna Glad -dekkarisarjaa. Cozy crime -tyyliä ansiokkaasti edustava sarja on noussut pikku hiljaa suosikikseni, ja Tästä pelistä pois on mielestäni paras tähän asti ilmestyneistä osista. Ja ne aiemmatkin ovat olleet tosi hyviä 😊! Tässä uusimmassa kirjassa tykkäsin erityisen paljon Annan henkilökohtaisen elämän käänteistä, ja ihmissuhteiden kuvaus ylipäänsä sai sivut kääntymään vauhdikkaasti.

Pikkukaupunkimiljööseen on tällä kertaa saatu upotettua useampikin rikosjuoni: lastenvaunuista löytyy ylimääräinen pikkuvauva, pyörätiehanketta kiihkeästi vastustanut vanha mies katoaa ja hänen talossaan on outoja verijälkiä. Lisäksi paikkakunnelle paluumuuton tehnyt NHL-kiekkotähti aiheuttaa sekavalla käytöksellään kummastusta ja tunnemyrskyjä lähipiirissään. Kun tähän lisätään viimeisillään raskaana oleva Anna ja tämän Tomas-rakas, ei kirjasta tapahtumia puutu. 

"- Terve, Jan-Anders. Sinäkö soitit?
 - Minä. En ole varma, tuliko kutsuttua ratsuväki paikalle liian hätäisesti, mutta en löytänyt Börjeä mistään. Se on outoa. Kerroin juuri kollegallesi, että minun tietääkseni  Börje ei ole poistunut talostaan sitten 1990-luvun.
    Märta Hansson istui kyykyssä vähän matkan päässä ja kuvasi etuoven rappusia.
- Tuo läiskä panee miettimään, Jan-Anders sanoi. - Siinä saattaa olla verta. Tai voihan se olla vaikka mustikkasoppaa, mistäs minä sen tiedän."

Juoni piti runsaudestaan huolimatta otteesaaan, sillä kirjan henkilögalleriassa on vetovoimaa. Anna on tietysti jo aiemmista osista tuttu, ja vaikkei itselläni olekaan raskaudesta kokemusta, aiheen käsittely työorientoituneen äidin näkökulmasta tuntui minusta luontevalta. Äitiys-teema nousee kirjassa esille muillakin tavoin, muttei kuitenkaan liian alleviivaavasti. 

Minusta NHL-tähden mukanaolo kirjassa oli hieman yllättävää mutta toisaalta aihehan on niin nykypäivää kuin olla ja voi, joten Samuel Lindbergin ja tämän amerikkalaisen Alison-vaimon kautta Tästä pelistä pois tuntui olevan ajassa kiinni perusdekkaria astetta enemmän. Jääkiekkoelämän nurjia puolia käsitellään kirjassa Alisonin kautta aika näppärästi, ja olisin toivonut uuteen kotimaahan muuttaneelle vaimolle isompaakin roolia kirjassa. Kiekkomiljönäärin paluu kotikulmille ei nostata paikkakunnalla pelkästään positiivisia tunteita, ja minulle kävi kuten monta kertaa aiemminkin Frantzin henkilöhahmojen kanssa: kiinnostaisi kovasti tietää, mitä Samuelille ja Allisonille kuuluu kirjan viimeisen sivun jälkeen.

Tästä pelistä pois saa minulta neljä tähteä Goodreadsiin. Kirja toimii mielestäni oikein hyvin itsenäisenäkin kirjana, mutta suosittelen kyllä lämpimästi sarjan aiempiakin osia. 😊


Anna Glad -sarjan aiemmat osat blogissani:

***

Helmet-haasteessa kirja sopii kohtaan 14. Urheiluun liittyvä kirja.

Goodreads: 4 tähteä
Mistä kirja minulle? Sain arvostelukappaleen. Kiitokset kustantajalle!
Muualla verkossa: Kirjaa on luettu mm. blogeissa Sinimarjan matkassaKirsin kirjanurkka
Kirjan tietoja:
Eva Frantz: För han var redan dö (2020)
Suomennos Ulla Lempinen, Arja Kantele
S & S, 2020
383 sivua

Kommentit

  1. Olen lukenut vasta Sinisen huvilan ja ajattelin lukea kirjat järjestyksessä. Tykkäsin siis ja aion jatkaa. Hyvä, että pidit tästä kirjasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sarjasta saa tosiaan enemmän irti, jos lukee osat järjestyksessä. 😊 Annan elämässä sattuu ja tapahtuu joka osassa, eikä aiempia taoahtumia juurikaan kertailla.

      Poista
    2. Kiitos muistutuksesta, että uusi osa sarjasta on ilmestynyt! Olen lukenut molemmat aiemmat, ja varmasti tämänkin osan pian. Osaat muuten kertoa hyvin dekkareita paljastamatta rikosjuonista liikaa.

      Poista
    3. Oi kiitos! Dekkarien kanssa saa aina asetella sanansa tosi tarkkaan, ettei pilaa kenenkään lukuelämystä paljastamalla liikaa. Kiva kuulla, että olet tykännyt Anna Glad -sarjasta. :)

      Poista
  2. Hyvä tietää, että ovat cozy crimea, voisin siis tutustuakin joskus ensimmäiseen osaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eka onkin siitä mielenkiintoinen, että se sijoittuu bloggausmaailmaan. :) Sisustusbloggaaja tosin on huomion keskipisteenä, mutta tunnistin kyllä tuttuja piirteitä kirjablogeihinkin liittyen. Ja kirja siis toimii hyvin myös dekkarina. :)

      Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.