Scifi-haasteen koonti

Yöpöydän kirjat -blogin scifi-haaste päättyy kuun vaihteessa, ja päätin tehdä oman koosteeni jo nyt, sillä en usko enää ehtiväni lukea mitään haasteeseen sopivaa.

Lähdin haasteeseen varovaisin tavoittein, sillä scifi on aina jäänyt minulle aika vieraaksi genreksi enkä todellakaan tavallisesti valikoi luettavaani kirjaston scifihyllyistä. Yllätin kuitenkin itseni lukemalla haasteeseen peräti 11 kirjaa, ja suurin syy luettujen määrään taitaa olla se, että innostuin etsimään luettavaa nuorille ja YA-lukijoille suunnatuista kirjoista. Niissä kynnys genreen tutustumiseen vaikuttaa olevan matalemmalla. Luin myös kaksi klassikkosarjan kirjaa, joista tosin kumpikaan ei ollut mikään huikea lukuelämys. Mutta klassikko on klassikko, ja niihin on kiva on tutustua aivan yleissivistyksen vuoksi - hyvät lukuelämykset ovat plussaa.

Haasteen parhaaksi kirjaksi nostan Vuokko Hurmeen Kiepauksen, ja tykkäsin kovasti myös Kat Fallsin Veden alla -dystopiasta ja Veronica Rothin Outolinnusta. H. G. Wellsin Aikakone puolestaan täytti sivistysaukon, mutta näin tympeää kirjaa en ole pitkiin aikoihin lukenut, ja klassikko saikin minulta Goodreadsiin vain yhden tähden.

Luettujen listani näyttää tältä:

Klassikoita:

Ray Bradbury: Fahrenheit 451
H. G. Wells: Aikakone

Young adult -scifiä:

Helena Waris: Vedenkehrääjä
Kat Falls: Veden alla
Henrik Fexeus: Viimeinen illuusio 1 - Menetetyt
Henrik Fexeus: Viimeinen illuusio 2 - Ontot
Veronica Roth: Outolintu
Anniina Mikama: Huijarin oppipoika

Scifiä nuorille:

Max Brallier: Maailman viimeiset tyypit
Vuokko Hurme: Kiepaus

Avaruusmaisemia:

Andy Weir: Artemis


Kiitokset Niinalle mukavasta lukuhaasteesta!


Kommentit

  1. Ihanaa, kun osallistuit haasteeseen! Näistä olen lukenut kaikki paitsi Artemiksen, joka sekin tosin odottelee lukupinossa. Kiepaus on kyllä huikea kirja ja odotan kovasti Hurmeen syksyllä ilmestyvää Värikkäät-sarjan ensimmäistä osaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että Hurmeelta on tulossa uusi sarja. Pitää koettaa ehtiä lukemaan Kiepauksen jatko-osat sitä ennen. :) Kiitos sinulle haasteesta, tästä aukeni minulle ihan uusia luku-uria. :)

      Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.