#naistenviikko: Veera Vaahtera - Sattumalta sinun

Naistenviikko siirtyy blogissani kevyempiin tunnelmiin. Veera Vaahteran Sattumalta sinun (Tammi, 2015) edustaa viihdekirjallisuutta, jota luen harvakseltaan. Mutta joskus sujuvasti kirjoitettu hömppä on aivan parasta, ja Sattumalta sinun tuli hotkaistua sellaisella vauhdilla, että lukuajankohta oli ilmeisen oikea.

Kirjan päähenkilönä on kolmikymppinen ikihuolehtija ja kasvatustieteiden tohtori Karoliina, joka on päässyt projektitöihin nimeltä mainitsemattoman yliopiston filosofian laitokselle. Laitoksen löperöön toimintaan pitäisi saada vauhtia: melkein valmiita maistereita roikkuu kirjoilla vuodesta toiseen ja henkilökunta keskittyy mieluummin omaan harrastetoimintaan kuin tutkimustyöhön. Kuvioissa pyörii myös Karoliina ex-poikaystävä Ville, jonka naarasleijonan luonteen omaava äiti ei puolen vuoden erossa olon jälkeen tiedä, että Karoliinan ja Villen tiet ovat eronneet. Ja totta  kai laitoksella on ihana, avulias Matias, johon on helppo turvautua kun tietokone ei toimi tai pitää saada Villen siskon häihin yks kaks uusi bändi. Että näin - hupsua on, myönnetään, mutta juoni rullaa eteenpäin ja aivot voi todellakin heittää tätä kirjaa lukiessa lepoasentoon.

Sattumalta sinun muistutti, että ehkä minun pitäisi kokeille viihdegenreä vähän useammin. Oli tosi kiva ottaa tämmöinen kevyt kirja kätöseen työpäivän päätteeksi ja mennä terassille lukemaan. Vaahtera on oikeassa elämässä Pauliina Vanhatalo, ja tämä Vaahteran viihdekirja toimi minulle huomattavasti paremmin kuin yksikään Vanhatalolta lukemani kirja. Sattumalta sinun oli minulle hyvä kirja varmaankin siksi, että yliopistomiljöö puhuttelee minua juuri nyt, kun itsekin kulutan yliopiston käytäviä aikuisopiskelijana (en tosin filosofian laitoksella...). Kirjassa oli sopivasti vienoa huumoria, yliopistokliseita ja aina ajankohtaisia työelämän epävarmuustekijöitä. Varsin toimiva kokonaisuus saa minulta kolme tähteä Goodreadsiin.


****

 Osallistun kirjalla Kulttuuripohdintoja-blogin naistenviikkohaasteeseen.


Saan kirjasta pisteen POPSUGAR 2019 Reading Challenge -haasteeseen, sillä kirja sopii kohtaan 'a book set on a collage or university campus'.

Kirjankansibingossa kauniskantinen kirja sopii ruutuun 'kirja':


Goodreads: 3 tähteä
Mistä kirja minulle? Lainasin kirjastosta
Muualla verkossa: Kirjaa on luettu mm. blogeissa Sivutiellä, Kirjojen kamari, Kirjakaapin avain ja Kirjasähkökäyrä
Kirjan tietoja:
Veera Vaahtera: Sattumalta sinun
Tammi, 2015
249 sivua

Kommentit

 1. Nykyajan Hilja Valtonen tulee mieleen tästä kirjasta. Tämä on ainoa Veera Vaahtera, jonka olen lukenut, mutta tykkäsin. Kivaa kesälukemista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, minun pitäisikin uudistaa tuttavuuteni Valtosen kanssa. :)

   Poista
 2. Luen naisviihdettä verrattaen vähän, mutta totean silti syvällä rintaäänellä, että Vaahteran viihde on kotimaista parhaimmistoa. Tunnelma vaihtelee ja vaikka Se Oikea löytyy, arkisuutta ei väistellä.

  Kiitos osallistumisestasi naistenviikkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli minulle ensimmäinen Vaahtera, mutta luen varmasti jatkossa näitä lisää. Kiitos hienosta haasteesta, tässä on aina mukavaa olla mukana. 😊

   Poista
 3. Mukava, että löysit Vaahteran kesälukemiseksi. Tätä kirjaa en ole häneltä vielä lukenut, mutta kylläkin kolme muuta. Tosiaankin hyviä kirjoja aivot lepoasntoon -hetkiin, ja hyvin kirjoitettuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli kiva löytö, ja voisin kyllä lukea lisääkin Vaahteroita. Tulisi vaan viileämmät kelit, että jaksaisi lähteä kirjastolle... 😏

   Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.