Mukavaa Marikan päivän iltaa!

Tapanani ei ole ollut ilmoitella blogini "merkkipäivistä", mutta tänään päätin tehdä poikkeuksen, sillä tasan kuusi vuotta sitten, 2.7.2013, ilmestyi Oksan hyllyltä -blogin ensimmäinen juttu. Bloggaaminen oli tuolloin kiinnostanut minua jo hyvän aikaa, ja lopulta lukuharrastukseen liittyvä blogi tuntui sellaiselta, jonka parissa saattaisin viihtyä ensi-innostuksen laannuttuakin. En silti osannut ajatella, että kuusi vuotta myöhemmin puuhastelisin edelleen blogini parissa 😊. Juttuja on kertynyt jo reilusti yli tuhat, ja tämä Marikan-päivän postaus on blogini 1140. postaus. Huh!



Merkkipäivän kunniaksi nostan kirjavinkeiksi muutaman viiden tähden kirjan kuluneilta blogivuosilta:

Vuosi 2013

Uudenvuoden postauksessani komeilee Jorge Amadon romaani Dona Flor ja hänen kaksi aviomiestään, joka on mielestäni ollut "yltäkylläinen, hekumallinen, täynnä elämää, iloa ja nautintoa." Hankin kirjan sittemmin myös omaan hyllyyni, mutta enpäs ole itsekään kokeillut uusintalukua. 😄 Lukumuistot ovat silti varsin verevät, joten tätä kyllä kannattaa kokeilla, jos perinteiset avioliittotarinat tuntuvat tylsiltä.

Vuosi 2014
 
Luin vihdoin ja viimein Donna Tarttin toisen romaanin Pieni ystävä, ja etelän kuumaan kesään sijoittuva kirja oli omiaan kesällä luettavaksi. Kirja on todella erityyppinen tapaus kuin Tarttin jumalainen esikoinen, Jumalat juhlivat öisin, mutta tiivis, kuuma tunnelma piti tässä kirjassa lukijaa otteessaan.

Vuosi 2015

Löysin upean kotimaisen sarjakuvatrilogian eli Kati Närhen Agnes-sarjan, jonka päätösosa Seitsemäs vieras oli outo, vinksahtanut ja loistava päätös omalaatuiselle sarjalle. Agnes oli kenties ensimmäinen kotimainen sarjakuva, joka aiheutti minulle hurjan wow-elämyksen.

Vuosi 2016

Vietin kesälomaviikkojani venäläisen klassikkokirjallisuuden parissa eli luin Leo Tolstoin muhkean Anna Kareninan. Yllätyin positiivisesti kirjan runsaista teemoista, luonnekuvien moniulotteisuudesta ja ylipäänsä hienosta ajankuvasta. Upea klassikkopokkari on edelleen hyllyssäni, taatusti uusintaluvun arvoisena.

Vuosi 2017 

Kotimainen proosa tarjoaa minulle harvakseltaan suuria elämyksiä, mutta Kjell Westön Missä kuljimme kerran osui ja upposi. Huikean hieno romaani on jäänyt mieleen taidokkaana ajankuvana, joka onnistui koskettamaan ja sai minut myötäelämään voimakkaasti henkilöiden mukana.

Vuosi 2018

Maylis de Kerangalin Haudataan kuolleet, paikkaillaan elävät valvotti minua pikkutunneille. Kirja on eräs parhaita heräteostoja, joita olen tehnyt. Elinsiirtojonojen maailmaan sijoittuva, runsaasti palkittu kirja on todella vangitseva, ja herättää ajattelemaan sitä, miten pienestä ihmisen elämälanka onkaan kiinni.

Vuosi 2019

Deplhine de Viganin äidistään kirjoittama romaani Nothing Holds Back the Night on ollut alkuvuoteni paras kirja, joten nostan sen tässä esille vaikka blogijuttuni ilmestyikin aivan vastikään. Niin kaunis ja surullinen kirja. De Viganin kirja on eräs parhaita muistalmatyylisiä romaaneja, joita ylipäänsä olen lukenut.

***
Kiitos sinulle, joka käyt lukemassa blogiani! 
Kiitos myös kommentoijille - kommentti piristää aina bloggaajan päivää! 😊
Tästä on kiva jatkaa kohti uusia blogijuttuja. ♥


Jutun kuvat:
* ylempi kuva: Photo by ORNELLA BINNI on Unsplash
* alempi kuva: Photo by Alexandra Seinet on Unsplash

Kommentit

  1. Onnea kuusivuotiaalle! Sinun aktiivisessa blogissasi on aina mukava vierailla.

    VastaaPoista
  2. Mukavia lukuhetkiä edelleenkin sinulle.

    VastaaPoista
  3. Onnea kuudesta vuodesta! Minä olen vain hieman sinua vanhempi, Kirjan pauloissa starttasi toukokuussa 2013, mutta en ole viime vuosina jaksanut kirjoittaa vuosipäiväjuttuja. Oksan hyllyltä on koko lailla tasan kaksi kertaa niin aktiivinen blogi kuin omani - tarkistin juuri ja olen nyt julkaissut 573 juttua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja onnea Marikan päivänä myös!

      Poista
    2. Kiitos! Minullakin ovat tainneet jäädä merkkipäivät huomioimatta, mutta nyt jotenkin havahduin ajan kulumiseen... kukin kirjoittelee omalla tahdillaan, minulla on ehkä ollut joskus vähän liikaakin tuota aktiivisuutta. :)

      Poista
  4. Paljon onnea kuudesta blogivuodesta! ♥

    VastaaPoista
  5. Kuusivuotis-onnittelut, olet mukavan positiivinen, reipas, ja aktiivinen

    VastaaPoista
  6. Paljon onnea kuudesta blogivuodesta :) Täällä on aina ilo vierailla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mukavaa, että piipahtelet kylässä. :)

      Poista
  7. Onnea ja iloa lisävuosiin blogin parissa. Hyviä vinkkejä olet tarjoillut. Minulle uutisia ovat olleet monet sarjakuvajuttusi. Kiitos 🌹

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kivaa, että olet löytänyt vinkkejä. Sarjakuvat ovat olleet oikea löytö minulle tässä blogitaipaleen aikana, niitä pitäisi kyllä lukea paljon enemmänkin.

      Poista
  8. Onnea ja pitkää ikää blogillesi <3

    VastaaPoista
  9. Paljon onnea kuudesta vuodesta! Se on jo pitkä aika ja siitä on hyvä jatkaa! Kauniita kesäpäiviä sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Olen kyllä tosi iloinen, että tämä mukava harrastus on kestänyt näin pitkään. Mukavaa kesänjatkoa myös sinulle. :)

      Poista
  10. Onnittelut! Anna Karenina kolahti minuunkin aikoinaan, huikea kirja. Delphine de Vigan on lukulistalla, samoin Maylis de Kerangal. Ja Kjell Westö se vain odottelee omalla listallani lukuvuoroaan! Hauska kuusvuotispostaus siis, kiitos (lukuisista) vinkeistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Anna Karenina oli minulle todella positiivinen yllätys, sillä pelkäsin jopa sitä, että minun pitää jättää kirja kesken kun en jaksa innostua siitä. Venäläinen järkäle onneksi osoitti ennakkoluuloni vääriksi. :) Sinulla onkin kaikkea hyvää odottamassa lukemista. :)

      Poista
  11. Sylillinen niittykukkia ja isosti onnea Marikanpäivälle sekä kuusivuotiaalle, jonka kiintoisassa seurassa olen mainiosti viihtynyt:)

    VastaaPoista
  12. Paljon onnea vireälle blogille! Minulla vain muutama kuukausi nuorempi blogi, mutta noin puolet vähemmän luettuja kirjoja. Ehdit lukemisen ohella osallistua moniin haasteisiinkin! Kiitos näistä vuosivinkeistä, Jorge Amadon Dona Flor voisi olla minullekin hyvä kokemus, olen pitänyt kaikesta lukemastani etelä-amerikkalaisesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! No, en sentään ole lukenut ihan 1140:ä kirjaa blogivuosieni aikana (luulisin...), mukana on muutakin höpinää. :) Lukuhaasteet ovat kyllä vieneet mennessään. Nekin olivat yksi syy, miksi aloitin bloggaamisen. Oli kivempaa osallistua haasteeseen blogin kanssa! Dona Floria kannattaa ehdottomasti kokeilla, siinä on selvästi erilaisen kulttuurin ote.

      Poista
  13. Onnea kuusivuotiaalle ja tulkoon vuosia paljon lisää! <3

    Kiinnostava katsaus ja kattaus menneisiin vaikuttaviin kirjoihin, joista olen vain kaksi lukenut (Anna Karenina ja Nothing Holds Back the Night), mutta molemmista on jäänyt pitkäkestoinen muistijälki. Tuon Westön kirjan jos saisin itsekin joskus luettua: se kiinnostaa kovasti ja kaiken lisäksi löytyy omasta hyllystäni. En tajua, miksen saa aikaiseksi tarttua siihen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Westö on kyllä hieno. Olen sen lukemisen jälkeen hankkinut muutakin häneltä hyllyyni, mutta ne ovat sitten jääneet lukematta. :D Odottelen siis Westö-insipriaatiota minäkin. Minulla tosin käy usein juuri näin, että kun luen jonkun huippukirjan, on tosi vaikeaa tarttua mihinkään muuhun ko. kirjailijalta.

      Poista
  14. Lämpöiset onnittelut kuusivuotiaalle blogille ja ahkeralle kirjoittajalle, olet kyllä ollut huikean aikaansaava :)

    Hieno idea myös nostaa esille kirjavinkkejä vuosien varrelta. Anna Karenina ja Missä kuljimme kerran ovat minullekin rakkaita kirjoja, molemmissa on valtavasti syvyyttä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Bloggaus vei mukanaan ja kun en ole pitänyt juttujen rimaa kovin korkealla niin onhan noita kertynyt. Ihanaa kesää sinulle. <3

      Poista
  15. Onnea ja hyviä lukuhetkiä jatkoonkin! Kiitos hyvistä vinkeistä, sinun postauksia käyn aina mielelläni lukemassa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kiva, kun piipahtelet vieraisilla. :)

      Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.