Kati Närhi: Seitsemäs vieras

Suosikkityttöni Agnes on palannut uuden albumin kera! Kati Närhen Seitsemäs vieras (WSOY, 2015) osoittautui todelliseksi herkkupalaksi dekkarien ystävälle, sillä luvassa on sarjakuvamuotoisia arvoituksia kartanomiljöössä. Intoilin jokunen viikko sitten kahdesta edellisestä Agnes-albumista, jotka rankkasin viiden tähden arvoisiksi. Seitsemäs vieras esittelee lukijalle aikuisuuden kynnykselle varttuneen nuoren neidin, mutta ikä ei ole vähentänyt Agneksen viehätysvoimaa minun silmissäni. Annan siis viisi tähteä myös Seitsemälle vieraalle.


Agneksen perhesuhteissa on tapahtunut muutoksia. Mummo oli erittäin mukava sivuhahmo edellisissä albumeissa, mutta nyt hänestä on aika jättänyt:


Sylvia-täti on ottanut Agneksen huomaansa, ja he suuntaavat Seitsemännen vieraan alussa vieraisille mahtipontiseen herraskartanoon. Agnes epäilee, miten hän mahtaa saada aikansa kulumaan peräti kahdeksan päivän ajan syrjäisellä saarella. Eipä hätää, muissa vieraissa riittää ihmettelemistä ja outoja kettujakin pyörii nurkissa.


Albumin lukujen aloitukset olivat kerrassaan mahtavia. Aivan kuin olisin siirtynyt vanhojen salapoliisikertomusten maailmaan. Ja lisukkeeksi tarjoiltiin mm. pieniä romanssinpoikasia. Sivut kääntyivät tiuhaan tahtiin, kun luvassa oli myös selvitystä Agneksen vanhempien kuoleman arvoitukseen. Mehukas paljastus sieltä tuli, enpä muuta sano.

Kolme jo ilmestynyttä Agnes-albumia ovat hieno kokonaisuus, ja albumien piirrosjälki viehättää minun suunnattomasti. Ilmeikkäiden hahmojen paras yksityiskohta on usein hassut silmät, ja sekä piirretty että sanallinen Agnes-huumori puree minuun lujasti. Siinä on lämpöä ja piikikkyyttä sopivassa suhteessa. Toivottavasti Närhi innostuu piirtämään jatkoa Agneksen seikkailuille, niin valloittava hahmo hän on.

Goodreads: 5 tähteä
Mistä kirja minulle? Oma ostos
Muualla verkossa: Seitsemännestä vieraasta on luettu Cats, books & me -blogissa.
Kirjan tietoja:
Kati Närhi: Seitsemäs vieras
WSOY, 2015
149 sivua

Kommentit

 1. Tämä on kyllä mainio sarja!
  Minä taisin odottaa jotakin vielä erikoisempaa tältä viimeiseltä osalta, mutta kyllähän tämä kiistatta on oikein hyvä. Piirrostyyli ja niukka värimaailma viehättävät nekin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On, aivan huippu! Piirrokset on tosi veikeitä, ja erityisesti Agneksen hahmossa on outoa vetovoimaa. :) Värimaailman yksinkertaisuus sopii näihin albumeihin hyvin, ja sitten kun muutamassa sivussa on jotain uutta väriä se kiinnittää heti huomion. Värillä on väliä. :)

   Poista
 2. Agnes on kyllä ihana hahmo :) Sarja on muutenkin todella loistava, huumori on juuri sellaista mikä puree minuun. Uskoisin myös että tämäkin osa kestää uusintaluvun hyvin, edelliset osat olivat ainakin edelleen ihan yhtä hauskoja kuin ensimmäiselläkin lukukerralla :) Ja paljastus oli kyllä todella aika mehukas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen tätä jo pariin otteeseen plärännyt läpi. Hyvin kestää uusintaluvun ja katselun. :) Paljastus oli todellinen yllätys, ja oikein sopiva Agnes-maailmaan.

   Poista
 3. Sarjakuvat on mulle tyyliin Aku Ankka, Tintti jne. Tunnustan sivistymättömyyteni sarjakuvien suhteen. Voi kun olisi aikaa niin perehtyisi tähänkin genreen...

  P.S.: Sait minulta kesähaasteen, täällä: http://kaisareetta-t.blogspot.fi/2015/08/kesahaaste.html

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän kannattaa tutustua, jos vain aikaa löytyy. Luulen, että saattaisit pitää Agnes-albumeista. Aika kaukana Tintistä ja Aku Ankasta ainakin ollaan. :)

   Kiitos haasteesta! Tässä onkin kiva loppukesän pähkinä, kun mietin vastauksia. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.