Elokuun lukumaraton - päivittyvä postaus (klo 20:00)

Oma elokuinen lukumaratonini päivittyy tähän postaukseen. Todella moni kanssamaratoonaaja on jo aloitellut omaa urakkaansa, ja olen tässä alkuillan aikana tehnyt pienen kierroksen blogeissa aistimassa lukufiiliksiä. Lukuinnostusta on ilmassa ja lukupinot ovat täynnä mitä mielenkiintoisimpia kirjoja! Jos haluat ilmoittautua mukaan, se on vielä mahdollista, sillä tärkein lukumaratonin sääntö on se, että osa lukemisesta pitää ajoittaa lauantaille 15.8.2015. Ilmoittaudu lukumaratonille täällä (ja samaisesta linkistä löydät myös ohjeita lukumaratonia varten ja listan mukana olevista blogeista), jos maratoonaus alkoi houkutella. Mukana on paljon reippaita ensikertalaisia, joten ei kannata ujostella jos olet ensi kertaa liikkeellä ja lukumaratoonaus kiinnostaa. Mukaan vain, yhdessä lukeminen on hauskaa. :) Vaikka aloittelen nyt omaa maratoniani, pidän silmällä kommenttiboksia ja päivittelen mahdollisia viime hetken osallistujia listalle mukaan.la 15.8.2015 klo 20.00 -  lukumaraton päättyy

Rakas Che saatettu päätökseen lukumaratonin viime minuuteilla. Kirjasta jäi kaksijakoiset tunnelmat, mutta niistä lisää aikanaan lyhytarviossa. Waters edistyi kaksi lukua eli edistyin maratonin aikana sivulta 433 sivulle 522. Yhteensä 938 sivua. Lueskelin rennosti ja puuhailin vuorokauden aikana muutakin kuin kääntelin kirjojen sivuja. Olo on semmoinen, että voisinpa vielä jatkaa lukemista. Ainakin tuon Watersin saatan pinnistää loppuun asti tässä illan aikana. Ja Teemestarin kirja jäi kutkuttelemaan kivasti lukuhermoa.

Minulle jää tästä lukumaratonista hyvät muistot. Luetuista kirjoista luvassa lyhytarvioita todennäköisesti ensi viikon alkupuolella. Ja lukumaratonin yhteiskoosteenkin saan varmasti koottua ensi viikolla.

Nyt taidan lähteä pienelle kierrokselle kanssamaratoonareiden blogeihin. 

la 15.8.2015 klo 17.35

Ana Menendezin Rakas Che on hyvässä vauhdissa. Luettuna 150 sivua kaihoisaa kuubalaistunnelmaa, rakkauden muisteloita ja surumielisyyttä. Ihana kirja, joka tuntuu kauniilta ja taidokkaalta Rakasta minua hiukan! -kirjan kiivastahtisen melskeen jälkeen. 2,5 tuntia lukuaikaa jäljellä. Luenko loppuun rakkauskertomuksen ja koetan taas saada eteenpäin Watersin Parempaa väkeä? Siinäkin alkaa onneksi loppu häämöttää, mutta toisaalta myös Itärannan Teemestarin kirjan aloittaminen houkuttelee. Kokeillaan tätä: yksi luku Watersia ja jos se alkaa vetämään hyvin kohti loppuhuipennusta, Teemestarin kirja jää tuleville lukupäiville.


Luettuja sivuja: 803

la 15.8.2015 klo 15.20

Ihon alaiset ja Rakasta minua hiukan! luettu loppuun. Sivuja 653 ja lukuaikaa vielä lähes 5 tuntia. Mies grillasi pihalla aurinkoisen päivän kunniaksi, ja lounaan voimin on hyvä suunnata kohti seuraavaa kirjaa. Tässähän ehtii vaikka mitä! Tuntuu, että lukufiilis vain paranee maratonin loppua kohden. Eilisilta menikin hieman tahmeasti, ehkä viikon työasiat painoivat vielä mielessä. Taidan sukeltaa seuraavaksi Havannaan Ana Menendezin kyydissä.

Luettuja sivuja: 653

la 15.8.2015 klo 13.30

Ihon alaiset on kehujen arvoinen. Luomu vs. muokattu vartalo on vetävä aihe, ja sivut kääntyvät nopeasti. Hieno nuortenkirja. 108 sivua luettu ja 500 sivun rajapyykki ohitettu.

Luettuja sivuja: 512


la 15.8.2015 klo 12.05

Aamupäivä on mennyt kotihommissa ja ulkoilemassakin kävin. Auringonpaiste houkutteli pienelle pyörälenkille, ja raikas aamuilma piristi mukavasti, unenrippeet hävisivät silmistä ja lukeminen alkaa saada uutta puhtia. Jatkoin Polvan Rakasta minua hiukan! -kirjaa 40 sivua ja lukaisen jäljellä olevat 40 sivua maratonin loppupuolella. Lulun ja Antin tutustumisvaihe on niin ärhäkkää menoa, ettei sitä jaksa yhteen kyytiin kovin pitkään. Seuraavaksi ehkä Ihon alaiset.

Luettuja sivuja: 404
la 15.8.2015 klo 09.55

Lauantaiaamu lähti käyntiin näytelmällä. Tsehovin Kirsikkatarha on ensimmäinen lukemani näytelmä moneen vuoteen, ja hetken kesti tottua vuoropuhelun muodossa etenevään tarinaan. Henkilöluetteloa piti vilkuilla moneen kertaan ennen kuin venäjänkieliset nimet ja roolit alkoivat pysyä muistissa. Kirsikkatarha en ole nähnyt lavalla, mutta näytelmä on hieno tuokiokuva yhteiskunnan murrosvaiheesta.

Luettuja sivuja:  364la 15.8.2015 klo 00.05

Kuulen kutsun metsänpeittoon luettu. Saamelaisjuttuja olisi voinut olla enemmän, mutta semmoinen mukava kolmen tähden kirja tämä oli näinkin. Jatkoin Polvaa eteenpäin ja sivulla 100 nyt. Ennalta-arvattavuus alkaa tökkiä. Kaksi vai kolme tähteä? Jatkoin myös Sarah Watersin Parempaa väkeä -kirjaa, joka oli sivulla 433 ennen maratonin alkua. Nyt sivulla 470. En ole hurmaantunut Watersiin tämän kirjan myötä, mutta ehkä ne aiemmin ilmestyneet ovat Waters-hehkutuksen arvoisia. Seuraavaksi lukijaa kutsuvat unimaailmat. Bundesliigan pelin lopputuloksesta ei ole tietoa. Miehen into pelin seuraamiseen lopahti Bayerin johtaessa 2-0.

Luettuja sivuja:  290
 
pe 14.8.2015 klo 22.25

Kuulen kutsun metsänpeittoon on edistynyt sivulle 113. Leppoisa, ripauksen verran eksoottinen nuortenkirja, jonka taidan lukaista loppuun yhtä kyytiä. Taustaäänenä on toiminut Bundesliigan peli, jota mies seuraa. Perjantai-illan huumaa: jalkapalloa ja kirjoja.

Luettuja sivuja: 179 sivua

pe 14.8.2015 klo 21.05

Polvan Rakasta minua hiukan! edennyt sivulle 66. Hupaisa, vaikkakin *hieman* ennalta-arvattava maaseuturakkaustarina.  Lulu ♥ Antti -  ja rutkasti vanhan ajan viehätystä. :) Kirja menee nyt pikku tauolle ja otan luettavaksi Sari Peltoniemen Kuulen kutsun metsänpeittoon.


Luettuja sivuja: 66

pe 14.8.2015 klo 20.00 - lukumaraton alkaa

Aloitan maratonin kotimaisella rakkausromskulla eli Anni Polvan esikoisromaani Rakasta minua hiukan! saa kunnian virittää minut lukutunnelmaan. Muistinpa juuri, mitä opin edelliseltä lukumaratonilta: ota kirjoista yksittäiskuvat etukäteen, jotta niitä on helppo liittää mukaan postaukseen eikä tarvitse kesken lukusession kuvailla kirjoja. Montako kirjakuvaa on jemmassa odottamassa postausta? Ei yhtään! Ehkä sitten seuraavalla maratonilla... mutta mieli on rento ja fiilis odottava. Tästä se lähtee! Lukemisen iloa kaikille. Teitä on ihanan paljon mukana lukemassa tänä viikonloppuna. ♥


Kommentit

 1. Mukavaa maratonia sinullekin :) Niinpä niin, minäkin voisin opetella tuon ennakkoon kuvaamisen. Ihan koko lukumaratonaikaa ei viitsisi käyttää oheistoimintoihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oheistoimintoja tosiaan riittää, kun kävin juuri nappaamassa kuvan Peltoniemen kirjasta ja seuraavaksi pitää päivittää Goodreadsia... :) Mutta hauskaa tämä on, onpa kiva maratoonata. :)

   Poista
 2. Netin kun eksyy avaamaan kesken maratonin niin äkkiä siinä saattaa aikaa mennä ennen kuin pääsee pois - en viitsi edes ajatella kauan yhden postauksen päivittämisessä ja näissä toisten kuulumisten lukemisissa on jo nyt mennyt :D Mutta ei haittaa, pääasia että on hauskaa :)
  Kivaa maratonia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulta tulee vaan lyhykäiset päivittelyt, mutta huomasin että toisten päivitysten lukemiseen saan hurahtamaan aikaa... harmi kun se ei kerrytä sivumäärää. :D

   Poista
 3. Rakasta minua hiukan siis aloittaa Lulun ja Antin tarinan... Kesällä lukemani Vanha suola janottaa kertoi heidän avioliitostaan. Täytynee etsiä romanssin alkukin käsiinsä.
  Vai kuinkahan monta tämän rakkaustarinan osia onkaan?

  Kuulen kutsun metsänpeittoon toimi minulle mukavasti. Peltoniemen Suomu on aivan loistava ja tämäkin nuortensarja tasokasta luettavaa.

  Tsemppiä maratonille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onkohan sen vanhan suolan nimi Katri? :) Hyvä tietää, että tarinalle on jatkoa, vaikka juuri nyt tuumaan että Lulu ja Antti saavat jäädä heinäpellon laitaan kunhan tämä kirja on ohi. :) Kiitos Peltoniemi-vinkistä. Tämä nyt lukemani oli niin lupauksia antava, että pitää kokeilla jotain muutakin häneltä.

   Poista
 4. Ihanaa nähdä intoasi ja pitkän maratonlukemisen toteutumista. Aloittelen omat lukuni nyt lauantaiaamuna kello 6. Käyskentelen sitä ennen muiden blogeissa. Mukavaa maratonia kaikille !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet aikainen lintu... minulla aamun lukemiset käynnistävät vasta ihan pian kun saan silmäni kunnolla auki. :)

   Poista
 5. Hauskaa maratonia ja lukuiloa! En osallistu, festarit vievät tänä viikonloppuna voiton, mutta kannustan teitä muita tietenkin.

  VastaaPoista
 6. Hienosti näyttää maratonisi sujuvan! Olet valinnut todella mielenkiintoisen oloisia kirjoja. Täytyykin jossain vaiheessa itsekin tutustua Polvan aikuistenkirjoihin. Tsemppiä viimeisille tunneille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hyvinhän tämä on edennyt, vaikka olen lukenut todella leppoisasti ja muutakin on tullut puuhattua. Aikuis-Polvat eivät minua oikein puolelleen voittaneet, Tiina-sarjaa sen sijaan taidan häneltä lukea seuraavaksi. :)

   Poista
 7. Onnittelut maratonista, paljon ehdit lukea, monenlaista. Tällä kertaa jätin maratonin väliin.
  Polvan aikuiskirjat ovat minultakin jääneet väliin, mutta ehkä pitäisi kokeilla ainakin yhtä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Oli mukavaa vaihdella lukutunnelmia maratonin aikana. Se hyvä puoli monessa lyhyessä kirjassa on. Aikuis-Polvat ovat tämän yhden perusteella vähän erilaisia kuin esim. Tiina-sarja, johon alkuvuodesta ihastuin. :)

   Poista
 8. Ehditpä lukea paljon! Ihania kirjoja, joista erityisesti Rakas Che houkuttelee... Teemestarin kirja teki aikoinaan minuun vaikutuksen, ja se olisi tarkoitus lukea lähiaikoina uudestaan. Kiitos sinulle lukumaratonia emännöinnistä ❤️

  VastaaPoista
 9. Siis lukumaratoniN...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rakas Che oli mukava kirja, se sopi jotenkin ihanasti maratonin lopputunteihin. Kirjan loppu ei ollut niin hyvä kuin alkupuoli, mutta mielikuvamatkan Kuubaan tuosta kirjasta saa. :) Kiitos sinulle että olit mukana lukemassa. :)

   Poista
 10. Upea maraton, ja hyviä kirjoja! Nam. Rakas Che ei ole mulle tuttu, muut kyllä. Jopa Lulu ja Antti. Joiden tarinan jatko mieltä kutkuttelee...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Che-kirja onkin vähän vanhempi, julkaistu meillä 2000-luvun alkuvuosina. Lulu ja Antti saivat raivoisan taistelun jälkeen toisensa, ja se riittää minulle. :)

   Poista
 11. Kiva maraton oli :) Tuo ihon alaiset pitää kyllä käydä hakemassa kirjastosta niin pian kuin mahdollista, kuulostaa kivalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä juttu, että tykkäsit lukumaratoonauksesta. :) Ihon alaiset oli tosi hyvä (vaikka olihan sitä kehuttu mutta aina olen iloisesti yllättynyt kun kirja kolahtaa omaan lukumakuun), kannattaa lukea! Kirja aihepiiri on hyvin ajan hermolla. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.