10 kysymyksen haaste

Sain Kaisa Reetalta kesähaasteen, jonka ideana on vastata kymmeneen kysymykseen, ja eteenpäinkin haastetta saa laittaa. Kiitos Kaisa Reetta haasteesta! ♥ Vastaukseni löytyvät alta, ja haastan seuraavat blogit vastailemaan näihin samoihin kysymyksiin:

Opus eka
Pihin naisen elämää
Yöpöydän kirjat

Mukavaa, jos ehditte vastaamaan!
1. Kerro jotain mitä emme tiedä sinusta.

Minulla on tummat hiukset, joita en jaksa juuri laitella kampauksille. Mitä vikaa on ponnarissa? Olen addiktoitunut huulirasvan ja käsivoiteen käyttöön. Alkaa ahdistaa, jos jompi kumpi ei ole käsilaukussa mukana. Olen innokas lehtien tilaaja, vaikka minulla on liian harvoin aikaa lukea niitä. Nyt postilaatikkooni kannetaan Gloriaa, Makua, Mondoa ja sanomalehdistä Kalevaa ja Hesaria. Paikallislehti tulee myös, ja pian myös Kauppalehti, jonka saan ainejärjestön jäsenyyden kylkiäisinä. Taivas, eihän näitä oikeasti voi olla näin montaa? No, lehtitarjouksia on vaikea vastustaa. Eiköhän tämä 'paljastusten' määrä riitä tähän kohtaan.
2. Onko sillä väliä mitä lukijat ajattelevat blogistasi ja miksi?

On, mutta en mieti lukijoiden ajatuksia aktiivisesti tai edes kovin usein. Jos joku alkaisi heitellä ilkeitä kommentteja, pohtisin tätä asiaa varmasti enemmän. Olen mielestäni sinut sen asian kanssa, että aina löytyy ihmisiä, joiden mielestä blogissani on jotain mikä ei heitä miellytä. Kirjablogeja on paljon, joten valikoimasta löytynee kaikille mieluinen blogi seurattavaksi! Siitä olen suunnattoman iloinen, että blogini tuntuu saaneen lukijoiksi mukavaa, kirjoista kiinnostunutta porukkaa.

3. Miten blogiminä eroaa reaaliminästäsi?
 
Blogiminässäni taitaa korostua reaaliminäni pirteä ja iloinen puoli. Blogini ulkopuolella olen toisinaan taipuvainen pessimismiin (vai onko se realismia?), mutta en näe mitään syytä tuoda ajoittaisia synkkiä ajatuksia tai arkimurheita blogiin. Kirjat ovat minulle iloa tuova asia, ja se saa näkyä myös blogissani.
4. Mikä saa sinut nauramaan?

Pidän mustahkosta huumorista, sanaleikeistä, sarkasmista, huumorista jossa pitää 'hoksata' jotain. Usein käy niin, että hauskoiksi mainostetut kirjat eivät naurata lainkaan. Varsinkaan veijariromaanit. Tämä seuraava on sen sijaan TODELLA hauska. Sanottakoon, että juon itse teetä ja siideriä - ja vain niitä, sillä kahvi/kalja -linja ei ole minua varten. Ja maulla on väliä!! Ketuttaa, jos työpaikan ilmaisteevalikoimassa on jäljellä vain pahoja makuja. Niitä tilanteita varten pidän teejemmaa työpöydän lipastossa. :D Alkuperäinen juttu löytyy täältä, mutta tässä siitä kopio viikonlopun kevennykseksi:

"Moikka,

Tekee hyvää avautua välillä.. Kahvitaukoa odotellessa.

Hengen heikkoudesta kärsivien reppanoiden keskuudessa on yleistynyt raivostuttava taipumus teen juontiin. Siinä missä reipas ja kovaa tulosta tekevä sankari nappaa vauhdista mukillisen kahvia, hintelät ja vähäveriset teenjuojat pilkkivät sen helvetin liptoninsa kanssa harras ilme kasvoillaan ja tuijottavat mukissa lilluvan haalean nesteen värinvaihtoa kuin mykkä pillua. Väistäisivät edes, mutta ei kun sitä on sitten ihan pakko jäädä pipertämään siihen automaatille kehityksen jarruksi.

Ja sitten se arpominen erilaisten teelaatujen välillä, voi että kun ottaisko nyt tänään tota mustaherukka-vadelmaa vai kenties ruusunmarja-neilikkaa, tai josko heittäytyisi oikein hurjaksi ja joisi kupillisen raparperimansikkaa. "Ihan mustaa liptonia mä en saa millään alas," Irma kertoo vaikka kukaan ei kysynyt. Ju-ma-lau-ta ahrgh.

Ja sitten on vielä näitä kaikkein vastenmielisimpiä elitistejä, haudutetun teen kanssa läträäjiä, jotka katsovat nenänvarttaan pitkin rahvasta, joka juo pussiteetä. Pussiteehän on siis ihan hirveetä, koska siinä teenlehdet ovat suodatinpaperin sisällä, eivätkä sellaisessa elegantissa siivilässä vai mikä verkko se nyt sitten on. Kerrassaan barbaarista.

Teenjuoja on muuten suurella todennäköisyydellä myös se sama saatanan hermosaha, jota varten pitää aina firman saunailtoihin varata neljä päärynä-ananas-kirsikka-siideriä, koska sille ei kalja kelpaa ja joka tilaa jonkun perkeleen sinisen enkelin tai muun mytologisen hahmon mukaan nimetyn paukun, jossa on sateenvarjo, sitrushedelmäviipale ja tähtisadetikku, kun kaikki muut ottavat yhden ison.

Ei minulla muuta teestä. Hyvää työpäivänjatkoa!"
(Lähde: www.apachefoorumi.net)

Takuuvarma hauskuuttaja on myös Calvin & Hobbes -sarjakuva. Sen stripit ovat vedonneet huumorintajuuni jo vuosia.


Ha ha!

5. Mitä luovuus sinulle merkitsee?

En pidä itseäni luovana ihmisenä, mutta ihailen heitä, joilta tämä ominaisuus löytyy. Kyky luoda jotain uutta ja innostavaa - sille nostan hattua. Moni bloggaaja ilmaisee omaa luovuuttaan ottamalla taidokkaita valokuvia. Minulla tuota taitoa ei ole, enkä ole ollut innostunut parantamaan näppäilytasoani. Siksi Wikimedia Commonsin kuvat ovat pelastaneet monta blogijuttua, joihin olen tarvinnut kuvitukseksi 'jotain':


Kuva: "Acer japonicum Vitifolium JPG1fu" by Jean-Pol GRANDMONT - Own work. Licensed under CC BY 3.0 via Wikimedia Commons - https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Acer_japonicum_Vitifolium_JPG1fu.jpg#/media/File:Acer_japonicum_Vitifolium_JPG1fu.jpg

6. Ketä läheistäsi ihailet?

Kaikki läheiseni ovat omalla tavallaan ihailun arvoisia. Miehelleni annan pisteet siitä, että hän on jaksanut kanssani jo monta vuotta (seuraavan kysymyksen piirteistäni huolimatta). :)

7. Mikä sinussa ärsyttää itseäsi?

Laiska perusluonne eli jos jokin asia ei aivan täysillä nappaa, voin vetkutella sen tekemistä lähes loputtomiin. Sosiaalisempikin voisin olla, ja siivouksesta ja kotitöistä pitäisi innostua enemmän. En tosin usko ärsyyntyväni näistä piirteistä riittävästi, jotta luonteeni kokisi lähivuosina ihmeparannuksen.

8. Mikä sinussa ihastuttaa muita?

'Ihastuttavuuteen' on vaikea ottaa kantaa, mutta päämäärätietoisuudesta olen toisinaan saanut kiitosta. Kotioloissa tämä piirre ei ehkä niinkään korostu, mutta työelämässä minulle sopivat tilanteet, joissa on selkeä tavoite jota kohti suunnistaa.

9. Mikä sinusta tulee isona?

Toivottavasti ihminen, joka on valintoihinsa tyytyväinen, osaa ottaa toiset huomioon ja arvostaa myös itseään.

10. Uskotko onnellisiin loppuihin?  

Uskon, että onnelliset loput ovat mahdollisia.

Kuva: "Tears on the petals (5655516091)" by Marcus Quigmire from Florida, USA - tears on the petalsUploaded by Princess Mérida. Licensed under CC BY-SA 2.0 via Wikimedia Commons - https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Tears_on_the_petals_(5655516091).jpg#/media/File:Tears_on_the_petals_(5655516091).jpg

Kommentit

 1. Vastauksiasi oli kiva lukea. Tunnistin itsestäni tuon iänikuisen teemakujen valikoijan. :D Kiitos haasteesta, otan sen mielelläni vastaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teevalinta on tärkeä juttu. Pitää olla oikea maku kuhunkin hetkeen :). Kiva, että innostut vastaamaan tähän.

   Poista
 2. Minullakin ponnari on melkein joka päivä päässä, kun on paljon tukkaa niin pysyypähän poissa tieltä :D Näitä vastauksia on aina mukava lukea! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ponnari on helppo ja huoleton. Mitäs me kirjalliset ponnarileidit! :)

   Poista
 3. Ei ole tee maistunut ikinä, mutta juon kuumaa hunajavettä ja kaakaota, tytöstä tuli teenjuoja, koska en antanut juoda kahvia. Tiedostan kahvin parkkihapot ja mm. rasvat, jotka härskiintyvät. Kahvinjuojistakin saisi hyvän pamfletin, kuten teenjuojista, jolle nauroimme mieheni kanssa vedet silmissä. Elän täällä periferiassa Oulusta, täällä ei siis naureta. Kyllä on ikävä entisen oululaisen työpaikan kahvihuoneen nauruja ikävä.
  Me on päästy aika hyvin lehdistä eroon, eikä muuten ottanut lujille. TS oli niin tylsä lehti, enkä ymmärtänyt otsikoita ja Kalevan luen netistä. Minulle tulee yksi Puutarhalehti. Miehelle on tullut hirmuisesti lehtiä, kun se ei osaa sanoa ei.
  Kiva postaus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän on ikävää, jos työpaikan kahvihuoneessa ei naureta. Mikäs kahvihuone se semmoinen on? No, työpaikoilla on erilaisia kulttuureja. :) Minäkin olen koettanut vähentää lehtien tilausta, mutta sitten se taas repsahtaa jossain vaiheessa. Sorrun usein tarjouksiin, joita tulee puhelinmyyjien kautta. Olen myös opetellut sanomaan ei, mutta aina se ei onnistu. Painettuja sanomalehtiä ilman en tosin osaa olla. Kalevaa luen aamulla ja Hesari illalla. Ja nettilehtiä siinä välissä... :)

   Poista
 4. Ponnari on hyvä kampaus! Mutta minulla on tosi liukkaat ja ohuet hiukset, eli nykyään vedän nämä usein pikkumyysilmukalle. Mulla oli ennen leikkausta kalju, se oli kiva.
  En ole ennen huomannut, että olemme kotoisin samasta kaupungista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leikkautin äskettäin hiukseni aika lyhyiksi, joten ponnarini on tällä hetkellä töpömallia. Mutta se on niin näppärä. :) Ahaa, mukavaa että löytyy oululaistaustaisia bloggaajia. Itse olen tullista tullut eli syntynyt etelä-Suomessa, mutta aika kauan täällä Oulun seudulla on tullut asusteltua.

   Poista
 5. Olipa kiva lukea vastauksiasi. Ponnaripääksi tunnustaudun minäkin, tosin nyt hieman aiempaa vähemmän, sillä kävin juuri lyhentämässä poninhäntääni aika roimasti. Töissä juon teetä, kotona kahvia - jostain kumman syystä - ja tuo teeteksti nauratti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen teelinjalla töissä ja vapaalla. Kahvinjuojaksi en ole koskaan oppinut. Kahvin tuoksu on parhaimmillaan todella houkutteleva, mutta sen mausta en pidä. Teetekstin kaivoin tähän muistojen arkistosta, sillä törmäsin siihen ekan kerran joskus vuosia sitten. Mutta edelleen se on yhtä hyvä, ajattomia mietteitä. :)

   Poista
 6. Olipa kivaa lukea vastauksiasi - ja nauroin ääneen tuolle teejutulle! Itse olen kyllä vannoutunut kahvinjuoja, enkä tunnusta että noin ajattelisin teenjuojista, mutta teksti oli tosi hauska. :D Hyvää viikonloppua sinulle, ja hyviä lukuhetkiä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla ei kahvi mene laisinkaan alas. Olen mieluummin vaikka ilman juomaa, kuin koetan juoda kahvia. :) Minä tunnistin tuosta aivan elävän elämän piirteitä, siksi kai se niin huvittaakin. Kiitos Krista, hyvää ja lukuisaa viikonloppua myös sinulle!

   Poista
 7. Olipa ihana haastepostaus, Marika! Tuo teejuttu on myös aika verraton <3

  Mukavaa, että otit haasteen vastaan

  Oikein ihanaa elokuun viimeistä viikonloppua sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tähän oli mukava vastata, vaikka ensi alkuun kysymykset tuntuivat tosi hankalilta. Itsetutkiskelu sopi mainiosti työviikon loppuun. :) Elokuun loppu on ihastuttavan aurinkoinen täällä. Toivottavasti sinunkin viikonloppusi sujuu leppoisissa merkeissä. :)

   Poista
 8. Olipa kyllä hauska tuo teksti teenjuonnista, tunnistan sieltä itsenikin! :D Minäkin olen vannoutunut teenjuoja nykyään, kahvi ei minulle sovi. Ja Lassi ja Leevi on yksi minunkin lempisarjakuvani, todella hauska ja suloinen. Kivoja vastauksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lassi ja Leevi on huippu, en varmaan kyllästy siihen koskaan. Pitäisi tehdä ihan oma blogijuttu Lassista ja Leevistä jossain vaiheessa. Kiva, että teejuttu kolahtaa muillekin! :)

   Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.