Ainolan puiston vuosi: elokuu (eli vuosi kuvina 1/12)

Muutamissa blogeissa on toteutettu vuosi kuvina -haastetta, jossa on ideana kuvata samaa paikkaa kerran kuukaudessa vuoden ajan. Haasteen etenemistä ja vuoden kaunista kiertoa on ollut todella hauskaa seurata. Viimeisimpänä haastekoontina muistan Elinan hienon kuvasarjan Luettua elämää -blogista. Valokuvaustaitoni ovat näppäilyasteella, mutta tämän kuvahaasteen toteuttaminen on kiehtonut minua jo pidemmän aikaa. En ole saanut haastetta keneltäkään enkä haasta tässä ketään mukaan, mutta minun laillani tämän voi kuka tahansa ideasta innostuva ottaa omaan blogiinsa.

Tänään minulle tuli sopiva tilaisuus ottaa haasteen ensimmäinen kuva. Aurinkoinen ilma houkutteli minut pyöräilyreissulle Oulun keskustaan, ja reitti kulki myös Hupisaarten läpi. Kasvihuoneen takana on pieni lammentapainen lätäkkö, jonka valitsin kuvauskohteekseni seuraavan vuoden ajaksi. Nyt minulla on oiva tekosyy piipahtaa kauniissa puistossa kerran kuukaudessa, ja koetan muistaa käydä nappaamassa kuvan aina puolen kuun tienoilla. Ja tässä siis ensimmäinen otos, jossa näkyy ihana loppukesän päivä:

Elokuu 2015.

Muutamia kuvia pyöräreitin varrelta ja kuvahaasteen ulkopuolelta:


Taustalla näkyy laatikkomainen Oulun pääkirjasto.
Aallonmurtajalla. Ympärillä meri ja hiljaisuus (jota kesti niin kauan kunnes pari vesiskootteria tuli ympärille pöristelemään).
Tehtaan piipun tuulimittari kertoo, että tuuli tuiversi tänään jossain muualla kuin Oulussa.
Kivellä on tärkeä sanoma. :)
Hyvää elokuun jatkoa kaikille blogini lukijoille.

Kommentit

 1. Ihania kuvia entisestä kotikaupungistani! Oi, aivan tulee ikävä... Kiva seurata Ainolan puiston sorsalammikon vuotta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tänään oli upea päivä, joten kuvahaaste sai kauniin alkusysäyksen. :)

   Poista
 2. Myös minä olen ajatellut tarttua tähän haasteeseen, katsotaan sitten tammikuussa. Jotenkin näistä kuvista näkyy se muutos eri tavalla kuin kykenee huomaamaan ihan vain katsoessa näkymää. Vierekkäin asetetuista kuvista huomaa vuodenkierron kauneuden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tammikuu on toki looginen aloituskohta, mutta starttasin nyt kun sain helposti ekan kuvan otettua. :) Kiva, jos tartut tähän haasteeseen, sillä näitä kuvia on ollut tosi mukava seurata blogeista.

   Poista
 3. No nyt iski koti-ikävä kakkoskotikaupunkiin! Mukavaa kun voi seurata etänä miten maisema muuttuu, ehkä minäkin piipahdan siellä taas kun lätkäkausi on käynnissä... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotahan vaan kun tulee talvikuvat, voi ikävä haihtua... kiinnostavaa tosiaan nähdä, miten kuvat muuttuvat talvea kohti. Milloin tippuvat lehdet ja näkyy ensilumi. Tervetuloa Ouluun. :)

   Poista
 4. Ihana, ihana Ainolan puisto <3 Kävimme villasukkalasten kanssa viettämässä sielä kesäpäivää parisen viikkoa sitten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainola onkin ihana paikka viettää kesäpäivää. :) Elokuun säät ovat olleet mahtavat. Töiden jälkeen on aivan kesälomafiilis, kun on niin lämmintä.

   Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.