Elokuun lukumaraton: Lukupino

Elokuinen lukumaraton on ihan kohta pian täällä! Tulevana lauantaina 15.8.2015 on virallinen lukumaratonpäivä, ja mukaan ehtii vielä ilmoittautua. Ilmoittautuminen tapahtuu täällä, ja kyseisestä postauksesta löydät myös ohjeet maratoonaukseen. Mukana on jo hurjan paljon blogeja, joten luvassa on hyvää lukufiilistä täynnä oleva viikonloppu. 


Oma lukupinoni on alkanut hahmottua. Päätin valita pinooni lyhyitä, erityylisiä kirjoja, jotta voin vaihtaa tunnelmasta toiseen mielialan mukaan. Valitsin kirjoja pinoon myös lukuhaasteet mielessäni, ja lähes kaikista kirjoista olisi luvassa jonkinlainen haastepiste. Lukukannustimia siis riittää. Ellery Queenia lukuun ottamatta pinoni kirjat ovat kirjaston kirjoja, ja itsehillintäni taisi repsahtaa hyllyjä ja tietokantaa tutkiessani. En näet millään usko niin huimaan lukuvauhtiin, että saisin kaikki kuvissa näkyvät kirjat luettua. Mutta ainakaan kirjat eivät lopu kesken! Lukupinostani löytyy...

sanoja rakkaudesta...


Anni Polvan aikuiskirjat ovat kiinnostaneet minua jo jonkin aikaa, ja lähikirjaston kesäkirjojen vinkkihyllyssä oli sopivasti muutama Polvan rakkausromaani tyrkyllä. Rakasta minua hiukan on Polvan esikoisromaani vuodelta 1954, ja Vihaan hameväkeä julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1954. Jos kotimainen meno alkaa kyllästyttää, voin piipahtaa Havannaan. Menendez on minulle uusi kirjailijanimi, mutta kauniskantisen kirjan lupailema matka tuntuu houkuttelevalta.

... tuulahduksia menneiltä ajoilta:

R. I. P. Doctorow. Ragtimen olen lukenut joskus vuosia sitten, ja siitä jäi hyvät muistot. En silti muista juuri mitään kirjan sisällöstä, joten uusintaluku on paikallaan. Ellery Queenin salapoliisiromaanit ovat olleet vetävää luettavaa, ja Kenkäparin arvoitus vie lukijan 1920-luvun New Yorkkiin. "Tässä hämmentävässä tapauksessa Elleryn nerokkuus eittämättä puhkeaa kauneimpaan kukkaansa", lupailee kirjan esipuhe vaatimattomasti. Tsehovin näytelmistä olen ajatellut lukevani Kirsikkapuiston.

... kotimaisia kiinnostavia kirjoja, joita en ole tullut lukeneeksi aiemmin:
 

Teemestarin kirja, Ihon alaiset, Wenla Männistö, Kuulen kutsun metsänpeittoon... nämä kirjat ovat saaneet osuutensa blogijulkisuudesta, mutta enpä vain ole saanut sen vertaa aikaiseksi, että olisin lukaissut nämä kohtalaisen lyhyet kirjat.

Aloittelen omaa maratoniani todennäköisesti perjantai-iltana, työpäivän jälkeen. Teen ensin kierroksen niissä blogeissa, joissa lukemista on jo ehditty aloitella ja käynnistelen sitten omaa urakkaani. Hieman jännittää, ja lukuinnostus alkaa hiipiä mielen nurkalle. Lukupinon kirjoista olen silti lukenut vain takakansia, vaikka kiusaus jonkin kirjan aloittamiseen jo nyt on ollut suuri.

Tsemppiä kaikille omien lukupinojen valmisteluun!

Kommentit

 1. Ihon alaiset oli todella hyvä, toivottavasti pidät! Jakaa vähän mielipiteitä. Katajavuoren ja Peltoniemen kirjat ovat myös olleet mukavia lukea.

  Pitäisi itsekin tehtailla maratonpostaus ja suunnitelmat... Intoa olisi aloittaa lukeminen heti, mutta ehkä tässä jaksaa odotella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihon alaiset oli minulla jo kerran lainassa, mutta en jostain syystä ehtinyt sen pariin. Mutta nyt minulla on vakaa aikomus lukea se, ja odotukseni ovat aika korkealla. Luulen, että kirja tulee lukuun aivan maratonin alkupäässä. Aloittelen varmaan sillä tai Peltoniemen kirjalla. Joo-o, lukuintoa olisi täälläkin mutta pitää koettaa malttaa vielä pari päivää. :)

   Poista
 2. Hyvät maraton-kirjat siellä suunnitteilla! Ei paljon tarvitse kannustaa, kun kirjat ovat noin houkuttelevia.

  Wenla Männistö on ehdoton suosikkini, ja haluaisin kuulla arviosi Ihon alaisista, koska se kiinnostaa kovin. Polvan kirjat ovat nopealukuisia ja viihdyttäviä. Tsemppiä maratonille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Muistan kehusi Wenlasta, ja osin niiden ansiosta kirja päätyi pinooni. Olen ajatellut kirjaa lauantaille, mutta saa nähdä miten kirjat kuljettavat. Olen pinostani itsekin innoissani, tekisi niin mieli aloittaa jo nyt. :)

   Poista
 3. Monipuolinen pino tosiaan. En muuten ole lukenut yhtäkään noista kirjoista. Teemestarin kirja on kyllä lukulistalla. :) Tsemppailen sivusta maratoonareita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minuakin Teemestarin kirja on kiinnostanut niin pitkään, että oli jo aika tarttua tuumasta toimeen. Toivottavasti kirja ei ole suuri pettymys kaiken tämän odottelun jälkeen. :) Tervetuloa tsemppailemaan, kannustusta ei voi olla liikaa!

   Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.