Nuorten kirjametrossa: Kehä - Nokkosvallankumous

Kirjapöllön huhuiluja -blogissa alkoi hiljattain Matka nuorten kirjametrolla -lukuhaaste, jossa seikkaillaan Oulun kaupunginkirjaston laatimilla metrolinjoilla. Innostuin haasteesta heti, sillä nuortenkirjojen lukeminen on jäänyt viime aikoina vähälle huomiolle ja tuntui, että metrokirjoista löydän itselleni erilaista luettavaa pienellä vaivalla. Olen jo lukenut osan metrolinjojen kirjoista, ja kun haasteessa saa käyttää niitäkin liikkumiseen, aloitin oman metroiluni lukemalla Sateenkaari-linjan päätepysäkiltä Tiitu Takalon sarjakuvan Kehä (Suuri Kurpitsa, 2007) ja liikun vanhalla bloggauksellani Siiri Enorannan Nokkosvallankumous-kirjasta Tuntematon tulevaisuus -linjalle.

En tee haasteesta liian vaikeaa itselleni, joten luen sen verran metrokirjoja kuin hyvältä tuntuu eikä tavoitteeni todellakaan ole suorittaa mitään linjaa kokonaan. Koetan kuitenkin saada kaikkiin metrobloggauksiini yhden pysäkinvälin mukaan, jotta puuhaan tulee "liikkumisen" tunnetta. 😊



Sateenkaari-linja - Tiitu Takalo: Kehä

Kehän päähenkilönä on 16-vuotias, nyrkkeilyä harrastava Julia. Kirjassa keskitytään Julian rakkauselämään: poikaystävä-Eetun kanssa ei kaikki olekaan aivan täydellistä ja kun kuvioihin tulee mukaan Alexandra, Julian tunne-elämä kokee melkoisia myrskyjä. Olen aiemmin lukenut Takalolta upean Minä, Mikko ja Annikki -sarjakuvan, ja Kehä jäi todella kauas sen tasosta. Kehä oli silti sympaattinen ja aidon oloinen ja selkeästi nuorille lukijoille suunnattu. Sarjakuvassa kuvataan onnistuneesti Julian ja Alexandran suhdetta, vaikkakin kirjan tarina loppuu kovin lyhyeen - olisin seurannut tyttöjen vaihteita mieluusti pidemmänkin aikaa.


Kehän piirrosjälki oli mielestäni eläväistä ja tyttöjen ilmeet oli hienosti taltioitu ruutuihin. En silti oikein innostu tyylistä, jossa henkilöiden taustalle ei piirretä mitään. Yksityiskohtia olla pitää! Ruutujen piirrokset jättivät siis kahtalaiset tunnelmat, mutta kokonaisuutena Kehä oli mukavaa kolmen Goodreads-tähden tasoa.



Tuntematon tulevaisuus - linja - Siiri Enoranta: Nokkosvallankumous

"Dystopiat ovat synkkiä, mutta Enorannan Nokkosvallankumous pääsi silti yllättämään minut mustanpuhuvalla, sotaisalla ja ajoittain hyvin väkivaltaisella maailmankuvallaan." Näin tuumailin Nokkosvallankumouksesta 29.2.2016. Lue lisää bloggauksestani, joka tosin on vain miniarvio eli lyhyeksi jäivät mietteet pitkästä kirjasta.

****
Osallistun Tiitu Takalon kirjalla Kirjankansibingoon, jossa ruksi tulee ruutuun 'harrastus':


Goodreads: 3 tähteä
Mistä sarjakuva minulle? Lainasin kirjastosta
Muualla verkossa: Sarjakuvaa on luettu mm. blogeissa Klassikkojen lumoissa ja Pieni kirjasto
Sarjakuvan tietoja:
Tiitu Takalo: Kehä
Suuri Kurpitsa, 2007
60 sivua


Kommentit

  1. Nokkosvallankumous on jotain uskomatonta. Olen ihastunut Siiri Enorannan fantasiakirjoihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en ole vielä oikein päässyt sinuiksi Enorannan kirjojen kanssa. Uusin kirja on kyllä lukulistalla ja sen suhteen odotukseni ovat korkealla.

      Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.