Harry Potter -lukumaraton 2019! - päivittyvä postaus (#pottermaraton)

Lukujonossa-blogin Sanna emännöi jo kolmatta kertaa heinäkuista Harry Potter -lukumaratonia. En ole se suurin Harry Potter -fani, mutta sarja on kyllä minunkin mielestäni mukavaa luettavaa ja velhomaailman syövereihin on kiva sukeltaa aina silloin tällöin. Oulussa on juuri nyt hitusen liian kuuma minun makuuni, joten varjoisalla takapihalla lukeminen käy mainiosti seuraavan 24 tunnin ajanvietteeksi (no, pitää toki vähän myös nukkua ja syödä...). Lisäksi kesän muut lukumaratonit ovat jääneet minulta reissujen yms. puuhien vuoksi väliin, joten hip hei, lukuintoa ja maratonfiilistä löytyy!


Tarkistin blogistani, että olen ollut edellisen kerran maratoonaamassa Pottereita vuonna 2016, jolloin viihdyin Liekehtivän pikarin ja Feeniksin killan parissa. Sen jälkeen en ole Pottereita lukenut, joten hitaasti etenevä uusintalukukierrokseni jatkuu tänään sarjan kuudennesta osasta Harry Potter ja puoliverinen prinssi. Jos intoa ja aikaa riittää, jatkan sarjan päätösosaan. Olen lisäksi varannut hieman muutakin lukemista, sillä luulen, että pieni tauko maratonin teemasta voi tehdä hyvää jossain vaiheessa vuorokautta. Pinossa ovat varalla odottamassa ainakin Runotyttö-sarjan kotimainen jatko-osa Emilia Kent ja nostalginen Tiina-kokoelmakirja. Maratonin varsinaiseen sivumäärään lasken tietenkin vain Potter-kirjoista kertyneet sivut. 😊

Päivittelen edistymistäni tähän juttuun kuvan alle. Ja hei, maratonille ehtii vielä ilmoittautua (täällä) ja osallistua!


Perjantai 26.7.2019 kello 12.55: Potter-maraton alkaa Puoliverisen prinssin seurassa!

Perjantai 26.7.2019 kello18.30: 160 sivua luettuna eli kovin paljon ei ole kirja edistynyt. Aikaa on mennyt lounaaseen ja päivätorkkuihin (just heräsin!), tarkoitus on piristyä ja edistää kirjaa kunnolla tässä illan aikana. Mitään varsinaista lukutavoitettahan minulla ei ole, mutta olen silti miettinyt, että olisi kiva saada Puoliverinen prinssi luettua loppuun. Siinähän ei ole kuin vajaa 700 sivua ja uskoisin kirjan kyllä edistyvän, kun pääsen kunnolla vauhtiin.

On tosi kivaa lukea pitkästä aikaa Pottereita! Viistokujalla ja Fredin ja Georgen uudessa taikaputiikissa on jo käyty ja nyt ollaan Tylypahkan koulujunassa. Harryllä on jotain suunnitelmia näkymättömyysviittaan liittyen... en muista kirjan juonesta kovinkaan paljon, vain jotain pieniä pätkiä sieltä sieltä täältä, joten kirjan luku on siinäkin mielessä kiinnostavaa.

Perjantai 26.7.2019 kello 23.34: Puoliverinen prinssi edistyi tänään 410 sivun verran eli reilusti yli puolet kirjasta on luettuna. Kirjan keskiosa ei ole aivan niin vetävää kuin alkuosan tapahtumat, mutta olen tykännyt erityisesti Dumbledoren antamien yksityistuntien muistintutkailuista ja Voldemortin menneisyyteen perehtymisestä. Tästä on hyvä jatkaa huomenna.

Lauantai 27.7.2019 klo 12.55: Lukumaraton päättyy. Ehdin lukea Puoliverisen prinssin loppuun asti ja aloittelin vielä maratonvuorokauden viime minuuteilla sarjan päätösosaa Kuoleman varjelukset yhden luvun verran. Kuutososan tapahtumat kun jäivät sellaiseen paikkaan, että olen koukussa, nyt on katsottava Harry, Ronin ja Hermionen tie loppuun asti... viikonloppuni siis jatkuu Potter-tunnelmissa. Palaan näiden kirjojen tapahtumiin ja lukutunnelmiin erillisessä postauksessa viimeistään ensi viikon alussa, mutta voin todeta jo tässä vaiheessa, että Potter-sarjan päätösosat ovat parampia kuin muistinkaan. Uudelleenluku kesähelteillä toimii loistavasti tämän sarjan kohdalla. 😊

Luetut kirjat ja sivut:

Harry Potter ja puoliverinen prinssi - 698 sivua (luettu kokonaan)
Harry Potter ja kuoleman varjelukset - 21 sivua (luettu 1. luku)

yhteensä 719 sivua

Kiitokset Lukujonossa-blogin Sannalle hienosta maratonideasta!


Kommentit

  1. Olet jo ehtinyt aloittaa! Erityisen hyvää pottermaratonia! Heh, kuumuutta (32 mittarissa) minäkin maratonin aikana välttelen ja sama kirjakin on vuorossa, tosin englanniksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa hauskaa, että meillä on sama Potter-kirja. :) Kiitos, eiköhän minulla maratonvauhti tästä pirity iltaa kohden...

      Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.