Harry Potter -lukumaraton (+ yms.) päivitetty klo 16.00

Lukujonossa-blogi emännöi Harry Potter -lukumaratonia, joka starttaa blogissani NYT. Päivitän maratonin kuulumisia tähän postaukseen, ja ehkäpä myös Twitteriin.Oma Potter-historiani lyhyesti:

Olen lukenut Potter-sarjan joskus vuosia sitten, ja hankin sen silloin myös omaan hyllyyni. En ole sarjan kiihkein fani, mutta muistini mukaan sarja oli semmoista mukavan viihdyttävää luettavaa. Oheiskirjoihin en ole tutustunut, mutta elokuvaversiot olen nähnyt. Ne ovat visuaalisesti näyttäviä, mutta pidän silti enemmän kirjoista.

Osallistun maratonille lähinnä uteliaisuudesta. Miten Potterit maistuvat muutaman vuoden lukutauon jälkeen? Aloittelin sarjan lukemisen jo alkuviikosta, sillä tiedän etten millään ehdi vuorokaudessa lukea kovinkaan montaa osaa. Olen ehtinyt lukea sarjan kolme ensimmäistä osaa, ja kolmatta osaa lähes puoleen väliin asti. Tänne blogiin en ole aikeissa kirjoitella sarjasta, mutta linkkaan tähän Goodreadsiin naputtelemani kommentit:


Huom! Ei kannata ihmetellä, jos alla oleviin maratonkommentteihin ilmestyy myös muita kuin Potter-kirjoja. Saattaa olla, että lipeän maratonin teemasta välillä johonkin muuhun, jottei tule Harry Potter -yliannostusta. Kesken olevien kirjojen pinossani on mm. Victoria Aveyardin Punainen kuningatar, joka voisi olla hyvä pari Harryn ja kumppaneiden seikkailuille.

Osat 1- 3 luettu alkuviikolla. Lukumaraton starttaa Liekehtivän pikarin sivulta 384.

Sunnuntai 31.7.2016 klo 16.00: Lukumaraton on päättynyt. Vietin iltapäivän tiiviisti Feeniksin killan parissa, ja pääsin Sianpäässä-lukuun asti. Tämä osa ei ole tähän asti ollut suosikkini, sillä kirja tuntuu kovin keskinkertaiselta sarjan alkuosien perusteella. Tässä vaiheessa antaisin kirjalle kolme tähteä Goodreadsiin, mutta mistäs sen tietää - ehkä mielipiteeni muuttuu jäljellä olevien noin 650 sivun aikana. :)

Harmittavaa, etten aamupäivällä osannut keskittyä lukemiseen. Olisin varmasti päässyt yli tuhannen luetun sivun, sillä Potterit ovat todella nopealukuisia kirjoja. Lukumaratonista jäi silti kiva fiilis, ja oli mukavaa kokeilla yhden sarjan maratoonaamista. Tätä voisin yrittää toistekin, jonkin toisen sarjan kanssa.  

Kiitokset Lukujonossa-blogille hauskasta maratonideasta!

Luetut sivut: 890 sivua, joista Potter-sarjaa luettu 798 sivua

Harry Potter ja liekehtivä pikari - 384 sivua
Harry Potter ja feeniksin kilta - 414 sivua
+ Dario Fo: Ensimmäiset seitsemän vuottani ja muutama niiden lisäksi - 92 sivua

Ehdin maratonille Sianpäähän asti!

Sunnuntai 31.7.2016 klo 13.15: Lukumaraton ei ole tänään vielä edistynyt juuri mihinkään. Olen saanut luetuksi loppuun Dario Fon muistelmat, mutten mitään muuta. Aamupäivän kauppareissu venähti ja sitten innostuin lukemaan ja kommentoimaan klassikkopostauksia. Harmillista, kun nämä kaksi haastetta osuivat näin päällekkäin. No, maratonin lukuaikaa on vielä muutama tunti, joten ennätän vielä varsinaisen teeman eli Harry Potterin kimppuun. Lukeminen jaktuu Feeniksin killan sivulta 102.

Luetut sivut: 578

Tässä ei ole Harry Potter vaan Dario Fo. Eli poikkesin maratonin teemasta ja luin Fon muistelmat loppuun.

Sunnuntai 31.7.2016 klo 9.35: Lueskelin illalla Feeniksin kiltaa 100 sivua. Osa ei vakuuta alun perusteella, sillä Harryn tuskailua kaikenlaisten ahdistusten kourissa on hermostuttavaa seurata. Ankeuttajien ilmestyminen Likusteritielle ei suuremmin säväyttänyt, joten kirjan alku tuntuu kaikkien vaisuimmalta näistä tällä viikolla lukemistani osista.

Päätin illan lukurupeaman sivuraiteilla eli siirryin kesken olevien kirjojen pinoon ja valitsin sieltä Dario Fon muistelmat. Tyylilaji muuttui täysin, mutta Fon riemukkaan raikas teksti sopi hyvin vuorokauden viimeisiin lukkuhetkiin. Heräilin aamulla kahdenksan maissa ja olen jo jatkanut Fon parissa. Kirjaa on jäljellä enää noin 30 sivua, joten luen sen loppuun aamupäivän aikana. Sitten lienee vuorossa pieni blogikierros: kurkkaan muiden maratonien edistymistä ja lueskelen klassikkohaasteen postauksia. Sen jälkeen urheasti Feeniksin killan pariin (joo, odotukseni eivät ole hirmuisen korkealla vaikken täysin muista mitä kaikkea kirjassa tapahtuu... ).

Luetut sivut: 550

Lauantai 30.7.2016 klo 21.40: Harry Potter ja liekehtivä pikari on luettu loppuun - ja maratonin aikana siis puolikas kirjasta. Ennen kirjan loppukahinoita olin valmis antamaan kirjalle kolme tähteä, mutta muutin loppumetreillä mieleni. Harry ja Voldemortin kohtaaminen Valedron haudalla oli sen verran dramaattinen, että päätän antaa tällekin osalle neljä tähteä Goodreadsiin. Lisäksi luin loppusivuja lähes tippa linssissä, ja pitäähän sillekin jokin arvo antaa. Kirjan keskiosissa mielenkiintoni hiipui aina välillä, sillä koulutapahtumien seuraaminen ei ollut läheskään yhtä jännittävää kuin turnauskoitokset.

Taidan naputella kommentit Goodreadsiin ennen seuraavan osan aloittamista. Se onkin tuhdimpi: 1050 sivua!

Goodreads-kommentit Liekehtivästä pikarista löytyvät täältä.

Tällä viikolla lukemani Potter-osat.

Seuraavaksi lukuun sarjan viides osa. Yli tuhat sivua!!

Luetut sivut: 384

Lauantai 30.7.2016 klo 19.55: Liekehtivä pikari on edennyt kolmanteen koitokseen asti. Eräs sarjan kiehtovimmista esineistä on astunut näyttämölle: ajatusseula. Hämmästyttävää, mitä kaikkea Rowling keksii. Potterit ovat osoittautuneet tässä viikon aikana todella nopealukuisiksi, mutta vielä on noin sata sivua kirjaa jäljellä. En ole malttanut pysyä vain kirjan äärellä, vaan sadesään jälkeen kirkastunut sää houkutteli ulos pyöräilemään. Nyt on hyvä suunnata virkein mielin kohti kolmivelhoturnauksen huipennusta.

Luetut sivut: 252

Lauantai 30.7.3016 klo 17.30: Harry Potter ja liekehtivä pikari etenee sivulla 536. Toinen koetus onnellisesti ohi ja Harry johtaa kolmivelhokisaa yhdessä Cedricin kanssa. Olen niin tyytyväinen, kun tässä osassa ei ole huispausta! Huispausotteluiden selostusten lukeminen ei totisesti ole mielipuuhaani.

Luetut sivut: 152

Lauantai 30.7.2016 klo 16.00: Lukumaraton alkaa. Aloitan luku-urakkani sarjan neljännestä osasta Harry Potter ja liekehtivä pikari ja sen luvusta Kotitonttujen vapautusrintama, s. 384. Kotitontunt eivät kuulu suurimpiin suosikkeihini Potter-kirjojen hahmogalleriassa, ja Hermionen S.Y.L.K.Y-puuhastelu on mielestäni ollut osan ärsyttävintä juoniainesta. Näissä tunnelmissa liikkeelle. :)

Kommentit

 1. Täälläkin maraton meneillään. Toistaiseksi vain eka osa luettu! Minun suosikkini Pottereista on luultavasti ensimmäinen, kolmas tai kuudes kirja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tykkään ensimmäisestä osasta. Se on niin iloinen ja taikamaailman ihmeitä täynnä. Tsemppiä sinulle omaan luku-urakkaan!

   Poista
 2. Samaa mieltä tontuista ja SYLKYstä, monella tavalla kirjan ärsyttävintä antia (myös siis muiden hahmojen kuin Hermionen suhtautuminen asiaan...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kotitonttuepisodit ovat rasittavaa luettavaa monestakin syystä. En tykkään, kun osa vuorosanoista on huudetaan kapitaateilla ja tonttujen pään hakkaaminen seinään... huh huh, onneksi ne eivät koko aikaa ole esillä juonessa. :)

   Poista
 3. Aloitan vasta huomenna, Liekehtivällä pikarilla minäkin. Lukuiloa maratonille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mukavasti tämä onkin lähtenyt liikkeelle. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.