Robert Galbraith: Pahan polku

Cormoran Strike ja hänen terhakka Robin-apulaisensa ovat hiljalleen kivunneet dekkarisuosikkieni joukkoon. Robert Galbraithin Strike-sarjassa ei sinänsä ole mitään järisyttävän ihmeellistä, mutta Strike ja Robin ovat hahmoina niin sympaattisia, että haluan nykyään ehdottomasti tietää, mitä heille kuuluu ja miten Robinin avioliittosuunnitelmat pöllön Matthewin kanssa edistyvät. Eli juu, rikoksen selvittelyjen ohella seuraan suurella mielenkiinnolla päähenkilöiden keskinäisen suhteen kehittymistä ja heidän henkilökohtaista elämäänsä.

Pahan polku (Otava, 2015) on jo kolmas Cormoran Strike -kirja, ja se oli mielestäni sarjan tähän mennessä paras osa. Kirjan rikostapaus osuu lähelle pääparia, sillä alkusivuilla Robin saa kuolleen naisen jalan paketissa toimistolle. Cormoran arvelee tuntevansa jalan lähettäjän, ja vaihtoehtoja on peräti useampia. Cormoran ja Robin alkavat itse jäljittää jalan lähettäjää, sillä poliisin kautta tapauksen tutkinta vaikuttaa edistyvän nihkeästi.

Suhtaudun yleensä tympeästi kirjallisiin rikoksiin, joissa on kohteena sitä selvittävä poliisi tai yksityisetsivä. Tulee olo, että kirjailijalta ovat ideat loppuneet ja pyöritään liian pienissä piireissä. Pahan polun kanssa tätä ongelmaa ei tullut, sillä Galbraith kieputtelee juonta oikein mukavasti, ja tarina oli mielestäni astetta hyytävämpi kuin edellisessä osassa. Toisaalta mukana oli myös enemmän Robinin ja Cormoranin keskinäisiä juttuja, jotka pehmensivät rikosjuonta. Kokonaisuus toimi hienosti, vaikka on todettava, että kiihkeän vauhdikkaita jännäreitä ja dekkareita suosivat saattavat kokea kirjan hitaasti eteneväksi. Minulle tahti oli erinomaisen sopiva, ja Pahan polku saa minulta neljä tähteä Goodreadsiin.

Milloinkas se seuraava osa tulee luettavaksi? Pahan polku jäi nimittäin niin herkulliseen paikkaan, että olisin voinut aloittaa heti perään uuden osa.


Goodreads: 4 tähteä
Mistä e-kirja minulle? Oma ostos
Muualla verkossa: Kirjaa on luettu ja kuunneltu mm. blogeissa Kirsin kirjanurkka, Nenä kirjassa, Kirja ja kuppi kuumaa ja Mummo matkalla.
E-kirjan tietoja:
Robert Galbraith: Career of Evil (2015)
Suomennos Ilkka Rekiaro
Otava, 2015
489 sivua

Kommentit

 1. Muistin oikein, että olet lukenut jo useamman Galbraithin teoksen ;) Kuulostavat hyviltä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kaikki suomennetut olen lukenut ja jään näköjään aina vaan pahemmin koukkuun tähän sarjaan. :) Mukava, omalla tavallaan leppoisa dekkarisarja - sopii hyvin kesään. :)

   Poista
 2. Mää en saanu ekaa näistä kirjoista kovin pitkälle luettua, ku oli niin tylsä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensimmäinen osa kieltämättä käynnistyy vähän hitaasti, eikä näissä muissakaan mikään supervauhti ole päällä... mutta itse tykkään tämmöisistä vähän verkkaisimmista dekkareista. Onneksi dekkareita löytyy joka makuun. :)

   Poista
 3. Nämä kaikki on lukematta(!), voisiko päivään mitenkään lisätä tunteja?
  Ihana kansikuva<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Ihan liikaa kiinnostavia kirjoja... joo, tykkään tämän sarjan kansista. Varsinkin tässä uusimmassa on onnistunut väritys.

   Poista
 4. Minäkin jäin kovin kaipaamaan lisää luettavaa kun tämä loppui! Niin herkullinen ja avoimia kysymyksiä jättävä lopetus. Toivottavasti sarjaan tulee pian jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, jatkoa odotellaan täälläkin. :) Olen tässä odotellessa kuunnellut tämän myös äänikirjana. Toimii erinomaisesti myös niin, ja Eero Saarinen lukijana on loistava tähän sarjaan. Kannattaa kokeilla, jos äänikirjat kiinnostavat. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.