Haastekoonti: Kansojen juurilla

Eniten minua kiinnostaa tie -blogissa alkoi viime syksynä hieno Kansojen juurilla -lukuhaaste, jossa haastettiin lukemaan alkuperäiskansoista kertovaa kirjallisuutta. Lähdin mukaan varovaisin tavoittein, sillä tunsin liikkuvani kohtuullisen vieraalla lukumaaperällä. Alkuperäiskansat eivät juuri tule vastaan lukupinossani, joten olen tyytyväinen, kun sain kokoon haasteen minimisuorituksen eli kolme kirjaa, joista yksi kertoo saamelaisuudesta:

Ante Aikio: Lovi (Aigi II) (saamelaiset)

Haasteaika päättyy 9.8.2016, mutta päätän oman osuuteni tähän.


Täytyy myöntää, että jossain vaiheessa haastetta lukusuunnitelmani olivat erittäin kunnianhimoiset. Tavoitteeni oli lukea alla olevan kuvan pinosta vähintään kaksi kirjaa. Koko pino löytyy omasta hyllystäni. Charles C. Mannin ja Hernán Cortésin kirjat olet ostanut aikoinaan lahjaksi miehelleni, ja haasteen kannustamana ajattelin, että ehkä voisin sivistää myös itseäni jomman kumman verran. Haaveeksi jäi, vaikka Cortésin kirjaa jo selailin alkukesällä. Jänistin, sillä se vaikutti liian tuhdilta ja raa'alta kauniille kesäilmoille. 

Louise Erdrichin Pyöreän talon poimin mukaani alemyynnistä. Mitään kummempaa syytä sen lukemattomuuteen ei ole - enpähän vain tullut aloittaneeksi kirjaa, kun joku muu kirja kiilasi aina ohi. No, kuvan pino jää hyvänä kirjavinkkinä mieleen syksyä ja tulevaa talvea varten.

Kiitokset Suketukselle haastavasta ja mielenkiintoisesta lukuhaasteesta!

Lukuvinkkejä tulevalle talvelle.

Kommentit

 1. Minulla on kirjahyllyssä nuo Aikion kaksi kirjaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä luin vain tuon kakkososan. Osin tykkäsin, osin en niin paljon... mutta uskomusmaailman kuvauksessa oli paljon samaa Alasalmen kirjan kanssa (mm. staalot taisivat tulla esille molemmissa).

   Poista
 2. Minä ajattelin lukea vielä tuon Erdrichin kirjan ennen kuin päätän haasteen osaltani!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyöreä talo kiinnostaa minua tosi paljon, mutta jotenkin en nyt saanut patisteltua itseäni sen kimppuun. Lukuintoa sinulle ja onpa kiva kuulla, mitä tykkäät kirjasta.

   Poista
 3. Kirjeitä kuninkaalle on minunkin lukupinossani ja Louise Erdrichiltä valikoin Love Medicinen. Monta muutakin mielenkiintoista kirjaa odottaa lukuvuoroaan, mutta koska heräsin haasteeseen vasta tässä kuussa, niin en oikein tiedä millä planeetalla elin kun luulin ehtiväni kaikki lukemaan :D Päätin sitten asettaa minimitavoitteeksi yhden tietokirjan saamelaisuudesta ja pari kirjaa inuiiteista, jotka kiinnostavat, mutta joista en tiedä vielä paljon mitään. Kaikki muu luettu on sitten plussaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen ollut hereillä haasteen suhteen ties miten pitkään, mutta jotenkin edes niiden kiinnostavien kirjojen lukeminen ei ole lähtenyt käyntiin ei sitten millään. Hyvä kun nyt sain edes nuo kolme raapaistua kasaan - ja Corto Maltese tuli sekin sattumalta eteen. Tsemppiä sinulle, onhan tässä vielä yli viikko lukuaikaa. :)

   Poista
 4. Sinä jo sait tämän loppuun. Minulla on vielä vaiheessa... Tämä oli todella kiinnostava haaste, ja minäkin huomaan, etten saanut luetuksi niitä kaikkia, mitä suunnittelin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päätin, etten koeta enää rimpuilla tämän kanssa vaan kolme luettua riittää. :) Haaste oli tosi kiinnostava, ja vei lukemista uusille urille. Ja kunhan kelit viilenevät, aion kokeilla tuota Cortésin kirjaa. :)

   Poista
 5. Potter-maratonin lähtölaukauspostaus on julkaistu! Voit käydä linkittämässä maratonpostauksesi kommentteihin. Tervetuloa mukaan ja hyvää maratonia! :)

  https://lukujonossa.fi/2016/07/pottermaratonin-lahtolaukaus/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos linkistä. :) Aloittelen maratonia varmaankin tänä iltana.

   Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.