Kesälukumaraton 10.7.2016 - päivittyvä postaus (päättynyt klo 16.00)

Kesälukumaraton on täällä taas ja itse osallistun sille aivan ensimmäistä kertaa. Aiempina kesinä aikataulut eivät ole käyneet yhteen lukumaratonin kanssa, joten on mukavaa olla nyt mukana. Aloitan oman lukumaratonini NYT eli lauantaina klo 16.00, ja päivittelen kuulumisiani tähän postaukseen ja kenties myös Twitteriin

Maratonia emännöi Ja kaikkea muuta -blogin Minna. Tällä kertaa omat lukemiset voi raportoida Minnalle nopsasti täytettävän lomakkeen avulla, joka löytyy tuosta linkkaamastani jutusta (josta voit myös käydä lukemassa maratonin ohjeet, jollei lukumaratonin idea ole vielä sinulle tuttu). Lomakkeessa on mukana fiilismittari. Näin lukumaratonin alkuhetkellä omat tunnelmani ovat innostuneet, ja katsotaan, minkä lukeman pyöräytän Minnan lomakkeeseen 24 tunnin kuluttua.

No niin, höpinät sikseen ja lukemaan - tsemppia & lukuiloa kaikille lukumaratonilla mukana oleville!

Hempeän kesälogon on tehnyt Yöpöydän kirjat -blogin Niina. <3

Su 10.7.2016 klo 16.00 Lukumaraton päättynyt. Sunnuntain maratonosuus eteni leppoisasti. Kävin nauttimassa auringosta pöyrälenkin muodossa ja iltapäivällä lueskelin terassin katoksen alla mansikkamehun voimalla (ei itse tehtyä vaan eilen torilta ostettua). Myönnän, että muiden maratonien seuraaminen jäi vähäiseksi sunnuntain aikana, mutta iltasella aion tehdä kunnon kierroksen kanssalukijoiden blogeissa. 

Kokonaisfiilikset lukumaratonista jäivät reippaasti plussan puolelle. Suurimman lukuflown tarjosi Silvia Avallonen Teräs, josta aion blogata tulevalla naistenviikolla (18. - 24.7.). Mukava tuttavuus oli myöskin Marco Vichin Komisario Bordelli, jonka matkassa olen päässyt helteessa hautovaan Firenzeen. Vetäisin komisarion mukaan maratonille aamulla ohi alkuperäisten lukupinosuunnitelmien. Tuntui nimittäin siltä, ettei sieltä lukupinosta löytynyt mitään sopivaa Teräksen jälkihuuruihin.

Vichin kirja on erinomainen kesädekkari, sen voin todeta vaikka kirja on vielä kesken. Kesken jäi myös Joenjoen laulu, josta ehdin lukea vain kolmanneksen. Iltani varmaankin jatkuu pohdiskelevan komisarion seurassa, sillä lukuintoa on vielä jäljellä ja komisariolla tulossa illalliskutsut ja murhaaja pitäisi löytää.

Kiitokset Minnalle kesälukumaratonin tarmokkaasta emännöinnistä. ♥

Luetut sivut yhteensä: 961

Silvia Avallonen: Teräs (Minerva, 2014) - 353 sivua
Marco Vichi: Komisario Bordelli (Aviador, 2016) - 137 sivua; jäi kesken
Silja Pitkänen: Pariisin taivaan alla (Savukeidas, 2016) - 140 sivua
Päivi Alasalmi: Joenjoen laulu (Gummerus, 2013) - 116 sivua; jäi kesken
Patrick Ness - Siobhan Dowd: Hirviön kutsu (Tammi, 2016) - 215 sivuaSu 10.7.2016 klo 13.30. Aurinkoinen keli houkutteli pyöräilemään lähikylän kesäjuhlille, joten lukuhommat ovat jääneet vähiin tänä aamuna (en siis ole pyrkinyt lukemaan jokaista hereilläolosekuntia, vaan rennosti mennään eteenpäin). Lukuaikaa on silti vielä noin 2,5 h jäljellä, joten ehtiihän tässä. Aloitin aamupäivällä Marco Vichin 1960-luvun Firenzeen sijoittuvan dekkarin, joka kertoo suomalaisittain hauskasti komisario Bordellista. Teräksen Toscanasta siirrytään sujuvasti toisenlaisiin italialaistunnelmiin. 

Luetut sivut: 739

Su 10.7.2018 klo 10.20. Heräilin hieman ennen yhdeksää ja aamiaisen aikana jatkoin lukupuuhia Teräksen parissa. Nyt kirja on luettu ja olipa täydellinen tapaus. Anna ja Francesca hehkuivat ja säteilivät elinvoimaa siinä määrin, että tuntuu vaikealta siirtyä heti perään jonkun toisen kirjan pariin. Aamun pähkinä siis on, mitä seuraavaksi luetaan. 

Luettuja sivuja: 709


Su 10.7.2016 klo 00.55. Avallonen upea Teräs vei mennessään. Sivut 74 - 312 luettu illan mittaan ja enää noin sata sivua jäljellä. Ne jäävät huomiselle, sillä silmät eivät enää meinaa pysyä auki. Teräs on kesäkirjojen aatelia.

Luetut sivut: 594

La 9.7.2016 klo 22.30. Joenjoen laulu vaihtui Silvia Avallonen kiihkeää kesäkirjaan, Teräkseen. Annan ja Francescan uima sun muut leikit sopivat myöhäisillan tunteihin. Jatkan kirjaa sivulta 74, johon asti pääsin siinä eilen.

Luetut sivut: 410

La 9.7.2016 klo 20.40. Kolmen sadan sivun rajapyykki ohitettu. Joenjoen laulu on yllättävän hyvä kirja, ja luonnonläheinen, kaunis kerronta viehättää. Kirja näyttää koostuvan useiden aikatasojen tarinoista, ja koetan saada tänään päätöksen ensimmäisen, 1500-luvulle sijoittuvan kertomuksen.

Luettuja sivuja: 308.


La 9.7.2016 klo 19.30. Sata sivua Hirviön kutsua luettua. Kuvitus on upeaa, mutta tarinapuoli vähän pliisua. Taidan ottaa välillä lukuun jotain muuta eli kokeilen Päivi Alasalmen Joenjoen laulua. Pitää koettaa lukea jotain aikuiskirjaakin tällä maratonilla. :)

Luetut sivut: 240


La 9.7.2016 klo 18.20. Mimosan ja Miskan on käyty Pariisissa, ja piti oikein ottaa iltapäivätorkut reissun päätteeksi. Ei ehkä ollut viisasta alkaa lukemaan sängyssä myöhäisen lounaan päätteeksi...Nyt teekupposen voimalla Hirviön kutsun (Tammi, 2016) kimppuun. En malta vastustaa kaunista kuvitusta, vaan on pakko kurkistaa millainen kirja tämä on.

Luetut sivut: 140 


La 9.7.2016 klo 16.00 Lukumaraton alkaa matkalla Pariisiin eli Silja Pitkäsen lasten matkaseikkailulla Pariisin taivaan alla (Savukeidas, 2016). Kevyesti liikkeelle!


Kommentit

 1. Lähden matkaan pari tuntia sinua myöhemmin. Tuo Pariisin taivaan alla menee selvitykseen, tulen lukemaan, mitä kerrot siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirja on nopsalukuinen, ja ihan kiva. Todellinen reissukirja, mutten ole ihan varma mitä kohdeyleisö eli lapset siitä pitävät. :) Tulenkin illan päälle katsomaan, miten maratonisi on lähtenyt liikkeelle.

   Poista
 2. Oi, minäkin kiinnostuin tuosta Pariisin taivaan alla! Kyllä nämä blogit ovat ihania kun saa tällaisia vinkkejä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on mukava kirja, kannattaa lukea! Tältä lukumaratonilta varmaan vinkkejä karttuu, on niin paljon osallistujia mukana. <3

   Poista
 3. Sinulla maraton etenee hienosti. Onnea lopputaipaleelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Taipaletta riittää vielä, ja onneksi kirjojakin. :)

   Poista
 4. Hyvä vauhti menossa, ei muuta kuin tsemppiä yötä kohti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lukuaikaa on vielä tälle yölle jäljellä, kun tuli tosiaan nukuttua tuossa iltapäivällä. Nyt ei väsytä. :)

   Poista
 5. Huikea tahti sinulla! Mahtava meno noin ekakertalaisella! :)

  Tuo Teräs houkuttelee tosi paljon! "Täydellinen kesäkirja" on mainio määritelmä kirjalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli ensimmäinen kesä, kun olin lukumaratonilla mukana mutta maratonia sinänsä olen kokeillut pari kertaa aiemmin. :) Enää ei siis jännittänyt niin kuin alussa, ja aika rentoa lukemista oli. Terästä kannattaa kokeilla. Minulle se oli tosiaan täydellinen kesäkirja, mutta lukijoitahan on tietysti monenlaisia. :)

   Poista
 6. Olet supernopee lukija! Teräs oli minustakin mahtava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nopeus riippuu toki kirjasta. Avallonen kirja oli nopsalukuinen, oli niin iso fontti. Alasalmen kirja oli näistä minulle hidaslukuisin, mutta sekin eteni ihan kivasti. Eikä tuo sivumäärä tietenkään ole tärkeä, mutta jotenkin sitä vaan alkaa itsekin tuijottaa sitä kuinka sivut kääntyvät. :D

   Poista
 7. VAutsi, miten paljon ehdit lukea. Ja tuo Avallonin Teräs on aivan huippu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pinossa oli nopsalukuisia kirjoja, joita oli mukava lueskella (vaikka tuo Hirviön kutsu ei ollutkaan niin hyvä kuin olin odottanut). Teräs oli huippu, ja olen niin tyytyväinen kun otin sen maratonille mukaan vaikka emmin onko se sittenkin liian paksu.

   Poista
 8. Mahtava suoritus! Ja mielenkiintoisia kirjoja, pitääpä palailla lukemaan tarkemmin fiiliksiäsi Teräksestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onneksi ei sentään mennyt oikeasti 'suorituksen' puolelle, vaan ihan rennosti sain luettua. Teräs oli paljon esillä julkaisuvuotenaan, mutta minulla lukeminen venyi ja vanui... onneksi nyt viimein ymmärsin ottaan sen lukuun. :)

   Poista
 9. Hurjasti ehdit lukea, ja kiinnostavia kirjoja. Tuota Terästä maratoonasi joku muukin, ja piti lukemastaan. Kyllä se on varmaan minunkin luettava jossain vaiheessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, jos sinulla on Teräs vielä lukematta suosittelen sitä lämpimästi. Oli niin hieno kirja, ja erityisesti näin kesällä luettuna se tunnelma tuntui tulevan iholle asti. Pitäisi vaan malttaa bloggauksen kanssa tuolle naistenviikolle. :)

   Poista
 10. Hieno saavutus! Joenjoen laulu alkoi nimensä puolesta kiinnostaa ja googlasin vähän teosta ja kiinnostuin vielä enemmän. Olen Alasalmelta aiemmin lukenut pari satukokoelmaa, jotka löytyvät omastakin hyllystäni, ja ne olivat todella hyviä. Myös Pariisin taivaan alla vaikuttaa mielenkiintoiselta paitsi nimensä, myös ihastuttavan kantensa ansiosta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joenjoen laulu vaikuttaa oikein hyvältä, ja siinähän on saamelaisuus hienosti esillä. En ole vielä ehtinyt kirjan kanssa jatkaa maratonin jälkeen, mutta eiköhän tuo tällä viikolla tule luetuksi. Tähtään postausta naistenviikolle. :)

   Poista
 11. Komisario Bordelli on minunkin lukupinossa ja hieman jännittää sen lukeminen. Myös Avallonen Teräs ja Alasalmi kiinnostavat minua. Hienot kirjat sinulla. Itse jäin omien kanssa hieman ulkopuoliseksi. Kultahattu oli yhtä hieno kuin ennenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tykkäsin Bordellista. Se oli omanlaisensa, aika rauhallinen mutta jotain siinä oli ja ajattelin antaa sille neljä tähteä, kunhan sinne asti ehdin. Olin tosi utelias kirjan suhteen, ja nyt toivon, että sarjaa suomennetaan lisää. Hyviä italodekkareita ei ole mitenkään liikaa tarjolla.

   No voi, ainahan ei kirjavalinnat mene putkeen. Minulla oli niin paljon valinnanvaraa, että sieltä löytyi väkisinkin jotain sopivaa. Tosin tuo Hirviön kutsu oli minulle se floppikirja, kuvitusta lukuun ottamatta.

   Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.