Tulossa: Harry Potter (yms.) -lukumaraton ja teemaviikkoja

Naistenviikko päättyi eilen (huom! koostetta kirjablogien viikon annista löytyy täältä), joten nyt voi alkaa miettimään tulevia lukupuuhia. Seuraava lukutapahtumani löytyy jo loppuviikon kalenterista, sillä päätin osallistua Lukujonossa-blogin emännöimään Harry Potter -lukumaratoniin. Varsinainen maratonpäivä on sunnuntai 31.7.2016, mutta luultavasti aloitan lukuhommat jo lauantaina.

Kuva Lukujonossa-blogista.

Omat Potterini olen lukenut ennen blogiaikaa, jokaisen osan ainakin kerran. En ole suuri Potter-fani, mutta sarja on ollut mukavan leppoisaa ja loppua kohden myös jännittävää luettavaa. Edellisestä lukukerrasta on siis jo vuosia aikaa, ja oikeastaan osallistun maratonille silkasta uteliaisuudesta: vieläkö Potterit napaavat?

Voi olla, että luen sarjan alkupään osia jo ennen maratonia, ja jatkan sitten sulavasti siitä osasta, jossa olen menossa. Ja voipa olla, että hieman lipeän maratonin teemasta. En nimittäin ole täysin varma, viitsinkö lukea vain Pottereita vai pitääkö ottaa väliin jotain muuta. Mutta tavoitteeni on silti lukea maratonilla vähintään yksi osa sarjaa.

Jos Harry Potter -maraton kiinnostaa, mukaan ehtii vielä oikein hyvin. Ilmoittaudu maratonille täällä.


***

Bloggausjonooni on päässyt kertymään kesän mittaan melkoisesti kirjoja. Tutkailin kasan antia, ja totesin, etten halua päästä siitä eroon miniarviopostauksilla. Olen lukenut niin hyviä kirjoja, että niistä on totta kai naputeltava omat jutut (ja huonojen osalta on päästettävä ns. höyryt ulos). Päätin miniarvioiden sijaan niputtaa luettuja kirjoja teemaviikkojen muotoon. Tällä viikolla on vielä luvassa sekalaista tavaraa, mutta elokuussa voitte varautua ainakin Italia-viikkoon, kauhu & fantasia -viikkoon ja sarjakuvaviikkoon. Italia-viikko on luvassa jo ensi viikolla.

Lopuksi vielä klassikkojen ystävät huomio: ensi sunnuntaina kannattaa pitää silmät auki kirjablogeissa. On nimittäin Klassikkohaasteen postauspäivä! Minäkin olen haasteessa mukana, ja luvassa on tunnelmia Anna Kareninasta.  


Hyviä lukuilmoja kaikille heinäkuun viimeiselle viikolle!


Maalauksen kuva Wikimedia Commons -palvelusta: 
By Claude Monet - www.guardian.co.uk, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=6112665

Kommentit

 1. Tähän maratoniin minäkin vihdoin ehdin osallistua! Samoin kuin sinä, aion aloittaa jo lauantaina. Voi olla, että kovin montaa kirjaa en ehdi lukea, sillä kokonaan en muuta elämää pysty pistämään "katkolle", mutta katsotaan, miten käy. :)

  Odotan muuten innolla tuota "Kauhu- ja fantasiaviikkoasi".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa, että olet mukana. :) Minulla on tavoitteena yksi osa alusta loppuun. Saa nähdä miten käy... en ole vielä yhdelläkään maratonilla vain lukenut, ja tuskin niin käy nytkään. Voi tulla huono olo, jollei välillä tee jotain muuta (siis sen lisäksi, että nukkuu ja syö).

   Poista
 2. Ihana Potter rivi. Olen kade.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hankin sarjan aikoinaan omaksi. Aloin lukemaan sitä sen verran myöhäisessä vaiheessa, että ensimmäisiä osia sai jo erittäin edullisesti, ja sitten piti ostaa loputkin. Nyt on kyllä mukavaa, kun voi napsia osat lukupinoon omasta hyllystä.

   Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.