TBR-viikonloppu - perjantai, lauantai

Tsadaa, TBR-viikonloppuni käynnistyy! Lueskelen siis tulevana viikonloppuna to be read -pinoni kirjoja, ja tärkein tavoitteeni on saada Donna Tarttin Tikli kunnolla alulle. Mutta ensin pitää hieman lämmitellä... eli aloitan kevyesti sarjakuvalla ja lukuun pääsee Anne Muhosen Universumin avain (Arktinen banaani, 2017).

Alkufiilis noin klo 19.30 perjantai-iltana: innostunut. Koko viikonloppu aikaa lukemiselle (no, pitää toki muistaa nukkua, syödä, ulkoilla yms.) ja tästä se lähtee! Päivittelen kuulumisia matkan varrelta tähän juttuun.


Perjantai klo 22.20: Universumin avain oli leppoisa avaus lukuviikonlopulle, mutta enpä oikein kuulunut sinänsä sympaattisen sarjakuvan kohderyhmään. Mutta hei, sarjakuvahaaste sai yhden pisteen.

Sohvaperunoiden uusintaa katselin yhdessä Murakamin Norwegian Woodin kanssa. Ei ollut aivan se paras mahdollinen pari, sillä oli jokseenkin vaikeaa päästä kiinni Murakamin kirjan päähenkilön kaihoisiin nuoruusmuisteloihin samalla, kun sohvikset intoilivat Gladiaattoreista ja pähkivät, voittaako Sauli pressanvaalit. Huimaa menoa perjantai-illassa... 

No, sain lopulta luettua Norwegian Woodia noin 70 sivua ja kirjan anti vaikuttaa kummallisen kaksijakoiselta. Kertojan muistelot Tokion yliopistoelämästä kiinnostavat minua suuresti, sillä niitä lukiessa pääsen jo hieman fiilistelemään omaa syyskuussa alkavaa opintovapaatani. Minulla tosin ei ole lukujärjestyksessä teatteritaiteen opintoja. 😄 Opiskeluelämän kuvausten lomassa kertoja haikailee surumieliseen sävyyn Naoko-nimisen nuoren naisen perään, ja jo sivulla 70 tämä juoniaines alkaa hivenen puuduttaa. Ja kirjaa on jäljellä vielä monta sataa sivua. Huokaus.

Taidanpa laittaa Murakamin hetkeksi sivuun ja kokeilla Tikliä tai jotain tuolta sarjakuvapinostani.

Lauantai klo 8.50: Illan viimeiset tunnit kulutin Tuuli Hypénin Nanna-sarjakuvan parissa. Olen Nannaan jossain ohimennen törmännyt, mutta oikeasti luin ja tutustuin citykettynaiseen vasta nyt. Mahtava tapaus tämä Nanna! Ensimmäisen albumin laitan Helmet-haasteen Kirja liittyy peliin -kohtaan (vaikka olin jo ehtinyt suunnitella tähän kohtaan muuta Helmet-postauskeni vinkkien perusteella):



Murakamin Norwegian Wood edistyi myös, sillä erehdyin kurkkaamaan kirjan seuraavaa lukua ja siellä näytti olevan opiskelijaelämää joten... aika vilkasta seuraelämää tämä Naokon perään haikaileva nuori mies tuntuu viettävän. 😄

Lauantai klo 15.10: Olen viettänyt aamu- ja iltapäivän Tiklin seurassa eli viikonlopun päätavoitteen kimppuun on käyty. Tikli on edistynyt 145 sivun verran ja äitinsä merkillisessä onnettomuudessa menettänyt Theo-poika on saateltu Hobart & Blackwellin ovelle soittelemaan vihreää ovikelloa. Tikli on selvästi taas ihan omanlaisensa kirja verrattuna Tarttin edellisiin (Jumalat juhlivat öisin ja Pieni ystävä).

Olen lueskellut kirjaa rauhalliseen tahtiin, sillä Tarttin kerronta kehittelee tilanteita ja tunnelmia verkkaisesti, ja se on kovasti minun mieleeni. Lukiessa tulee vahva tunne siitä, että ollaan siellä missä nyt kulloinkin ollaan: taidemuseossa, varakkaassa manhattanilaiskerrostalon asunnossa, pienessä nuhjuisessa kodissa äidin paluuta odottamassa. Jos näitä kohtauksia lukee kiireellä niin kirjan tarjoama lukuelämys menee täysin hukkaan. Kirjan alun museokohtaus vie monta kymmentä sivua, mutta olipa voimakas alku kirjalle!


Lauantai klo 21.10. Tämän päivän lukemiset on nyt luettu. On sellainen lievä lukuöveriolo. 😅 Murakamin Norwegian Wood on edennyt nopeasti ja jäljellä on enää viimeiset sata sivua. Mietin jopa, että luen kirjan loppuun tänään, mutta keskittymiskyky ei enää riitä, joten parempi lopettaa. Lukutunnelmani Murakamin suhteen ovat hmm... ristiriitaiset. Lisää tästä blogijutussa, jonka koetan saada ilmoille jo ensi viikolla.

Lueskelin iltapäivän aikana myös toisen Nanna-albumin, ja Nannaa pitää ehdottomasti hommata lisää lukupinoon! Säpäkkä citykettu on uusi sarjissuosikkini, ja laintanpa itselleni muistiin, että strippisarjakuva toimii mainiosti tämmöisen intensiivisen lukuviikonlopun välipalaluettavana.

Sunnuntaiaamuna: sunnuntain lukukuulumisista ja viikonlopun lopputunnelmistsa on tulossa iltasella oma postauksensa. Väliaikatietona kerrottakoon silti se, että Murakamin Norwegian Wood on siirtynyt aamun tunteina luettujen pinoon!

Kommentit

  1. Kivoja lukuhetkiä TBR-biikonloppuna. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ihan kivasti on lukeminen lähtenyt käyntiin. :)

      Poista
  2. Hyvää jatkoa TBR-viikonlopulle ja mukavia lukukokemuksia. Ihan uusi lyhenne oli minulle tämä TBR.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ah, minulle on tuo TBR tarttunut jostain mukaan ja kyllä sitä kirjablogien jutuissa aina silloin tällöin näkee... parempi tietysti olisi käyttää ihan suomenkielistä termiä. :)

      Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.