Elokuun lukumaratonin kooste

Viime viikonloppuna vietettiin kesän kolmatta Blogistanian yhteislukumaratonia. Varsinainen lukumaratonpäivä oli lauantaina 19.8.2017, ja mukaan yhteiseen lukutapahtumaan lähti 32 lukijaa. Kiitos teille! Turun surulliset tapahtumat järkyttivät perjantaina, mutta oli silti todella mukavaa seurata inspiroitunutta lukemista sometilien ja blogipäivitysten välityksellä. ❤ 

Kuvan alla on pieni kooste lukumaratonista. Tarkkoja tilastopläjäyksiä en innostunut tekemään. Sen sijaan tarjoilen vain ne tärkeimmät numerot, linkit koosteisiin ja omavaltaisesti valikoituja tunnelmia maratonin varrelta.

Ja vinkki, vinkki: lukumaratonit eivät tähän lopu. Niitä on nimittäin luvassa koko syksyn ajan - tulossa taitaa olla kaikkien aikojen lukumaratonsyksy, oikea Superlukumaraton-putki! Lue lisää Hennan ja Lotan blogeista ja ilmoittaudu mukaan. Tärkeä fakta: paljonko luettiin?

32 lukijaa luki viikonlopun aikana yhteensä... 18409 sivua ja kuunteli lisäksi 476 minuuttia (eli 7h 56 minuuttia) äänikirjoja. Huippua!!

Kesän tärkein fakta: paljonko luettiin ja kuunneltiin yhteensä kesän lukumaratoneilla?

20134 + 24855 + 18409 = 63398 sivua
270 + 557 + 476 = 1303 minuuttia eli 21h 43 min

!!! Hienot lukemat !!! Hyvä me !!!
  
Valittuja paloja elokuisen lukumaratonin varrelta:

 Sivujen välissä -blogin Hanna leipoi japanilaisia Mochi-jäätelöpalloja, rapsutteli koiraa ja koukuttui lukemaan aamukolmeen.

Tuntematon lukija otti lukemiseen vauhtia muumimaailmasta. Sen jälkeen oli hyvä mm. vaipua jouluisiin tunnelmiin Flavia de Lucen seurassa, ja todeta, että ulkona säätila huitelee kesäisissä lukemissa.

Minna ei tavanomaisesta poiketen kyennyt suorittamaan huippuunsa hiottuja etukäteisvalmisteluitaan - ja maraton sujui vallan mainiosti! Spontaani lukumaraton voi olla kiva elämys sekin. 😊

Suketus ja Mannilainen saivat yllätysvieraita. Kirjojen ääreen päästyään Suketus viihtyi erityisesti nuortenkirjojen parissa, ja Mannilainen teki havaintoja siitä, millainen kirja sopii luettavaksi kissan ulkoilutusreissulla.

Jenna viiletti maratonin aikana suomalaisessa metsässä ihmissusien ja muiden otusten kanssa.

Pihi nainen ja Riitta saavuttivat hienon sivumäärän flunssasta huolimatta. Olette melkoisen sinnikkäitä lukijoita - toivottavasti olo on jo parempi!

Hurja Hassu Lukija oli hurjassa lukuvireessä, ja olisi voinut jatkaa vielä toisen maratonvuorokauden ensimmäisen perään. Ei siis muuta kuin ottamaan mallia Cats, books & me -blogin Kirsiltä, joka aikoo viettää lukumaratonin merkeissä koko tulevan viikon. Lukuiloa teille!

Sivujen havinaa -blogissa löytyi tärkeä kirja, joka kaikkien pitäisi lukea. Tästä kirjasta moni muukin on samaa mieltä.

Lukuisan maraton ei ollut lukufiilisten osalta aivan täysosuma, mutta kesken olevat kirjat edistyivät silti mukavasti.

Kulttuurihiiri teki kirjallisia reissuja Tampereelle seuranaan charmikas komisario Koskinen (huom! adjektiivin on valinnut lukumaratonin emäntä). 

Hyönteisdokumentissa aloitettiin kevyesti, pohdittiin kirjojen ajankuvaa, annettiin ensemble-kerronnan viedä ja oltiin poliittisten ja yhteiskunnallisten teemojen äärellä.

Petra luki huippuhyvää trilogiaa englanniksi, ja hehkutti kirjan yllätyksellistä loppuratkaisua. Kyytipoikana jutun lukijalle tarjoillaan upeita maisemakuvia.

N. luki sarjakuvia, sarjakuvia ja hieman vielä lisää sarjakuvia. Mutta eihän sarjakuvia voikaan lukea liikaa. 😊

Evaria viihtyi iki-ihanan Anna-sarjan parissa ja juhlisti lukumaratonin lomassa aviomiehen syntymäpäivää. Kiitos ymmärtäväiset perheenjäsenet, kun tuette rakkaittenne harrastuksia. ❤

Lukulahnan luolassa löydettiin hieman kadoksissa ollut lukuvire. Hieno juttu!

Tiia ja Tommi  maratoonasivat yhdessä, ja fiilistelivät hyviä äänikirjoja. Ja runoja ❤.

Kirjavaras oli intoa täynnä lukumaratonin jälkeen. Usko omaan lukijaidentiteettiin palautui maratonin aikana, ja kirjavalinnat osuivat kohdilleen. Inspiroivaa menoa 😊.

Unelmien aika -blogissa viihdyttiin Emmi Itärannan kuulaan kauniin Teemestarin seurassa ja pohdittiin, millainen lukumaratonlukeminen sopii itselle.

Taikakirjaimissa vietettiin teemallista maratonia Conan barbaarin seurassa. Teemamaraton onkin jotain, mitä minun pitää joskus muistaa kokeilla.

Luetut.net maratoonasi tutun genren eli dekkarien parissa.

Voikku koukuttui kauniskantiseen Diana Gabaldonin tiiliskiveen.

Yöpöydän kirjat -blogin Niina viehättyi hienosti kirjoitetusta tuhoutuneesta maailmasta.

Kirjapallo luki ihmissuhdejutuista, ystävyydestä ja vähän siirappiakin oli mukana. Lukumaratonin aikana tehty huomio: pojille pitäisi myös kirjoittaa ihmissuhdetarinoita! 

Nellun luettujen pinosta löytyy monta hyvää sarjakuvavinkkiä. Mm. kotimainen esikoissarjakuva, jossa on pyöreää piirrosjälkeä ja elämän tylppää julmuutta.

Kirjamaailmassa uppouduttiin tosi hyvään kirjaan, varottiin ettei kirja sotkeudu ruokataukojen aikana ja napsittiin kirjakuvia.

Carry on reading -blogin Henna jännäsi, meneekö maraton penkin alle vai onnistuuko kesän kolmas maraton paremmin kuin aiemmat. Maratonin lukemistoonkin löytyi kirja Mikä kaikki voi mennä pieleen? Lukumaraton kuitenkin sujui mukavissa merkeissä. 😊

Ikuinen lukutoukka luki yhtä erittäin vetävää kirjaa, ja toista kirjaa, joka ei ollut aivan paras valinta maratonille. Oma lukutavoite tuli silti täyteen - upea juttu!

Musteen jäljet  -blogissa oltiin ensimmäistä kertaa mukana maratonilla, ja innostuttiin touhusta kovasti. Oma lukunopeus yllätti bloggaajan iloisesti, ja kiikarissa onkin jo syyskuun Superlukumaratonpäivä. 😊

 ***

Lopuksi vielä linkit koostepostaukset ja twitter/instagram-tileille. Jos jonkun kooste puuttuu, vinkkaa kommenttiboksiin niin päivitän listaa ja luettujen sivujen määrää:


***

Kesäkuun lukumaratonkooste löytyy Hannan kirjokansi -blogista.
Heinäkuun lukumaratonkooste löytyy Kirjan jos toisenkin -blogista.

***

Isot kiitokset kaikille kesän lukumaratoneihin osallistuneille ja kannustavia kommentteja antaneille!

Kommentit

 1. Ihana kooste! Kiitokset emännälle! Spontaani lukumaraton oli mukava kokemus, mutta ehkäpä kuitenkin ensi kerralla taas fiilistelen jo viikkoja etukäteen. Sekin on kivaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :). Etukäteen fiilistely ja lukupinon valmistelu on tosiaan iso osa lukumaratonin viehätystä. <3

   Poista
 2. Olipa ihana kooste. Tulin iloiseksi valituista paloista. Kiitos vielä emännöinnistä! :) /Tiia

  VastaaPoista
 3. Ihana hyvän mielen koontipostaus. <3 Kiitos vielä tempauksen emännöinnistä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kivaa että koosteesta on tykätty. :)

   Poista
 4. Hieno kooste, ja taas oli mukavaa olla mukana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kun oli maratonkonkarikin mukana. :)

   Poista
 5. Mahtava koostepostaus. Oli kiva olla mukana, vaikka yllätysvieraat sekoittivat maratonin lopun. Kiitos hyvästä ja tsemppaavasta emännöinnistä :)

  VastaaPoista
 6. Hieno kooste! Eräs muutos tosin tapahtui omissa sivumäärissäni; olin katsonut sivumäärät kirjaston kirjojen liimaamista lapuista, mutta oikeat määrät löytyivätkin Goodreadsista, joten sivumäärä nousi 14 sivulla :D Sen voi siis lisätä vielä loppusummaankin, jos haluaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tiedosta, lukemat on päivitetty. :) Onpa erikoista, että kirjaston tarroissa on väärät sivumäärät. Olen itse luottanut niihin epäröimättä...

   Poista
 7. Kiitos koosteesta ja vaivannäöstä, varsinkin valittujen palojen kerääminen on todella mahtava idea ja hauska lukea! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä koostetta oli mukava kirjoitellakin. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.