Huhtikuu 2015

Huhtikuun muistelupostausta kuvittavat vapunpäivän kuvat Koitelin koskelta. Kävin siellä ihastelemassa veden voimaa ja nauttimassa auringonpaisteesta. Koiteli ei ole erityisen suuri koski, mutta se ei haittaa. Koiteli on oikein mukava lähiluontokohde, jossa voi myös käräyttää nuotiomakkaraa tai mitä nyt haluaa tikun nokkaan ripustaa. Tämän päivän reissuun ei nuotiohommia sisältynyt, mutta vapunpäivän munkkikahvit kävimme mieheni kanssa nauttimassa Tunnelmatuvan kahvilassa.


Huhtikuun kirjatapahtuma

... oli totta kai Kirjan ja ruusun päivä, joka houkutteli minut kahteen otteeseen kirjakauppaan. Kävin haistelemassa ennakkotunnelmia ja ostoksilla. Ennakkovinkeistäni ostoskoriin tarttui David Suchetin Hercule Poirot ja minä (Minerva, 2015), jota aion säästellä kesänaloituslukemiseksi.

Huhtikuun haastehommia

Osallistuin Yöpöydän kirjat -blogin Terry Pratchett -kimppalukuun. Tosin vain yhdellä kirjalla, joka ei ollut aivan napakymppi, mutta tutustuinpa vihdoin ja viimein tähän fantasiagenren suureen nimeen. Kimppaluvun kooste on juuri ilmestynyt Yöpöydän kirjat -blogissa - kannattaa käydä lukemassa ja ottamassa lukuvinkit talteen.

Kuukauden päättynyt haaste on syksyllä aloittamani Kiekkokaupunkien kirjakierros. Sain kuin sainkin kierrettyä kaikki 14 jääkiekkokaupunkia. Lopussa tosin piti hieman jo tehdä töitä, jotta löysin mieluista lukemista viimeisiin kaupunkeihin. Mukana kierroksella olivat myös Pähkinäkukkulan Marjaana sekä Kirjan pauloissa -blogin Paula. Heidän koosteensa ovat täynnä kiinnostavia lukuvinkkejä. Se on hyvä juttu, sillä kaupunkien kiertäminen jatkuu uuden lajin merkeissä.

Kesäkauden alkaessa laji vaihtuu, sillä päätin osallistua Mari A:n kirjablogin Kotimaista kirjallisuutta futiskaupungeista -lukuhaasteeseen. Otan maltillisen tavoitteen, ja koetan kesän mittaan piipahtaa Naisten liigan kymmenessä kaupungissa. Tampereella jo kävin, eli hyvässä vauhdissa ollaan. Seuraavaksi taidan suunnata Kemiin.


Huhtikuun hullu idea: Burn, Reread, Rewrite

Kirjakartano -blogista löysin vapunpäivään sopivan tempauksen: Burn, Reread, Rewrite. Kirjakartanon sanoin: "Eli tarkoituksena olisi arpoa kolme lukemaani kirjaa ja valita niistä kirjan minkä minä polttaisin, uudelleen kirjoittaisin tai uudelleen lukisin ja sitten minun pitää perustella valintani." Kyseessä on onneksi vain virtuaalinen tapahtuma, joten en aio viritellä takapihalle kirjaroviota naapurien iloksi. En myöskään arvo haasteen kirjoja, vaan alistan käsittelyyn kuusi viimeksi lukemaani kirjaa:

Alan Bradley: Piiraan maku makea
Ingmar Bergman: Laterna magica 

Kuusikon ainut naispuolinen jäsen Musta kuin eebenpuu saa valitettavasti polttotuomion. Yllä näkyvä kolmikko sai minulta tasaisesti kolme tähteä, mutta Simukan kirja oli näistä minulle vähiten mieluinen. Uudelleen kirjoitukseen joutuu Piiraan maku makea, sillä siihen jäin kaipaamaan lisää potkua. Postimerkkeily on tylsää, jotain mehukkaampaa tilalle, kiitos! Uudelleen luettavaksi jää Laterna magica, jonka parhaat palat ovatkin uudelleen luvun arvoisia.

Jussi Valtonen: Siipien kantamat
Philip Kerr: Kalpea rikollinen
Tarquin Hall: Vish Puri ja kohtalokkaan voikanan tapaus

Polttamisen kohde on selvä: Vish Puri. Pahoittelut, mutta ei napannut. Yleensä onneksi vaan hylkään epäkiinnostavan kirjasarjan. :) Siipien kantamat on yhtä ilmiselvä valinta uudelleen lukuun. Alku ei luvannut ihmeitä, mutta kirja kääntyi puolen välin tienoilla erittäin koskettavaksi lukuelämykseksi. Uudelleen kirjoituksen kohteeksi jää Kerrin hieno noirdekkari. Mitähän se kaipaisi lisää? Ei ainakaan huumoria eikä synkkyyttä, joten laitetaan toivomuslistalle lisää kohtalokkaita naishahmoja.

Kiitokset Kirjakartanoon mainiosta ideasta. :)


Iloista kevätmieltä kaikille!

Kommentit

 1. Hyvää vappua ja ihanaa kevättä! :) Todella kauniit kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos! Vapun juhliminen jäi vaisuksi, mutta vapaapäivä kelpaa aina... :) Luonto näytti parhaita puoliaan tänään ainakin hetken verran, vaikka lähes ainut kevään merkki taitaa olla se, että lumet ovat sulaneet. :)

   Poista
 2. Itse sain luettua tasan yhden kirjan kiekkokaupunkien haasteeseen, harmittaa kun saalis jäi niin köyhkäiseksi. Liiga ja itse liigakausi sekä eteenkin loistavat pleijarit olisivat ansainneet ehkä enemmän luettuja kirjoja. Ratkaiseva finaali jätti vähän katkeran maun sillä kerrankin kun ipan fanina toivoi tapparalle menestystä niin se jäi saamatta pahimmalla mahdollisella tavalla :D. Mahtavaa, että innostuit tuosta tempauksestani ja tosi kivasti toteutit sen :). Hyvää vappua ja iloista kevättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehtiihän noita kotimaisia lukea vaikka ensi kaudella. :) Tapparaa kävi vähän sääliksi, kun ovat nyt kolme finaalia hävinneet peräkkäin. Tasaisia pelejä olivat, tuntui että olisi se sarja voinut kääntyä Tapparallekin.

   Tuo oli hauska tempaus, ja kävin juuri lukemassa Hurja hassu lukija -blogista samaisen tempauksen poltettavia kirjoja - ja tietysti noita muitakin. Hassua, miten just tuo ajatus kirjojen polttamisesta jotenkin kiehtoo... :)

   Poista
 3. Kohisevan voimallisia koskikuvia. Upeaa katseltavaa. Ollapa joskus moisessa ympäristössä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melkoinen pauhu tuosta pienestäkin koskesta lähti. Keväällä Koitelissa on näyttävän näköistä, kun jäät lähtevät ja vettä ryöppyää. Sitä on mukava käydä katselemassa, kun paikka sattuu olemaan kohtuullisen lähellä. Jotain vangitsevaa tuossa kosken kuohussa on.

   Poista
 4. Kauniita kosken kuohuja!

  Mainio tuo kirjahaaste. Jos ottaa kolmen kirjan sarjoissa vaikka vuodessa lukemansa kirjat, jäisivätkö vain kirkkaimmat helmet poistamaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jollei samaan kolmen ryhmään satu aivan niitä parhaita kirjoja, niin huippujen pitäisi jäädä ns. henkiin... Koko vuoden kirjojen läpikäynnissä olisikin urakkaa. Hyvä vinkki vuoden loppukatsaukseen, vaihtoehtona tilastoille. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.