Haastekoonti: Pojat, lukemaan!

Viime syksynä  Eniten minua kiinnostaa tie -blogin Suketus haastoi kirjabloggaajat etsimään pojille sopivaa lukemista, joka innostaisi heitä kirjojen pariin. Lähdin mukaan haasteeseen, vaikkei minulla omia lapsia olekaan ja käsitykseni nuortenkirjojen nykytrendeistä ovat vähintäänkin hatarat. Haastelistani kirjat ovat tulleet eteeni sattumalta tai muiden lukuhaasteiden myötä. Myönnän, etten etsinyt ainuttakaan kirjaa juuri tätä haastetta varten, mutta yllättävän paljon luettuja kirjoja silti kertyi, 12 kappaletta. Valikoin haasteen luettujen listalle kirjoja mutu-fiiliksellä, ja listaltani löytynee luettavaa sekä isoille että pienemmille pojille.

Kuva Eniten minua kiinnostaa tie -blogista (ks. linkki yllä).
Mitä arvelen poikien saavan listani kirjoista irti? Kaikki kirjat ovat aika toiminnallisia, jännitystäkin niistä löytyy ja sarjakuvista tietenkin myös näyttävää kuvitusta. Painotin valinnoissani juonenkehittelyä, eikä listaltani omasta mielestäni löydy tylsiä kirjoja. Vetävät tarinat ovat omaa sydäntäni lähellä, joten semmoisia oli helppo valita tällä listalle:

Sarjakuvia:
JP Ahonen & KP Alare: Perkeros
Jacques Martin: Karthagon aave
Jacques Martin: Kiinan keisari
Petri Hiltunen: Anabasis (osa1: Kyyroksen sotaretki)

Klassikoita isoille ja pienille:
Isaac Asimov: Säätiö
William Golding: Kärpästen herra
Lea Pennanen: Piilomaan Pikku Aasi
Mark Twain: Huckleberry-Finnin seikkailut (lisätty 31.5.2015)

Toimintaa:
James Frey & Nils Johnson-Shelton: Endgame - Loppupeli
Dmitry Gluhovski: Metro 2033
Edgar Rice Burroughs: Talttumaton tarzan

Fantasiaa:
Diana Wynne Jones: Noidan veli

Näistä itselleni mieluisin oli näyttävä ja hauska Perkeros-sarjakuva sekä ihastuttava ja jännittävä Piilomaan Pikku-Aasi, jonka kuuntelin äänikirjana.

Kiitokset mielenkiintoisesta lukuhaasteesta!

Kommentit

 1. Kiitos kun osallistuit, MarikaOksa! Mainio potti, josta varmasti löytyy luettavaa monenlaisille pojille. Ja muillekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli mukava ja vähän yllätyksellinenkin haaste, sillä en oikein edes osannut etukäteen suunnitella tähän mitään luettavaa. Katsoin vain mitä eteen tulee vai tuleeko mitään. :)

   Poista
 2. Itsekin ajattelin osallistua tähän ja kokooma tulee 28.5, Säätiön luin itsekin haasteaikana ja viime kesänä Tarzaneita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla onkin varmasti mielenkiintoinen lista tähän haasteeseen. Säätiö oli minulle vähän erilainen kirja, kun en scifiä juuri lue. Paljon siinä kyllä tapahtui, ja soisin Säätiö-sarjalle uusia lukijoita vaikkei se minua isosti houkuttele. Tarzaneita voisin sen sijaan lukea lisää. Ensimmäinen osa sarjasta on jäänyt aika voimakkaasti mieleen nuoruudesta, olisi hauska palata siihen näin 'kypsällä' iällä. :)

   Poista
 3. Kiva, meillä oli tuo Kärpästen herra sama. Itse rakastan kirjaa, on se sen verran kauhea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kärpäskirja on ollut suosittu tähän haasteeseen, sillä näin sen mielestäni myös jonkun muun listoilla. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.