Haastekoonti: Lukuiloa perhoslaaksossa

On aika kääräistä kauniiseen kukkapaperiin vuoden 2014 viimeinen lukuhaaste eli  Kirjasähkökäyrä-blogin Lukuiloa perhoslaaksossa -haaste. Main lukuhaasteessa liikuttiin luonnossa: "Tänä vuonna seikkaillaan kirjoissa, joiden nimeen liittyy perhonen tai jokin muu puutarhassa lentelevä hyönteinen mm. mehiläinen, kärpänen, sudenkorento jne." Perhoset ja muut hyönteiset eivät kuulu suurimpiin kiinnostuksen kohteisiin (ts. minulle riittää, että tunnistan siivellisen lentävän olennon 'perhoseksi' ja erotan ampiaisen ja mehiläisen toisistaan), mutta onneksi Mailla oli haasteessa kattava vinkkilista. Lisäksi Google kertoi, miksi vinkkilistalla oli mukana klassikko Vanki nimeltä Papillon, kun en sitä muutoin hoksannut. Papillon-kirja jäi tänä vuonna lukematta, mutta yhdeksän muuta kirjaa löysi tiensä perhoslaaksoon. Lennähtelen siis isosiilikästasolla:

Kaaliperhonen - Erik Wahlström: Kärpäsenkesyttäjä
Sitruunaperhonen - Martin Page: Sudenkorennon lento
Amiraali - Diane Wei Liang: Paperiperhonen
Ritariperhonen - Outsider: Ampiaisen arvoitus
Neitoperhonen - Kaija Pispa: Kärpäslätkää
Isosiilikäs - Iain Banks: Ampiaistehdas
Robert Galbraith: Silkkiäistoukka
+ William Golding: Kärpästen herra
Timo Sandberg: Kärpäsvaara

Perhoslaaksossani on yllättävän paljon kärpäsiä, noita kesän ärsyttäviä pörisijöitä, ja yllätys itselleni on sekin, että mielestäni lukusaaliini paras kirja on Kaija Pispan Kärpäslätkää. Lastenrunoja, jotka maistuivat myös aikuiselle! Pidin erityisen paljon myös Sillkiäistoukasta, Sudenkorennon lennosta ja Kärpäsenkesyttäjästä

Näistä haastekirjoista jäi mukavat muistot, sillä luin paljon hyviä kirjoja, joita tuskin olisin poiminut lukupinooni ilman tätä haastetta. Toisaalta lukematta jäi kirja, jonka olin ehdottomasti ajatellut lukea tähän haasteeseen eli Diana Galabaldonin Sudenkorento. Onneksi hyvien lukuvinkkien parissa voi jatkaa haasteen jälkeen, ja luulenpa, että Gabaldonin Sudenkorento liitelee blogiini ensi vuoden ensimmäisinä kuukausina. Myös Lisa O'Donnelin Mehiläisten kuolema jäi kutkuttelemaan lukuhermojani, vaikken ehtinyt sen pariin tänä vuonna.

Kiitokset Maille mukavan rennosta haasteesta!
  Kukkaloistoa viime kesältä (vaikkakaan ei omasta puutarhastani). Kuka tietää, ehkäpä lehtien seassa surrasi ja liiteli jokunen kärpänen tai perhonen.

Kommentit

 1. Minä päädyin samaan postaukseen. Saatoin haasteen päätökseen.

  VastaaPoista
 2. Pitääkin käydä kurkkaamassa, mitä olet löytänyt tähän haasteeseen :).

  VastaaPoista
 3. Kiitos koosteesta, vaikka lukupäiviä on vielä jäljellä :) ja onnea Isosiilikkäälle :)
  Kaunis kukkapenkki, kaikki järjestyksessä.
  Toivon, että aloitat Cabaldonin Matkantekijä-sarjan ensimmäisestä kirjasta Muukalainen. Olen lukenut kaikki paitsi uusimman kirjan siitä sarjasta. Löytyvät hyllystäni.
  Vanki nimeltä Papillon on todella jännittävä kirja, suosittelen.

  VastaaPoista
 4. Muukalainen on jo luettu, oli hyvä :). Joten jatkan taatusti sarjan parissa, kunhan ehdin. Papillonin olen nähnyt leffana, ja se tosiaan oli jännittävä. Mieheni on suositellut kirjaa minulle monet kerrat, joten pitäisi kokeilla sitäkin, :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.