Kirjaystäväni lahjakirja (eli Elisa Kirjan kirjaystävärinki)

Blogat-palvelussa aukeni taannoin jouluinen, Elisa Kirjan sponsoroima kampanja kirjabloggaajille. Kampanjaan ilmoittautuneille arvottiin kirjaystävä, ja kirjaystävälle pääsi valitsemaan lahjakirjaa Elisa Kirjan e-kirja - ja äänikirja valikoimista. Ihanan jännittävä idea! Kirjalahjan valitseminen on minusta aina mukavaa puuhaa, ja nyt sain valita lahjan Erjan lukupäiväkirja -blogin Erjalle.

Valintani Erjan lahjakirjaksi on: Alice Hoffmanin Aavikon kyyhkyset. Kustantajan esittelyteksti kirjasta kertoo mm. näin: "Vuonna 70, Jerusalemin piirityksen jälkeen, 900 juutalaista sinnitteli kuukausia Rooman armeijaa vastaan Masadassa, vuorelle rakennetussa linnoituksessa Juudean aavikolla. Antiikin historioitsija Josefuksen mukaan vain kaksi naista ja viisi lasta selvisivät. Näihin historiallisiin tapahtumiin pohjautuva Aavikon kyyhkyset on vangitseva romaani neljästä Masadaan päätyneestä poikkeuksellisesta naisesta."

Erjalla ei ole blogissaan TBR-tyyppistä listaa, josta olisin saanut vinkkejä sopivaan kirjaan. Selailin siis ahkerasti Erjan kuluvan vuoden bloggauksia (jotka tosin olen aikanaan käynyt muutoinkin lukemassa, sillä olen ollut Erjan tyylikkään blogin lukijana jo pidemmän aikaa). Erjan blogissa on aika usein esillä käännöskirjallisuutta, ja kaukaiset kulttuurit näkyvät esimerkiksi bloggauksissa Kaikki hajoaa / Chinua Achebe ja Ghana ikuisesti / Taiye Selasi. Aavikon kyyhkysissä ei olla Afrikan maaperällä, mutta kaukana kotimaastamme kuitenkin. Naiskohtaloita kirjasta löytyy aivan kuten Erjan lukemasta Marie NDiayen Kolme vahvaa naista -kirjasta. Mm. näiden kiintopisteiden avulla arvelin, että Hoffmanin historialliseen aikaan sijoittuva romaani saattaisi olla Erjaa kiinnostava kirja. En ole itse tätä kirjaa vielä lukenut, mutta Hoffmanin Punainen puutarha (Gummerus, 2011) oli minulle hyvä lukukokemus, jonka perusteella uskaltauduin valitsemaan Hoffmanin uusimman suomennoksen Erjalle.

Toivottavasti kirja on mieluinen ja sellainen, jota kirjahyllystäsi ei vielä löydy. Toivottelen sinulle Erja oikein hyvää joulun aikaa ja leppoisia lukuhetkiä!

Lahjaringissä ovat myös mukana ainakin blogit: Kirsin kirjanurkka, Kujerruksia, Calendula, Le Masque Rouge, Kirjallisia, Kirjaston kummitus, Sockerslott ja Nenä kirjassa.

Kiitokset Blogatille ja Elisa Kirjalle!

Kommentit

 1. Kiitos lahjasta, MarikaOksa!
  Alice Hoffmanilta en muistaakseni ole vielä lukenut mitään, mutta oikein mielelläni tutustun :)
  Ja kiitos myös Blogatille ja ElisaKirjalle, jotka mahdollistavat tämän joululahjaringin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva juttu, että kirja on sinulle uusi tuttavuus. :) Punainen puutarha -kirjaakin suosittelen, jos pidät valitsemastani kirjasta.

   Poista
 2. Valitsit hienon kirjan. Aavikon kyyhkyset on upea tarina. Minä en ole päässyt Blogatin sielunelämän kanssa vielä sinuiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tämä alkoi kiinnostaa minuakin. On mennyt aiemmin ohi silmien, mutta esittelyteksti vaikutti lupaavan hyvältä. Joten pidän tämän mielessäni kirjastoreissuilla. :)

   Poista
 3. Olipa hauskaa, että valitsemasi lahja tuntui osuvan nappiin! Näitä kirjaystäväringin postauksia on hauska lukea, tulee hyvä mieli. :) (ja vähän jännittää, että mikä osuu omalle kohdalle!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä ringissä on ihanaa lämpöistä joulumieltä. :) Olen itsekin käynyt lueskelemassa muiden juttuja, ja kiva huomata, miten on tutkittu toisten blogeja kun on etsitty sopivaa kirjaa. Minulle jo paljastettiin lahjakirja. Nyt odottelen että sen saisi lukuun. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.