Kirjoja, kirjoja... miksi näitä ei voi lukea kaikkia yhtäaikaa?!?

Piipahdin eilen töiden jälkeen ohimennen lähikirjastossani, ja kävi niin hassusti, että löysin vinon pinon potentiaalisesti kiinnostavaa luettavaa. Ulkona vallitseva pimeys ei inspiroi ulkoilupuuhiin, sen sijaan haluaisin vain käpertyä sohvan nurkkaan kirja kädessä ja teemuki käden ulottuvilla. Ilmeisesti lukemisen tarve sekoitti pääni kirjastossa, sillä en yleensä rohmua tämmöistä määrää kirjoja kotiin. Näistä löydöistä tuli niin hyvä fiilis, että päätin räväyttää lainatut kirjat tänne blogiin. Minulla ei ollut edes kassia mukana, joten olipa melkoista taiteilua saada kirjat kotiin niin, etteivät ne tipahtaneet vesilätäkköön välillä parkkipaikka - kotiovi:
Pinossa luuraavat:

Hanna Hauru: Paperinarujumala & Eivätkö he koskaan hymyilleet. Luin hiljattain Tyhjien sielujen saaren, joka oli niin hyvä, että lisää oli saatava. Kokeilen näitä, kun sattuivat olevaan kirjaston hyllyssä tarjolla.

Joel Haahtela: Perhoskerääjä & Timo Sandberg: Kärpäsvaara. Molemmat kirjat käyvät Lukuiloa perhoslaakossa -lukuhaasteeseen, jossa minulla on menossa huima loppukiri. Hyviä kirjaehdokkaita putkahtelee esiin, ja omassa hyllyssäni odottaa vielä joulun tienoolle säästelemäni makupala: Diana Gabaldonin Sudenkorento. Melkoista surinaa, pörinää ja siipien räpyttelyä odotettavissa ennen vuodenvaihdetta! Haahtelalta olen lukenut tälle syksylle jo yhden kirjan, jonka postauksen julkaisu on odottanut sopivaa ajankohtaa. Kirja oli hyvä, tykkäsin! Sen imussa uskaltauduin lainaamaan Perhostenkerääjän, jolta odotan paljon.

Minna Maijala: Minna Canth - Hellä, herkkä, hehkuvainen & Tiitu Takalo: Minä, Mikko ja Annikki. Nämä olivat saapuneita varauksia, joita lähdin noutamaan. Kaikki muut lainat olivat herätelainoja. Maijalan ja Takalon kirjat ovat tyrkyllä omaan kotimaisen kirjallisuuden haasteeseeni eli Kiekkokaupunkien kirjakierrokseen. Takalon kirjan löysin Sarjakuvapassin kautta, ja hups heijaa, Tiitu Takalo on Tampereen tyttöjä. Minna Canth toisi haastepisteen Kuopioon. Canth-kirja on alkanut kiinnostaa minua pikku hiljaa blogikehujen ja yleissivistyksen vuoksi, sillä enpä tiedä juuri mitään tästä historiamme voimanaisesta. Kiekkokaupunkihaasteen innoittamana olen lainannut myös Johan Bargumin Syyspurjehduksen ja Syyskesän. Nehän käyvät lisäksi Ullan luetut kirjat -blogin mukavaan Talvi-haasteeseen. Bargumin asuinkaupunki on Espoo, ja Syyspurjehduksen kansi on sopivasti bluesahtavan sininen. Vaan Syyskesä vaikutti ensimmäisen sivun perusteella kiintoisammalta... saas nähdä, kumman luen vaiko aivan molemmat. Ja Sandbergin kirja sopii sekin Kiekkokierrokseen. Alkaa olla lukijan pää pyörällä: seuraavana vuorossa Kuopio, Espoo, Lahti vai Tampere?!?

Marisha Pessi: Yönäytös & Patrick Rothfuss: Tuulen nimi. Pessin kirjaa on kehunut Annami, ja Rothfussin kirjaa Kirjaneito. Nämä kaksi tiiliskiveä ovat jääneet mieleeni kokeilemisen arvoisina kirjoina, ja ne osuivat samalla reissulla silmiini kirjaston hyllyiltä. Tuulen nimi nökötti palautushyllyssä, joten kirjalla näkyy lukijoita riittävän. Luin jo pari-kolme ensimmäistä sivua molemmista ja lupaavalta vaikuttaa. :)

Kuvan ulkopuolelta: aiempien kirjastoreissujen satona lukupinossani majailee mm. Mary Hoffmanin Stravaganza - Naamioiden kaupunki ja Alicen Munron Sanansaattaja. Stravaganza-sarja on houkutellut minua jo jonkin aikaa, samoin kovasti kehuja saanut Munro. Lisäksi minua kiinnostaisi aloittaa Tommi Kinnusen Neljäntienristeys, joka jo odottelee lukulaitteessani. Ja muita must-read-listalaisia: Delphine de Viganin Yötä ei voi vastustaa, Edmund de Waalin Jänis jolla on meripihkanväriset silmät, Silvia Avallonen Teräs... kirjojen maailma näyttää olevan täynnä vaikka millaista houkutusta.

Elämä lyhyt, lukuaikaa rajallisesti - onneksi on tulossa joulu ja pieni lomanpoikanen = lisää lukuaikaa. Näitä kirjoja katsellessa tosin tuntuu, että haluaisin aloittaa kaikkia HETI ja vain lukea, lukea, lukea... olen kirjastossa aina ylioptimistinen kirjojen suhteen (aika usein kannan kirjoja kesken jääneinä takaisin), mutta nämä vaikuttavat erityisen hyviltä. Onneksi joulunaika toi pidemmät lainausajat - eräpäivä 2.1.2015!!

Kommentit

 1. Suosittelen Yönäytöstä! Kirjan paksuutta ei kannata pelästyä, sivut kääntyvät kyllä kuin itsestään ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Yönäytös houkuttelee kovasti.. muistelen, että sitä sanottiin jossain jutussa peräti pelottavaksi. Olisi kiva laittaa kirja testiin, pelottaako vai ei. :)

   Poista
 2. Tuulen nimi! Jotenkin minua ei yllätä, että olen kuulemma kehunut sitä jossain :D Ehkä vähän liiankin usein. Itse asiassa minulla on (taas) viimeaikoina ollut sellainen olo, että voisin lukea sen uudelleen... Kuudetta kertaa parin vuoden sisään :D Ehkä koitan viellä sinnitellä ensi kevääseen, jolloin toisen osan suomennoksen pitäisi tulla.

  Kiinnostava pino muutenkin! Minä en yleensä rahtaa kirjastosta kirjoja kotiin kovin montaa kerralla, mutta sen verran usein, että pinot vain kasvavat... Jotenkin ne kaikki kirjat pitää aina lainata heti, eikä voi odottaa sitä hetkeä kun ei olisi niin paljon luettavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Tuosta olen joskus lukenut ylistävän blogijutun!" Tämä oli ensimmäinen ajatus, kun näin Tuulen nimen. :) En ole kirjaa aiemmin huomannut kirjastossa, mutta kivaa että se nyt lähes käveli vastaan. Jotenkin on semmoinen olo, että haluan uppoutua fantasiaan ja olisi ihanaa löytää joku uusi suosikki. Eli odotukseni ovat korkealla!

   Minäkin yleensä lainaan vähän ja usein, mutta nyt kävi päinvastoin. Melkein nolotti mennä pinon kanssa lainaustiskille hakemaan vielä paria varattua kirjaa. :)

   Poista
 3. Ihanan kasan keräsit ihania kirjoja. Hoffmanin kaupungit ovat olleet hyviä. Yönäytös ja Tuulen nimi alkoivat kiinnostaa. Pitääkin lukea Annamin ja Kirjaneidon tekstit.
  Jänis oli suunnattoman tylsä, pakolla luin sen. Ei ollut ollenkaan minun makuuni. Nukahtelin sen kanssa.
  Ihanaa luet Haahtelaa. En ole vieläkään unohtanut Tähtikirkasta, lumivalkeaa. Kotimaisen kärkeä. Neljätienristeys miellytti minua kovasti, mutta ei silti kohonnut Kultarinnan yli. En pidä novelleista, mutta Munron kohdalla hyväksyn nekin. Aivan ihanaa luettavaa sinulla. Ihania, suloisia lukuhetkiä sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Olen huomannut Hoffmanin sarjan vasta nyt, mutta onpa useampi osa luettavana jos siihen tykästyn. Suomennosten odottelu on ärsyttävää hommaa (nimim. koska ilmestyy seuraava osa Partio-sarjasta... ei ollut mukana Innon kevätkatalogissa). Haahtela oli ihana... postauksen julkaisu on jäänyt, mutta jos tuo Perhoskirja on laisinkaan yhtä hyvä, julkaisen ne sitten molemmat peräkkäin.

   Poista
 4. Minun on varmaan turha sanoa, mitä suosittelisin;) Ehkä muistutan: Neljäntienristeys, Jänis jolla on meripihkanväriset silmät, Teräs, Syyskesä, Syyspurjehdus, Yötä ei voi vastustaa.

  Bargum on muuten ihan superkirjoittaja. Voisin lukea häntä vaikka kuinka...

  Joulu on pitkä ja ihana ja joulun aikaa voi jatkaa aina loppiaiseen asti - onneksi.

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä suositukset ovat muistissa. :) Joulu on tosiaan ihanaa aikaa, vaikken suuremmin olekaan jouluihminen. Mutta on se silti minulle rauhoittumisen aikaa ennen kevään kiireitä. Näiden kirjojen äärellä mieli lepää... <3

   Poista
 5. Hieno kirjastosaalis! <3

  Minna Canthin elämäkertaan aion minäkin perehtyä tässä lähitulevaisuudessa, se pistinoista nyt päälimmäisenä silmään :)

  Joel Haahtelan perhoskerääjä on <3 Toivotan hyviä lukuhetkiä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3! Canth-kirjalta odotan paljon ainakin tiedollisen annin suhteen, sillä lähes kaikki koulussa minuun kaadettu Canth-tietous on häipynyt muistista. Haahtelaa on kehuttu paljon, ja ainakin jo se lukemani lunasti odotukset. :)

   Poista
 6. Vau mikä kirjastosaalis! Niin houkutteleva. <3

  Haurun Paperinarujumala on huikea, ja todella nopealukuinen, itse luin sen jonkun lukumaratonin aikana muistaakseni noin tunnissa. Eli jos aloitat sillä, ehdit samana iltana lukea toistakin kirjaa vaikka miten pitkälle. :) Erityisen iloinen olen myös Joel Haahtelan, Johan Bargumin ja Tiitu Takalon löytymisestä lukupinostasi, jee niille kaikille! Myös Munro on suursuosikkini, joten siinäkin sinulla huikeaa luettavaa odottamassa.

  Minullakin on tulossa tuo Leenan suosittelema Jänis-kirja nyt piakkoin lukuun, ja Canth-elämäkerrankin haluan ihan ilman muuta lukea pian. Oikeastaan kaikki luettelemasi kirjat kiinnostavat. :)

  Antoisia lukuhetkiä ja lukemisen iloa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haurun kirjat ovat ohuita, mutta teksti on semmoista, että annan sille mieluusti vähän sulatteluaikaa enkä vaan hotkaise kaikkea kerralla. Mutta kyllähän nuo silti varmaan viikonlopun aikana tulee luettua. :) Tiitu Takalo oli aivan ylläri. En varmaan olisi tullut koskaan lainanneeksi ilman tuota Sarjakuvapassia, mutta albumi vaikuttaa kiinnostavalta.

   Säät ovat semmoiset, että eiköhän tässä tule istuttua kirjan äärellä. No ehkä Linnan juhlien puvut pitää tarkistaa iltasella. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.