Sarjakuvapassi #1: Søren Mosdal & Jacob Ørsted: El Caca Divino – tai kuinka Freddy ja Professori voittivat Pulitzer-palkinnon

Postailin Oulun kaupunginkirjaston Sarjakuvapassista marraskuussa, mutta vasta nyt painoin 'julkaise'-nappulaa ensimmäiselle passisarjiksen esittelylle. Saan passiini pian neljännen leiman, mutta postaukset ovat jääneet loppuvuoden lukuhaasteviimeistelyjen jalkoihin. Nyt kun kaikki vuoden 2014 lukuhaasteet on hyvästelty, on mukava aloittaa jotain uutta. Ja enköhän saa lukutahtini kiinni täällä blogin puolella tammikuun aikana. Ensimmäinen lukemani passialbumi on:

Valitsin lukulistalta ensimmäiseksi kirjakseni Søren Mosdalin ja Jacob Ørstedin sarjakuvan El Caca Divino – tai kuinka Freddy ja Professori voittivat Pulitzer-palkinnon (Dead Genesis, 2014). Syy: uppo-outo kustantaja ja hemmetin pitkä albumin nimi herättivät uteliaisuuteni. Kun sain albumin käsiini kirjaston varaustiskiltä, se osoittautui ohueksi painotuotteeksi, jota voi alkaa lukemaan etu- tai takakannesta. Toisesta päästä alkaa El Caca Divino -sarjis, ja toisesta päästä Jyrki Nissisen Jere ja Nemi seurustelee. Sivuja on vain 18, joten tämän albumin lukaisee nopeasti.
Kuva on napattu marraskuussa, kun nurmi vielä vihersi.
El Caca Divino kertoo kahden herran ravintolareissusta. Tarjottu ruoka herättää epäilyksiä Freddy-herrassa, mutta palautteen antaminen keittiömestarille johtaa odottamattomiin seurauksiin, ja lopulta illallinen hienostoravintolassa kääntyy hervottoman kauhun puolelle.
Sarjakuvan piirrosjälki oli mielestäni kelvollista, ja pidin tarinan älyvapaasta huumorista. Se vetosi huumorintajuuni, johon silloin tällöin uppoaa Kill Bill -tyylinen överiksi menevä mellastus.

Albumin toinen sarjis heittää kimppaan suosikkiteinini Jeren ja Nemin, josta en ole koskaan ihmeemmin innostunut. Jere ja Nemi ovat lyöneet hynttyyt yhteen ja perustaneet pitserian. Meno on kaukana Jere-albumien korrektista maailmasta, sillä tässä versiossa ollaan roiseja ja alatyylisen huumorin äärellä. Ei ollut minun juttuni, enkä oikein innostunut pelkistetystä piirrosjäljestäkään:
Annan albumille kolme Goodreads-tähteä lähinnä El Caca Divinon ansioiden perusteella. Hauska tuttavuus tämä vuonna 2012 perustetun Dead Genesis -kustantajan Split Series -sarjan ensimmäinen albumi silti oli. Sarjakuvapassiin rengastan hymynaaman:

Goodreads: 3 tähteä
Mistä kirja minulle? Kirjaston kirja
Muualla verkossa: Kvaak-sivuston juttu albumista. Kustantajan sivut.
Kirjan tietoja:
Dead Genesis Split Series #1: Mosdal & Nissinen
Sisältää tarinat:
Søren Mosdal & Jacob Ørsted: El Caca Divino – tai kuinka Freddy ja Professori voittivat Pulitzer-palkinnon
Suomennos Tuomas Tiainen
Jyrki Nissinen: Jere ja Nemi seurustelee
Dead Genesis, 2014
18 sivua

Kommentit