Haastekoonti: Kirjabingo

Kirjabingo starttasi Le Masque Rouge -blogissa kesän alussa, ja päättyy heinäkuun lopussa eli huomenna. Bingosaldokseni tuli neljä riviä eli kaksi pystyriviä, yksi vaakarivi ja yksi vinorivi:

'alle 200 sivua' - P. L. Travers: Maija Poppanen
'lainattu kirja' - Robert Wilson: Mitätön murha Lissabonissa
'fantasia' - Sergei Lukjanenko: Hämärän partio
'sarjakuva' -  Tove Jansson: Muumit - Sarjakuvaklassikot IV
'tänä vuonna julkaistu' - Peter O'Donnel: Modesty Blaise - Vapauden tyttäret
'kuuluu kirjasarjaan' - Kazuo Ishiguro: Yösoittoja
'kannessa eläinkuva' - Jonathan Carroll: Naurujen maa
'dekkari' - Antonio Hill: Kuolleiden lelujen kesä
'palkittu kirja' - Colm Tóibín: Brooklyn
'pokkari' - Boel Westin: Tove Jansson: sanat, kuvat, elämä
'yli 500 sivua' - Donna Tartt: Pieni ystävä (BINGO!)
'kannen perusteella valittu' - Jani Kiiskilä: Ikioma Itämeri
'romantiikka' - Rajaa Alsanea: Riadin tytöt (BINGO!)
'historiallinen' - Giulio Leoni: Mosaiikkimurha
'kotimainen' - Jyrki Heino: Kello (BINGO!)
'tositapahtumiin perustuva' - Orhan Pamuk: Istanbul - muistot ja kaupunki (BINGO!)
'ostettu kirja' -  Romain Sardou: Kolmastoista kylä

Tyhjäksi jäi 7 ruutua, mutta olen bingojen määrään tyytyväinen. Bingokesäni oli erittäin rento, eli en suunnitellut lukemisiani bingoruudukko kädessä vaan rukseja tuli kun oli tullakseen. Tavoitteeni oli yksi bingorivi, ei sen enempää. Ainoastaan kaksi kirjaa luin erityisesti bingoa varten: ruudut 'romantiikka' ja 'kannen perusteella valittu'. Bingoahneus näet iski jossain heinäkuun helteiden keskellä, ja näihin ruutuihin oli kohtalaisen helppoa löytää mieluisat kirjat. Tyhjiksi jääneistä ruuduista ainakin 'klassikko', 'venäläinen kirjailija' ja 'lastenkirja' olisi ollut helppo täyttää, mutta myönnän olleeni niin saamaton, etten viitsinyt alkaa metsästämään näihin kirjoja. Lukupinoon kun niitä ei itsestään näköjään ilmaantunut.

Bingoruudukon huippukirja oli Donna Tarttin Pieni ystävä eli ruutu 'yli 500 sivua'. Pidin erittäin paljon myös ruuduista 'fantasia', 'pokkari' ja 'dekkari'. Bingoruudukon täyttäminen oli yllättävän hauskaa ja vähän koukuttavaakin puuhaa. Hieno haasteidea!

Kiitokset mukavasta haasteesta!

Kommentit

 1. Tämä oli hyvä haaste, mutta vaatii ahkerointia. Sinula on hyvät kirjat ja bloggaukset niistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täyden ruudukon saaminen totisesti olisi vaatinut jo suunnittelua. :) Vähän vähempään määrään pääsi jo helpommin. Haaste oli oikein kiva. :)

   Poista
 2. Olet saanut paljon aikaan! Tämä on hieno haaste, mutta itse en olisi kyllä selvinnyt noin lyhyessä ajassa kovinkaan pitkälle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesällä on ollut aikaa lueskella... vaikka totesinkin juuri, että lukupinoon on eksynyt tavallista paksumpia kirjoja, jolloin kokonaismäärä ei ole ollut sen suurempi kuin muutoinkaan. :)

   Poista
 3. Onnittelut hienosti saldosta!

  VastaaPoista
 4. Todella mielenkiintoisia kirjoja. Minulta on tämäkin lukematta Kazuo Ishiguro: Yösoittoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Tuo oli minulle ensimmäinen Ishiguroni, mutta pidin siitä kovasti ja ilmeisesti vielä parempia kirjoja odottelee lukemistaan ko. kirjailijalta. :)

   Poista
 5. Hyvin olet saanut bingoruutuja täytettyä! :) Tämä haaste on ollut tosi kiva, on ollut hauskaa miettiä, mitä kirjoja merkkaa mihinkin ruutuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin noita rivejä kertyi, vaikka tavoitteet olivat matalalla. :) Ruksien piirtely oli yllättävän hupaisaa puuhaa. Pienet on kirjabloggaajan ilot. :)

   Poista
 6. Tämä oli hauska haaste ja muutamankin kerran tuli ahaa-elämyksiä jo luetusta kirjasta; tällähän saa ruksin! Brooklynin ruksin Palkitusta kirjasta tajusin vasta luettuani sinun arviosi siitä joten tack tack! ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä. :) Minullekin kävi useamman kerran niin, että vasta jo tovin kirjaa luettuani tajusin, että tämänkin voi merkata johonkin ruutuun. Tuo palkittu-ruutu oli helppo, kun kirjan takakansi hieman avitti (ainakin pokkariversiossa oli maininta palkinnosta). :)

   Poista
 7. Oletpa saanut bingon hyvin täyteen :) En osallistunut tähän haasteeseen, mutta tajusin tuota ruudukkoa silmäillessäni, että olisin saanut sen lähes täyteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haasteaika päättyy tänään, ja kannattaa tarkistaa, voiko siihen ilmoittautua koontipostauksella. Keräät vain yhteen ruutuihin sopivat luetut kirjat. :) Tämä haaste meni aika leppoisasti. Jätin suosiolla kaikki vähänkään hankalat ruudut tyhjiksi. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.