Syksyn 2014 kirjauutuuksia OSA 2

Syksyn kirjallisia uutuuksia - mikä herätti kiinnostukseni? OSA 2, olkaa hyvät. OSA 1 löytyy täältä.

Like
Pérez-Reverte, Arturo: Kärsivällinen tarkka-ampuja. Like, lokakuu 2014.
Suosikkikirjailijaltani tulee uusi suomennos, jonka tapahtumat sijoittuvat graffitien maailmaan. Tämä on pakko lukea. Toivon kirjan olevan parempi kuin edellinen suomennos Kohtalon tango.

Cronenberg, David: Consumed. Like, lokakuu 2014.
Mielikuvituksellinen mysteeritarina. Cronenberg tekee niin outoja leffoja, etten hämmästy, vaikken ymmärtäisi kirjasta mitään.

Vaughan, Brian K. : Saga. Like, syyskuu 2014.
Tästä sarjakuvasta olen lukenut positiivisia blogiarvioita. Eeppinen tieteisseikkailu.

Glen Duncan: Ihmissuden morsian. Like, syyskuu 2014.
Trilogian ensimmäinen osa odottaa lukemattomana kotihyllyssäni. En varsinaisesti diggaile kauhua, mutta jokin tuossa ensimmäisessä osassa kiehtoi. Eli ainakin sen voisin lukea syksyn mittaan.

Otava
Robert Galbraith: Silkkiäistoukka. Otava, elokuu 2014.
Cormoran Strike jahtaa säälimätöntä murhaajaa. Pidin sarjan aloitusosasta, joten tämäkin tullee luettua.

Siri Kolu: Me Rosvolat ja ryöväriliitto. Otava, elokuu 2014.
Rosvolat on minulla kuuntelupuuhia. Pari edellistä osaa odottaa kuunteluaan, joten tämä uutukainen taitaa olla ensi kevään autohittini.

Daniel Galera: Hyöky. Otava, syyskuu 2014.
Kirjailijaa mainostetaan Brasilian nykykirjallisuuden nuoreksi tähdeksi. Jos kirja ei ole liian kokeellista proosaan, saatan kokeilla tätä.

Paasilinna
Juha Flinkman, Petri Puromies: Vrouw Marian viimeinen matka. Paasilinna, elokuu 2014.
1770-luvulla uponnut alus löydettiin muutama vuosi sitten. Tämä voisi kenties olla hyvä lahjakirja joulua silmällä pitäen.

Schildts & Söderströms
Stephen Fry: Fryn aikakirjat. Schildts & Söderströms, elokuu 2014.
Muisteloita loistavan brittinäyttelijän opiskeluajoilta. Fry tapaa Hugh Laurien ja Emma Thompsonin - haluan tietää, miten se kävi!

Mehmet Murat Somer: Gigolomurha. Schildts & Söderströms, elokuu 2014.
Istanbuliin sijoittuva dekkari. Rikosta ratkoo tällä kertaa transvestiitti-amatöörietsivä.

Siltala
Leena Lander: Kuka vartijoita vartioi. Siltala, syyskuu 2014.
Kahden aikatason trillerimäinen romaani, jossa liikutaan Irlannissa.

François Rabelais: Pantagruelin neljäs kirja. Siltala, elokuu 2014.
Klassikkosuomennos.

Tammi
Kim Leine: Ikuisuusvuonon profeetat. Tammi, syyskuu 2014.
Keltaisen kirjaston kirjan tapahtumat sijoittuvat Grönlantiin. Sielun pimeyttä ja kasvutarina - ja paljon sivuja.

Kaari Utrio: Yksisarvinen. Tammi, elokuu 2014.
Uudistettu laitos menestyssaagasta, jossa liikutaan Euroopan syntyvaiheilla. Aika tutustua Utrioon, kun näitä alkaa ilmestyä jo toisina versioina?

Teos
Marjatta Levanto - Julia Vuori: Leonardo oikealta vasemmalle. Teos, syyskuu 2014.
Nuorten tietokirja Leonardo da Vincistä. Olen ikinuori (?), joten tämä on kirja minulle.

Ulla-Lena Lundberg: Metsästäjän hymy. Teos, lokakuu 2014.
Lukija viedään kallio- ja luolamaalausten maailmaan. Tämä voisi olla rauhallisten syysiltojen kirja.

WSOY
Aki Raatikainen: Luolamadonna. WSOY, syyskuu 2014.
Historiallinen seikkailuromaani, jonka tapahtumat sijoittuvat 1600-luvulle.

Amy Tan: Ihmeiden laakso. WSOY, syyskuu 2014.
Kurtisaaneja 1900-luvun Shanghaissa. Tanin Ilon ja onnen tarinat oli mukava kirja, mutta sen jälkeen en ole häneltä tainnut lukea mitään.

Cormac McCarth: Kaikki kauniit hevoset. WSOY, syyskuu 2014.
Palkittua amerikkalaista proosaa, joka aloittaa (jälleen) uuden trilogian.

Poesia
Marguerite Duras: Nimetön intohimo. Poesia, lokakuu 2014.
Haastattelukirja juhlistaa Durasin 100-vuotis juhlavuotta.

******
Yhteensä 40 katalogeista poimittua kirjaa (osa 1 + osa 2). Aionko lukea kaikki syksyn mittaan? En. Luultavasta etenen kuten tähänkin asti, eli muutama uutuus putkahtaa blogiin, jos on tullakseen. Dekkareita ja jännitysromaaneja uutuusrintamalla riittää. Katalogeja selaillessa jäi fiilis, että lukusyksyn saisi täytettyä pelkästään niitä lukemalla. Ja kun katselen valitsemiani kirjoja, tuntuu, että taisin selailla katalogeja dekkaririllit päässä. Jäiköhän joku hyvä ei-dekkari dekkarin jalkoihin? Myöskään kovin raskas tai taiteellinen kirjallisuus - tai semmoisen mielikuvan itsestään antanut - ei jaksanut innostaa kesähelteiden keskellä.

Kirjallinen syksy näyttää kuitenkin jos ei nyt aivan supermielenkiintoiselta, niin sentään kohtuulliselta. Minulla tosin ovat kevään must-read kirjatkin vielä lukematta - eli Donna Tarttin Tikli ja Eleanor Cattonin Valontuojat. Olen säästellyt niitä syksylle. Milloin siis luen näitä syksyn uutuuksia...? Arghhh ja apu-a-a... taidanpa ottaa jonkun aikaa sitten ilmestyneen opuksen käteen ja lähteä rannalle lukemaan, ennen kuin uutuudet kaatuvat päälle.

Kommentit

 1. Sunneva oli ensimmäinen Utrioni (bloggaus myöhemmin tänään). En ole tutustunut alkuperäiseen, mutta uskallan väittää että se kannatti lukea uutena versiona. Yksisarvinen taisikin nyt mennä lue tulevaisuudessa -listalle. :)

  En ole oikein ehtinyt tutustua tulevan syksyn kirjoihin, sen verran olen kuitenkin kartalla että Diana Gabaldonin (vihdoinkin) viimeinen Claire & Jaime -kirja on varattuna kirjastosta ja Teemu Selänteen elämäkerran hankin omaan hyllyyn (yllätys, yllätys!) heti kun se ilmestyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin Gabaldonin kirjan, mutta kun minulla on vasta sarjan ensimmäinen osa luettuna, jätin tuon uutukaisen odottamaan aikaa tulevaa. :) Sudenkorento olisi kyllä tarkoitus lukea vaikka kesän päätteeksi.

   Utrio alkoi kiinnostaa minuakin. Tuo Yksisarvinen vaikutti tosiaan ihan kiinnostavalta jo historiallisen ajankohtansa vuoksi. Pitääkin käydä kurkkaamassa sinun Utrio-postaus. :)

   Poista
 2. Kaikki kauniit hevoset on omalla lukulistallani, mutta se oli mennyt kokonaan ohitse, että
  Leena Landerilta on tulossa uusi teos. Kiintoisaa!
  Paljon mielenkiintoista kirjallisuutta on näköjään syksyllä tulossa. Lukusyksy näyttää lupaavalta, kun on monia aiemmin julkaistuja kirjojakin listalla. Voih: niin paljon kiinnostavia kirjoja, niin vähän aikaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikaa kun saisi lisää kirjoille. :) Tuo Landerin kirja on kiva kokeilla, onko oikeaa trilleritunnelmaa vai jotain sinne päin. Näitä uutuuksia näköjään kasaantuu lukulista täyteen yllättävän helposti. :)

   Poista
 3. Näistä ei kyllä lukulista jatku, ellen sitten innostu Landerin kirjasta....dekkareita ja jännitystä on ollut hiukan liikaakin kirjoissa, kun innostuin sinun kesädekkarihaasteesta.
  Gabaldonit olen lukenut kaikki paitsi uusinta, joten sekin varmaan ilmestyy jossakin vaiheessa kirjahyllyyni ;)
  Utriot olen lukenut ja siirtynyt uudempien historiallisten rakkauskirjojen kirjoittajien kirjoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Historiallista rakkautta en ole lukenut vuosiin, ja Utrio on jäänyt minulta kokonaan välistä. Gabaldonista pidin, ja sen myötä innostuin taas vähän tästä genrestä - silloin tällöin voisi jonkun lukea :). Dekkarit ovat kuuluneet minunkin kesääni, ja sen vuoksi niitä varmasti nousikin esille, uusien hyvien toivossa :).

   Poista
 4. Minulla ei ole yleensä tapana katsoa uutuuslistoja, vaikka haluaisinkin kovasti tietää mitä on tulossa. Ahdistun vaan, kun on jo ennestään niin monta kiinnostavaa kirjaa odottamassa ja sitten niitä tulee taas lisää! :D Ehkä pitäisi kuitenkin heittää ahdistus sivuun ja käydä kerrankin katsomassa, mitä sieltä on tulossa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä katsausta tehdessäni tajusin, että ahdistus on nurkan takana, jos meinaan nämä kaikki lukea. Kun on oman hyllyn lukemattomat ja kirjaston löydöt, niin äkkiäkös sitä hukkuu kirjojen alle... Mutta kun oli nyt lomalla aikaa, näitä oli mielenkiintoista tutkia.

   Poista
 5. Hieno listaus, näistä erityisesti kiinnostaa tuo Lundbergin teos. Olen hurahtanut sekä kalliomaalauksiin että Lundbergiin. Tuon kirjan ohelle voisi ottaa luettavaksi Jukka Parkkisen kalliomaalaustietokirjan, joka on minulla edelleen lukematta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lundbergia on kovasti kehuttu, ja tässä kirjassa on tosiaan kiinnostava aihe. Parkkisen kirjasta en ole kuullutkaan, mutta laitan vinkin muistiin jos vaikka kaipaan lisätietoja :).

   Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.