Kirjapassi

Oulun kaupunginkirjastossa on lanseerattu Kirjapassi-kampanja, jossa tavoitteena on lukea kirjastontätien ja -setien valitsema joukko 2000-luvulla ilmestyneitä, Oulussa asuvien tai Oulusta kotoisin olevien kirjailijoiden teoksia. Eli kirjapassin takasivua lainaten, lukea itsensä oululaiskirjallisuuden tuntijaksi. Tämä kuulosti niin mukavalta idealta, että nappasin Kirjapassin itselleni heti, kun sellaisen lähikirjastossa näin. Ja mukaan lähti myös ensimmäinen passikirja, Kauko Röyhkän Miss Farkku-Suomi.
Kirjapassi edestä, keskeltä ja ensimmäinen passikirja.

Kirjapassiin pitää lukea seuraavat kirjat [Edit 6.11.2013: lisätty linkit jo ilmestyneisiin kirja-arvioihin]:
Mitään yllä mainituista kirjoista en ole lukenut entuudestaan (juu, minulla on valtavia mustia aukkoja kotimaisessa kirjasivistyksessä). Vanhatalolta luin jokin aika sitten Gallupin, mutta en siitä erityisemmin pitänyt. Toivottavasti Viittä vaille on parempi lukukokemus. Skiftesvikiltä olen lukenut ainakin esikoisteoksen Puhalluskukkapoika ja taivaankorjaaja. Muut kirjailijat ovatkin sitten tuntematonta maaperää. Odottelen innolla, millaisen vaikutuksen he tekevät, löytyykö Kirjapassin kautta uusia kotimaisia suosikkeja.

Pelkästä lukemisen ilostako tässä luetaan? Ei sentään, 14.4.2014 mennessä palautetut Kirjapassit osallistuvat kolmen lahjakortin arvontaan. Ja totta kai lahjakortti on kirjakauppaan, minnekäs muualle. :)

Valitsin ensimmäiseksi passikirjaksi Miss Farkku-Suomen, kun se oli Kirjapassipinon vieressä tyrkyllä. Aion olla kohtelias passilukija, ja koetan palauttaa passikirjat kiertoon mahdollisimman pian, jotta muutkin ehtivät niitä lukea. Saa nähdä, ehdinkö saada kaikki kirjat itselleni ennen määräaikaa vai tuleeko näistä kilpailu, kun innokkaat lukijat metsästävät kiihkeästi kirjapassimerkintöjä? Ainakin yksi merkintä omaan passiin on jo varmistettu.

Lopuksi (onnellinen) huokaus - bloggaajan kirjallinen syksy täyttyy vinhaa vauhtia toinen toistaan mielenkiintoisemmista projekteista ja haasteista. Eilen päätin osallistua Sinikeltaiseen syksyyn, nyt innostuin tästä paikallisesta haasteesta. Onnea on vino pino entuudestaan lukemattomia kirjoja. :)

Kommentit

 1. Tosi kiva idea! Toivottavasti tällaisia haasteita tulis muidenkin kaupunkien kirjastoihin!

  Olen lukenut maakunta-haastetta eli kirjoja eri puolilta Suomea, ja haaste on ollut tosi kiva. Kiitos, tästä saan vinkkejä Oulun seudun kirjoihin!

  VastaaPoista
 2. Tällaista ideaa kelpaa kopioida, tämä on erinomainen tapa tuoda paikallista kirjallisuutta tutuksi! Tavallaan tosi noloa, että itsekin olen lukenut vaikka mitä maailman klassikoita ja palkittuja kirjailijoita, mutta sitten tuolla paikallisella listalla on nimiä, joista en ole edes kuullut. Mutta tässähän niitä sivistysaukkoja tulee paikkailtua. :)

  VastaaPoista
 3. Ihana Hannu Väisänen siellä tietysti on listalla. Juuri luin Toiset kengät toiseen kertaan. :) Skiftesvikin Tuulenpesä on yksi tämän vuoden parhaista lukemistani kirjoista. Mutta muuten listasi on täysin tuntematon minulle. Hyviä vinkkejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää Väisäseltä jokin muukin kirja, jos hänen tyylistään innostun! Skiftesvikin olen tiennyt hyväksi, esikoisteoksesta tykkäsin aikoinaan, mutta eipä vaan ole tullut vuosiin luettua.

   Poista
 4. Hannu Väisäsen elämäkertatrilogia on kyllä niin upea, että sitä tekee mieli lukea Elinan tapaan uudestaan. Viltteri ja Mallu on tarkkanäköiseti tehty kuvaus nuorista rassukoista. Siitä on myös hyvä tv-elokuva. Muut listastasi on minulla lukematta.
  Hieno Kirja-passi -kampanja, voisi kopioida tänne Kymenlaaksoonkin! Apua, en taida tuntea täältä kuin Kotkassa asuvan Jari Järvelän ja kouvolalaisen Jukka Behmin. Kai täällä muitakin on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väisäsen kirja taitaa olla seuraavana minulla lukuvuorossa, jos vaan saan sen käsiini. :) Juu, tällaiset paikalliset kampanjat on mukavia. Voihan tätä käydä itsekin vinkkaamassa kirjastoon, ehkä innostuvat siellä asiasta. :)

   Poista
 5. Syyllinen ilmoittautuu täten. :) Minä olen valinnut Kirjapassin kirjat. Todella ilahduttavaa, että kirjoitit siitä!

  VastaaPoista
 6. Syyllinen ilmoittautuu täten. :) Minä olen valinnut Kirjapassin kirjat. Todella ilahduttavaa, että kirjoitit siitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, olipa kiva kun löysit tänne! Mukavat kirjat olet onnistunut valitsemaan, aika monipuolisen oloinen lista. Ja loistava idea ylipäänsä! :) Minulle kaikki listan kirjat ovat entuudestaan lukemattomia, joten kirjasivistys karttuu taas aimo askeleen Passin myötä. Varmaan viikon sisällä tuleekin uusi Kirjapassi-postaus, kun saan Villterin ja Mallun luettua.

   Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.