Marika A:sta Ö:hön ja muuta blogihöpinää

Kaksi kuukautta sitten tässä blogissa ilmestyi ensimmäinen postaus. Kesäloman keskellä jostain putkahti päähän ajatus, että voisihan näistä luetuista kirjoista jotain kokeilla kirjoittaa. Aloittelin varovasti. Sitähän ei koskaan tiedä, jos alkuinnostus on iso, mutta muutaman viikon kuluttua innostus ja idea hautautuu jonnekin mielen perukoille. Nyt uskallan jo todeta, että idea oli loistava, lukeminen ja kirjoista kirjoittaminen on kivaa puuhaa ja mitä parhainta vastapainoa päivätyölle. Työasiat eivät kovinkaan suuressä määrin ole tänä syksynä pyörineet mielessä vapaa-ajalla (vaikka töistäni toki pidänkin). :)

2 kk rajapyykin kunniaksi uudelta 'Marika A-Ö' sivulta löytyy aakkostettua hajatietoa blogin kirjoittajasta ja vähän muustakin. Aakkoset eivät ole erityisen kirjalliset tai korkealentoiset, kuvailisin niitä pikemminkin arkisiksi. Mutta eipä tämä blogikaan ole kovin henkevä :), tarkoitukseni ei ole vääntää postauksista syvällisiä essee-vastauksia. Blogi on äärimmäisen subjektiivinen ja muistuttaa lähinnä lukupäiväkirjaa, ammattikriitikoiden tekstejä voipi etsiä jostain muualta.

Asian vierestä: Kauniin viikonlopun tunnelmia Iissä.
Haasteita on lyhyen bloggaushistorian aikana kertynyt kolme ja koetan pitääkin määrän sellaisena, että ehdin niihin oikeasti osallistua. TBR-tyyliset listat eivät ole minun juttuni, pähkäilin pitkään aloitanko edes Projekti 1/4:aa vaikka siinä on vain viisi kirjaa. Valmis lukulista kuulostaa epäilyttävästi suoritukselta ja sellaista en rakkaasta lukuharrastuksesta itselleni halua. Haasteet ovat asia erikseen. Nehän vain määrittelevät aiheen ja sieltä voi itse ammentaa sopivaa lukemista itselleen. Hieno juttu, toistaiseksi on toiminut erittäin hyvin.

Kirjamaustani löytyy jotain ajatuksia aakkosista, mutta aika paljon se keskittyy käännöskirjallisuuteen. Kotimaista luen erittäin satunnaisesti. Haasteisiin koetan laittaa jotain kotimaista mukaan tilaisuuden tullen, tosin vielä se ei näköjään ole onnistunut. Avioliittojuoniin minulla on yksi ehdokas, pitäisi vaan lainata se kirjastosta. :) Miksi käännöskirjallisuus kiehtoo? Jaa-a, sieltä löytyy niin paljon kaikkea erilaista, usein tuntuu että kirjan myötä tekee pienen matkan toiseen maahan ja kulttuuriin. Mutta kuten edellinen postaus osoittaa, kotikulmiltakin löytyy kirjallisia helmiä. :)

Parhain kaikista: Taru sormusten herrasta.

Lopuksi menneen blogitaipaleen parhaat lukuelämykset: Pasi Jääskeläisen Lumikko ja yhdeksän muuta, Gutierrezin Likainen Havanna-trilogia sekä Pola Oloixarac Kesyttömät teoriat. Tästä viimeisestä ei ole vielä bloggausta (tulollaan..), mutta luettu se on elokuun aikana. :) Kaksi jälkimmäistä kuuluvat Hola Espanol -haasteen piiriin, ja kiitokset haasteelle, että löysin nämä kaksi hienoa kirjaa!

Bloggaaja jatkaa hyvillä mielin kohti kirjallisen syksyn lukuelämyksiä. Hyvää syksyä kaikille blogissa vieraileville! :)

Kommentit