Projekti 1/4: Syys-loka-marraskuu 2013

Täällä toisen tähden alla -blogissa aloitettiin Projekti 12. Minäkin siivosin hyllyjä ja päätin aloittaa pienimuotoisemman Projekti 1/4:n. Vuoden projekti on omaan makuun aika pitkä näin vapaa-ajan projektiksi. Lukemattomia kirjoja riittää hyllyissä vielä noiden alla lueteltujen jälkeenkin, mutta itseni tuntien tällä projektilla on paremmat mahdollisuudet edetä vaiheisiin 2/4, 3/4 ja 4/4, jos etenen pienin askelin enkä paukauta massiivista lukulistaa koko seuraavalle vuodelle. Kuunvaihde lähestyy sopivasti, joten syys-loka-marraskuussa tavoitteeni on lukea alla kuvattua pinoa läpi. Minimitavoite on kolme kirjaa, mutta kun tuolla on muutama suht lyhyt niin vähän enemmänkin voisi pinnistää.

Mika Waltari: Kolme pienoisromaania eli Fine van Brooklyn, Sellaista ei tapahdu ja Kuun maisema. WSOY, 1997. 226 sivua.
Miten päätyi kotihyllyyn? Ei pienintäkään aavistusta. Paksumpiakin Waltareita löytyy, Sinuhe sun muut mutta tämä pieni on jäänyt jalkoihin ja lukematta.Kenzo Kitakata: Tokion tuhkaa. Karisto, 2006. 205 sivua.
Miten päätyi kotihyllyyn? Ei taaskaan mitään aavistusta. Ehkä kirjat lisääntyvät keskenään? Kirjassa on jännä kansi, kirjailija on minulle entuudestaan tuntematon, pitäisi olla dekkari.
Antony Beevor, Artemis Cooper: Pariisi miehityksen jälkeen 1944-1949. Siltala, 2009. 467 sivua (ilman lähteitä ym).
Miten päätyi kotihyllyyn? Ostin joskus lahjaksi miehelle. Kävin siis 'varkaissa' miehen kirjojen puolella, koska lukureviiriä on hyvä hieman avartaa silloin tällöin. Tässä pitäisi olla asiaa kulttuurielämästä(kin).
Italo Calvino: Herra Palomar. Tammi, 1988. 132 sivua.
Miten päätyi kotihyllyyn? Pelastettu kirjaston poistomyyntikärryistä. Sehän on Calvino! Ei sitä voi heittää pois. Mutta eipä tuo ole innostanut vielä minuakaan lukemaan itseään.
Ian Christie ja David Thompson (toim.): Scorsese on Scorsese. Like, 2006. 338 sivua (ilman lähteitä ym).
Miten päätyi kotihyllyyn? Ostin kirjakaupasta, kun satuin kirjan huomaamaan. Kertaalleen jo aloitettu, vaikutti hyvältä, mutta jäi kuitenkin kesken jostain jo unohtuneesta syystä.
Tämmöisillä liikkeelle. Ainakin näin projektia edeltävissä tunnelmissa lista vaikuttaa täysin suorituskelpoiselta, lukemista on sopivasti mutta ei stressiksi asti ja muillekin kirjoille jää aikaa. Ja voisinpa melkein luvata itselleni tuplapisteet, jos luen tuon Pariisi-kirjan läpi. Sehän vaikutti aivan tietokirjallisuudelta. :)

Kommentit

 1. Se on hauskaa, että projekti on lähtenyt elämään omaa elämäänsä ja saanut persoonallisia piirteitä

  Kyllä minuakin vähän hirvittää, jotta selviänkö kunnialla. Jollen, niin on ainakin yritetty tehdä jotain.

  Sinun kirjoistasi on tuttu ainoastaan Waltari.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä ideoita on kiva kopioida ja omasta kirjahyllystä voi näemmä tehdä löytöjä. Tosin osa minun löydöistä oli sellaisia, että pinosin kassiin ja vein kierrätykseen. Yksi iso paperipussillinen kirjoja lähti, ja silti tuntuu, ettei se näy koloina hyllyissä vaikka ajatuksena oli tehdä tilaa uusille. Anyway, yksikin luettu on savottaa eteenpäin. :)

   Poista
 2. Mainiota, että ryhdyit tähän projektiin! Jään seuraamaan, miten etenet. Itselläni meni heti syyskuu mönkään, mutta lokakuu vaikuttaa lupaavammalta. Jaanalle kiitos ideasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olinkin kaukaa viisas enkä asettanut kuukausikohtaisia tavoitteita. Se olisi aivan liian kireä aikataulu minulle, sen tiesin heti. :) Sitten vaan harmittaisi joka kuukausi, kun ei saa niitä kirjoja luettua. Nyt voi elää kolme kuukautta harhassa 'onhan tässä aikaa, vielä noita ehtii lueskella'. Karu todellisuus iskee harvemmin päälle. :D Sinulla onkin ihana Pikku Pietarin piha odottamassa tälle kuulle, se ainakin on hyvää luettavaa. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.