Haaste x 2: Venäjä ja parisuhteet

Syksyn piristykseksi osallistun pariin lukuhaasteeseen - näissä on vielä sopivasti lukuaikaa jäljellä, joten lukemisen kanssa ei tule turhan kiirus.

Täällä toisen tähden alla -blogissa on Venäjää valloittamaan -haaste, jonka myötä pääsee sukeltamaan suuren naapurimaan kirja-aarteisiin. Lukuaikaa on ensi vuoden maaliskuulle, joten ehdin uppoutua moneen opukseen! Haasteessa on viisi kategoriaa, mutta vielä en lyö lukkoon mihin niistä keskityn. Pitää tehdä retki(ä) kirjastoon ennen tätä päätöstä. :) Pieni julkinen tunnustus ennen haasteeseen ryhtymistä: Dostojevskin Rikos ja rangaistus kuuluu vielä kesken jääneet -osastoon. Kaksi kertaa olen koettanut pinnistää sitä loppuun, mutta turhaan - toisella kertaa sentään jaksoin lukea hieman pidemmälle. Liian synkkää, liikaa kurjuutta - tämä klassikko ei vain ns. kolahtanut. Sen sijaan Dostojevskin Idiootin muistan lukeneeni hyvillä mielin loppuun. Tuskinpa kuitenkaan tartun kumpaankaan näistä enää uudestaan haasteen vuoksi, sillä nyt erinomainen tilaisuus lukea jotain aivan uutta.

Sinisen linnan kirjasto -blogissa on vuoden loppuun asti voimassa Avioliittojuonia-haaste. Ah miten ihana aihe! Suhteiden kiemurat ovat loistava aihe kirjassa. :) Heinäkuun lopulla luin sopivasti tähän teemaan liittyen jotain, joka on mainittu haasteen lukuvinkkilistalla. Tästä lisää seuraavassa postauksessa! Lisäksi haaste tarjoaa minulle mainion tekosyyn lukea uudestaan eräs omassa kirjahyllyssä oleva suosikki. Tinahäät on siis jo suurin piirtein varmuudella saavutettu. :)

Kommentit