Å. Schwarz: Nefilit

Åsa Schwarzin ensimmäisessä suomennetussa trillerissä Nefilit (Karisto, 2012) on lupaavia aineksia: ajankohtainen ilmastonmuutos, salaperäiset nefilit eli langenneiden enkelien jälkeläiset, tapahtumapaikkana Tukholman kaunis vanhakaupunki. Harmittavaa, että lopputuloksena on mielestäni aika keskinkertainen keitos. Nefilit etenee sujuvasti, mutta vetävämmänkin tarinan näiden ideoiden pohjalta olisi voinut kirjoittaa.

Tapahtumat lähtevät käyntiin, kun nuori ympäristöaktivisti Nova tunkeutuu Vattenfallin toimitusjohtajan luksusasuntoon tarkoituksenaan tehdä ilkivaltaa tämän kotona. Asunnon pitäisi olla tyhjillään, mutta Nova löytääkin toimitusjohtajan, tämän vaimon ja koiran raa'asti murhattuna. Pian Nova huomaa itse olevan epäilyksenalaisena. Murhaa alkaa selvittämään Amanda, noin nelikymppinen poliisi, joka murhatutkinnan aikana tuskailee mahakipujensa kourissa (yllätys, yllätys - raskaana!). Kerronnan näkökulma vuorottelee Novan ja Amandan välillä.

Arvoitukselliset nefilit ilmestyvät mukaan tarinaan vasta sen keskivaiheilla, mutta langenneet enkelit eivät mielestäni koskaan oikein nousseet tarinan keskiöön, vaikka kirjan nimi sitä antaisi odottaa. Enemmänkin pinnalla olivat Novan kompleksinen suhde äitiinsä ja Amandan mystiset vatsakivut. Luin kuitenkin kirjan loppuun asti, sen verran Novan tarina vei mukanaan. Ja positiivisena seikkana on mainittava kirjan kansi, joka on synkeän kaunis.

Goodreads: 2 tähteä
Kirjan tietoja:
Åsa Schwarz: Nefilim (2009)
Suomennos Sirkka-Liisa Sjöblom
Karisto 2012
302 sivua

Kommentit