Katsaus kirjavuoteen 2021

Uusi kirjavuosi on hyvä aloittaa pienellä vilkaisulla edelliseen vuoteen. En edelleenkään ole innostunut pitämään itse kirjaa lukemisistani, joten luotan Goodreadsin tarjoamaan dataan. 😊

Goodreads kertoo, että luin vuonna 2021 yhteensä 62 kirjaa eli 17 347 sivua:

 

62 luettua kirjaa on minulle tavanomaista pienempi määrä, sillä aiempina blogivuosina olen yleensä lukenut yli 100 kirjaa vuodessa. Viime vuoteen mahtui kuitenkin niin paljon kaikkea lukuenergiaa vienyttä juttua, että ihmettelen miten sain tuommoisenkin kirjamäärän kasaan. Eipä silti, luettujen määrällä ei sinänsä ole minulle sen kummempaa merkitystä - elämänlaatuni ei kohennu sillä, että voin vuoden lopussa todeta saavuttaneeni jonkin tietyn lukumäärällisen tavoitteen. 😏

Goodreads tarjoaa seuraavanlaisia tilastotietoja viime vuoden luetuistani - lyhin ja paksuin kirja, kirjan keskimääräinen pituus ja suosituin ja epäsuosituin kirja "hyllytysten" mukaan:

 

Philip Pullmanin Ruusunmetsästäjät oli melkoinen järkäle sivumääränsä puolesta. Kirja oli silti vetävä tapaus, ja muistan koukuttuneeni siihen aika tehokkaasti. Fantasian ystävien kannattaa siis ehdottomasti kokeilla Lyran kirjat -sarjaa, eikä mielestäni haittaa, vaikka sen aloittaisi tästä sarjan toisesta osasta.

Agatha Christien Murha idän pikajunassa oli eräs viime vuoden harvoja uusintalukuja. En ole vielä blogannut kirjasta, mutta juttu on tulossa blogiin tammikuun aikana. Minulla on murhamamman dekkariklassikosta upea, kuvitettu painos, ja olen siitä sen verran innoissani, että haluan esitellä sitä muillekin.

Lisää tilastotietoa Goodreadsista - korkeimmat pisteet noin ylipäänsä saanut kirja lukupinossani ja viime vuoden ensimmäinen arvioni:


Jessica Townsendin Morrigan Korppi -fantasiasarja on noussut suosikkieni joukkoon. Sen kolmas osa Onttorokko ei kenties ollut aivan niin timanttisen hyvä kuin pari aiempaa osaa, muttei mikään rimanalituskaan. Jälleen siis fantasian ystäville vahva lukusuositus! Ja huom! tätä sarjaa ei voi aloittaa keskeltä vaan aivan alusta 😊. Sarja toimii erinomaisesti myös äänikirjana.

Ann Cleeves on minulle takuuvarma dekkarinimi, ja olen aloittanut viime vuoteni Jimmy Perezin parissa. Kylmä maa ei ollut parasta Cleevesiä, mutta aion silti etsiytyä alkaneen vuoden aikana jälleen Perezin tutkimusten pariin. Syksyllä ilmestynyt Perez-sarjan päätösosa Kulovalkea kiinnostaa minua kovasti.

Täyden viisi tähteä annoin seuraaville kirjoille:

Romaanit:

Jonathan Franzen: Vapaus (bloggaus tulossa tammikuussa)

Claudie Gallay: Tyrskyt  

Naoise Dolan: Jänniä aikoja

Tommi Kinnunen: Ei kertonut katuvansa

Pienoisromaani:

Simone de Beauvoir: Erottomattomat

Klassikko:

Edith Wharton: Viattomuuden aika

Esseet:

Toni Morrison: Toiseuden synty

Muistelmat:

Vivian Gornick: Toisissamme kiinni - Muistelma

Dekkarit ja trillerit:

Alexandra Andrews: Kuka on Maud Dixon?

Jane Harper: Kadonnut mies

Sarjakuvat:

Liv Strömquist: Punaisin ruusu puhkeaa kukkaan (arvio julkaistu Kvaak.fi:ssä)

Cyril Pedrosa: Portugal

Michel Rabagliati: Paul at home (arvio julkaistu Kvaak.fi:ssä)


Kiitoksia kirjavuosi 2021! Tervetuloa vuosi 2022! 💖💖💖

Photo by Moritz Knöringer on Unsplash

Kommentit

 1. Jane Harperin Kadonnut mies oli minustakin yksi vuoden parhaista dekkareista. Simone de Beauvoirin teos on lukulistalla! Hyvää alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jane Harper on todella hyvä, olen tykännyt kaikista häneltä suomennetuista dekkareista tosi paljon. Tuo de Beauvoir oli oikea vuoden yllättäjä, herkkä pieni kirja, joka varmaan tulee joskus luettua uudelleenkin. Kiitos samoin, oikein hyvää uutta vuotta sinulle. <3

   Poista
 2. Tuosta viiden tähden listastapa saisi hyvän lukulistan laatukirjoista!
  Minulla ei ole Goodreads käytössä, mutta tällaiset koonnit saavat epäröimään. Tai on minulla tunnukset ja oli tilikin, jonka joskus tein, mutta poistin puolen tunnin jälkeen. Ei tuntunut omalta paikalta, mutta ehkä hätiköin!
  Mukavaa lukuvuotta 2022!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mietin! Tosin kirjoja listalla onkin jo paljon :)

   Poista
 3. Amma & Seregi, minä jäin Goodreadsiin koukkuun aivan heti ja sitä tulee edelleen käytettyä päivittäin. Jos ei muuta tekemistä keksi, voi aina mennä Goodreadsiin fiidiin katsomaan, mitä muut lukevat. :) Ja näin vuoden vaihteen tienoolla olen tosi onnellinen valmiista vuositilastoista, sillä olen tosi laiska pitämään itse kirjaa luetuista kirjoista.

  Oikein hyvää alkanutta uutta lukuvuotta teille molemmille. <3

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.