Katsaus kirjavuoteen 2021
Uusi kirjavuosi on hyvä aloittaa pienellä vilkaisulla edelliseen vuoteen. En edelleenkään ole innostunut pitämään itse kirjaa lukemisistani, joten luotan Goodreadsin tarjoamaan dataan. 😊
Goodreads kertoo, että luin vuonna 2021 yhteensä 62 kirjaa eli 17 347 sivua:
62 luettua kirjaa on minulle tavanomaista pienempi määrä, sillä aiempina blogivuosina olen yleensä lukenut yli 100 kirjaa vuodessa. Viime vuoteen mahtui kuitenkin niin paljon kaikkea lukuenergiaa vienyttä juttua, että ihmettelen miten sain tuommoisenkin kirjamäärän kasaan. Eipä silti, luettujen määrällä ei sinänsä ole minulle sen kummempaa merkitystä - elämänlaatuni ei kohennu sillä, että voin vuoden lopussa todeta saavuttaneeni jonkin tietyn lukumäärällisen tavoitteen. 😏
Goodreads tarjoaa seuraavanlaisia tilastotietoja viime vuoden luetuistani - lyhin ja paksuin kirja, kirjan keskimääräinen pituus ja suosituin ja epäsuosituin kirja "hyllytysten" mukaan:
Philip Pullmanin Ruusunmetsästäjät oli melkoinen järkäle sivumääränsä puolesta. Kirja oli silti vetävä tapaus, ja muistan koukuttuneeni siihen aika tehokkaasti. Fantasian ystävien kannattaa siis ehdottomasti kokeilla Lyran kirjat -sarjaa, eikä mielestäni haittaa, vaikka sen aloittaisi tästä sarjan toisesta osasta.
Agatha Christien Murha idän pikajunassa oli eräs viime vuoden harvoja uusintalukuja. En ole vielä blogannut kirjasta, mutta juttu on tulossa blogiin tammikuun aikana. Minulla on murhamamman dekkariklassikosta upea, kuvitettu painos, ja olen siitä sen verran innoissani, että haluan esitellä sitä muillekin.
Lisää tilastotietoa Goodreadsista - korkeimmat pisteet noin ylipäänsä saanut kirja lukupinossani ja viime vuoden ensimmäinen arvioni:
Ann Cleeves on minulle takuuvarma dekkarinimi, ja olen aloittanut viime vuoteni Jimmy Perezin parissa. Kylmä maa ei ollut parasta Cleevesiä, mutta aion silti etsiytyä alkaneen vuoden aikana jälleen Perezin tutkimusten pariin. Syksyllä ilmestynyt Perez-sarjan päätösosa Kulovalkea kiinnostaa minua kovasti.
Täyden viisi tähteä annoin seuraaville kirjoille:
Romaanit:
Jonathan Franzen: Vapaus (bloggaus tulossa tammikuussa)
Tommi Kinnunen: Ei kertonut katuvansa
Pienoisromaani:
Simone de Beauvoir: Erottomattomat
Klassikko:
Edith Wharton: Viattomuuden aika
Esseet:
Toni Morrison: Toiseuden synty
Muistelmat:
Vivian Gornick: Toisissamme kiinni - Muistelma
Dekkarit ja trillerit:
Alexandra Andrews: Kuka on Maud Dixon?
Sarjakuvat:
Liv Strömquist: Punaisin ruusu puhkeaa kukkaan (arvio julkaistu Kvaak.fi:ssä)
Michel Rabagliati: Paul at home (arvio julkaistu Kvaak.fi:ssä)
Kiitoksia kirjavuosi 2021! Tervetuloa vuosi 2022! 💖💖💖
Photo by Moritz Knöringer on Unsplash |
Jane Harperin Kadonnut mies oli minustakin yksi vuoden parhaista dekkareista. Simone de Beauvoirin teos on lukulistalla! Hyvää alkanutta vuotta!
VastaaPoistaJane Harper on todella hyvä, olen tykännyt kaikista häneltä suomennetuista dekkareista tosi paljon. Tuo de Beauvoir oli oikea vuoden yllättäjä, herkkä pieni kirja, joka varmaan tulee joskus luettua uudelleenkin. Kiitos samoin, oikein hyvää uutta vuotta sinulle. <3
PoistaTuosta viiden tähden listastapa saisi hyvän lukulistan laatukirjoista!
VastaaPoistaMinulla ei ole Goodreads käytössä, mutta tällaiset koonnit saavat epäröimään. Tai on minulla tunnukset ja oli tilikin, jonka joskus tein, mutta poistin puolen tunnin jälkeen. Ei tuntunut omalta paikalta, mutta ehkä hätiköin!
Mukavaa lukuvuotta 2022!
Samaa mietin! Tosin kirjoja listalla onkin jo paljon :)
PoistaAmma & Seregi, minä jäin Goodreadsiin koukkuun aivan heti ja sitä tulee edelleen käytettyä päivittäin. Jos ei muuta tekemistä keksi, voi aina mennä Goodreadsiin fiidiin katsomaan, mitä muut lukevat. :) Ja näin vuoden vaihteen tienoolla olen tosi onnellinen valmiista vuositilastoista, sillä olen tosi laiska pitämään itse kirjaa luetuista kirjoista.
VastaaPoistaOikein hyvää alkanutta uutta lukuvuotta teille molemmille. <3