6 sarjakuvaa

Blogimuistelosarjani viimeisen osan teemana ovat sarjakuvat. Olen innostunut niistä blogiaikani myötä aina vain enemmän, ja sarjakuvaromaanien moninaiset aihepiirit ja syvälliset teemat tarjoavat hienoja lukuelämyksiä siinä missä romaanitkin. Sarjakuvista löytyy muutakin kuin Aku Ankkaa ja supersankareita!

Sarjakuvat ovat ajankohtainen teema, sillä Helsingissä on parhaillaan menossa sarjakuvafestivaalit. En itse pääse festareille osallistumaan, mutta olen hengessä mukana ja vinkkaan teille muutamia erittäin hienoja sarjakuvaromaaneja:

Cyril Pedrosa: Kolme varjoa (blogattu 5.4.2014)

Blogijuttuni on nyt luettuna hupaisan suppea, mutta Pedrosan herkkä tarina ja kaunis piirrosjälki saivat minulta ansaitusti viisi tähteä. Sarjakuvaromaanin sadunomainen tunnelma ja koskettava juoni ovat jääneet elävästi mieleeni.

Tiitu Takalo: Minä, Mikko ja Annikki  (blogattu 16.1.2015)

Takalon albumi vie lukijan keskelle Tampereen paikallishistoriaa. Minulla ei ole siteitä Tampereelle, mutta ihastuin silti remonttitarinaan ja historiakatsaukseen. Takalon sarjakuvaromaani palkittiin Sarjakuva-Finlandialla.

Fábio Moon ja Gabriel Bá: Daytripper (blogattu 11.5.2014)

Tämän albumin haluaisin omaan hyllyyni! Olin aivan myyty upeiden väriaukeamien ja erikoisesti etenevän tarinan edessä. Erittäin näyttävää sarjakuvaa aikuiseen makuun.


Bouncer 1 - Kainin silmä (Boucq/Jodorowsky) (blogattu 7.6.2015)

Lännensarjakuvan nouseminen suosikkilistalleni oli ennen Bounceria äärimmäisen epätodennäköistä, sillä länkkärit ovat leffojen muodossa mielestäni tylsiä ja usein liian raakoja. Myöskään pölyinen erämaa ei miljöönä viehätä minua. Mutta niin vain Bouncerin ruutujen seikkailut veivät mukanaan. Tilasin juuri nettikaupasta sarjan kolmannen osan suomennoksen, ja se ilmestynee blogiini syksyn aikana.

Kati Närhi: Saniaislehdon salaisuudet  (blogattu 19.7.2015)

Agnes-trilogian olen lukenut jokuseen kertaan uudelleen, ja se on aina vain yhtä hyvä. Kummallinen ja outo Agnes katselee maailmaa hieman vinosti, ja lukisin todella mielelläni hänen touhuistaan myös lisää.

Lady Killer - Joëlle Jones & Jamie S. Rich (blogattu 5.6.2016)

Tässäpä lady, jolle ei ryppyillä. Lady Killer on hurja woman power -pläjäys 60-luvun tyylillä varustettuna. Sarjakuva vetosi sekä (mustaan) huumorintajuuni että esteettiseen silmääni.


***
Kuusiosaisen juttusarjan aiemmat osat löytyvät täältä:

6 kirjaa kesän odotukseen
6 kirjaa pari(sta)suhteesta
6 pientä tarinaa
6 naisen kirjoittamaa kirjaa
6 lanukirjaa

Blogiarkistojen penkominen on ollut hauskaa puuhaa. Ja välillä myös nolostuttavaa. Aina on pikkuisen jännittänyt, paljastuuko arkistoista aivan kelvollinen postaus vai jotain, jonka kohdalla haluaisi  vaipua maan alle ja painaa poista-nappulaa. En silti alkanut editoimaan tai poistamaan juttujani, vaan ne saavat pysyä arkistossa muistuttamassa blogin kehityksen kulusta. 

Henkilökohtaisia tilityksiä en ole koskaan blogissani harrastanut, joten nolostelun kohteena ovat vain omat ilmaisutaitoni. Kirjajuttujeni tavoitteena on blogini alkuajoista asti ollut kertoa edes se, pidinkö kirjasta vai en sekä perustella mielipidettä. Syvälliseen kirjallisuusanalyysiin en ole koskaan pyrkinyt eikä sellainen minulta luonnistu, mutta oman mielipiteen esille tuomisen ei pitäisi olla liian hankalaa. Ja silti se vain on. Tässä tuntuu olevan loputtomasti kehityssarkaa, vaikka blogini täytti kesällä jo kolme vuotta.

Erityisesti 'en pitänyt' -mielipiteen ilmaiseminen tuottaa minulle toisinaan vaikeuksia. Olen piilottanut rivien väliin mielipiteitä, kun en jostain syystä ole kehdannut selvästi niitä sanoa. Sama vika vaivaa minua joskus vieläkin. Mutta tässä asiassa blogitekstini heijastelevat todellista minääni. En mielelläni anna kielteistä palautetta tai jos annan, koetan kääriä sen sivistyneisiin sanankäänteisiin, jolloin palautteen todellinen sanoma saattaa hävitä sanahelinän keskelle.

Uusi blogiteksti on silti aina uusi mahdollisuus parempaan ulosantiin. Blogimuistelot ovat tällä kertaa tässä ja nyt nenä rohkeasti kohti uusia kirjoja, selkeitä mielipiteitä ja osuvia sanavalintoja!

Kommentit

 1. Kirjablogi on kirjoittajalleen julma peili. Minulla on ensi kesänä blogini kanssa kymmenvuotisjuhlat, mutta taaksepäin selailu ei anna syytä juhlaan. Kukaan ei tietenkään jaksa lukea menneisyydessä hutaistuja kirjoituksia, mutta kirotut hakukoneet tuottavat niihin osumia niin, että jatkuvasti joudun nieleskelemään semmoista kevyttä häpeän tunnetta. Eli samassa veneessä ollaan.

  Varsinainen motiivini kirjoittamiseen on kuitenkin kateus, joten haluan mainita, että arvostan näitä sarjakuva-arvioitasi (ja toivoisin itsekin kirjoittavani enemmän sarjakuvista). :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin bloggauksia, joita en haluaisi kenenkään löytävän, mutta mitenkäs niitä hakukoneilta piilottaa. Mutta onpahan olemassa hyvä keino palauttaa itsensä maan pinnalle, jos joskus epähuomiossa ehtii ajatella kirjoittavansa erinomaista blogia. ;)

   Sarjakuvista on kiva bloggailla, vaikka juttuni ovat mutuhuttua kun en sarjakuvista mitään "oikeasti" ymmärrä. Harmillisen harva blogi viitsii nostaa sarjakuvia esille, joten kiva jos innostut ruutujen äärelle.

   Poista
 2. Minä, Mikko ja Annikki on ihan yksi lempparini, vaikka minullakaan ei Tampereeseen mitään sen suurempaa suhdetta ole. Takalon aiheet ja tyyli purevat kyllä muutenkin!

  Tunnistan tuon vanhempien postausten nolostelun. Itse aloitin noin viisi ja puoli vuotta sitten blogin, ja joskus kun on vanhempia postauksia erehtynyt lukemaan, niin... noh, onneksi koen kehittyneeni. Ehkä se on huolestuttavampaa, jos joskus tulee hetki, kun vanhat tekstit eivät nolostuta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen lukenut Takalolta vain tuon yhden Annikki-sarjakuvan, mutta pitäisipä tutustua hänen muuhunkin tuotantoonsa. Annikki oli minulle aika huikea ylläri, selailin sen kuvia monta kertaa.

   Heh, todellakin, voihan siitä sentään olla iloinen, että kokee kehittyneensä. Voi myötätuntoisesti hymistellä muutaman vuoden takaiselle minälleen ja todeta, että nyt sentään "uskaltaisin" tuonkin kirjoittaa toisin. :)

   Poista
 3. Sarjikset olen itsekin löytänyt uudelleen kirjablogin myötä, ja tässä tuli taas lisää vinkkejä! Kiitti niistä, parasta kirjablogeissa tämä uusien vinkkien saaminen, ehdottomasti. Olen lukenut vain Kati Närhin teokset näistä tällä kertaa esittelemistäsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vinkkejä kertyy hurjaa tahtia, ja mukavaa, jos jokin näistä suosikeistani kiinnostaa. Itse olen tykännyt näistä kaikista hurjasti, ja juuri tuohon Närhen sarjakuvaan toivoisin kovasti jatkoa. Agnes on huipputyyppi. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.