Hajanaisia kirjamietteitä hyvää lukemista -virran varrelta

Perjantai-iltana on aikaa tuijotella Goodreadsiin feediä. Kirjoja, kirjoja... ihmiset lukevat taas vaikka mitä ja kohta voin itsekin päivittää Jhumpa Lahirin Kaima-kirjan luetuksi. Muutama mihinkään liittymätön ajatus syötevirran keskeltä:

Kirja, jonka näin viikolla lähikirjaston pikalainahyllyssä. Vastustin kiusausta ja jätin kirjan hyllyyn. Myöhemmin, myöhemmin! Ensin luetaan edes muutama jo lainattu kirja! Toivottavasti Alan Bradleyn uusimman on joku lainannut, kun käyn seuraavan kerran kirjastossa. En luota siihen, että mielenlujuuteni kestää Flavian edessä loputtomiin:


Kirja, josta mieheni kiinnostui hiljattain niin paljon, että halusi tämän omaan hyllyyn:


Ihana kesäinen kirjamuisto blogini alkuajoilta:

Kirjoja, jonka haluaisin sanoa lukeneeni mutta tuskin luen - no, ainakaan lähivuosina. Mahtavaa, että joku lukee:Adichie! Hänen kirjansa ovat tainneet majailla TBR-listallani koko kolmivuotisen blogiaikani. Pieni syyllisyyden pistos tuntuu aina, kun hänen kirjojaan pomppii jostain esille. Pitäisi viimein ottaa selvää, miksi niin monet ovat hänen kirjoistaan innoissaan. Puolikas keltaista aurinko jo odottelee kotihyllyssäni, ja ehkä joskus intoudun lukemaan sen tai kauniskantisen hibiskus-kirjan.Rainbow Rowellin kirjat olivat paljon esillä ainakin tietyissä blogeissa joitakin aikoja sitten. Kiinnostuin, ja latasin jonkun hänen kirjansa lukulaitteeseeni. Siellä se virtuaalipölyttyy edelleen. Tässä muistutus tutustua ihanan nimisen kirjailijan tuotoksiin:


Olen viime aikoina tuntenut vetoa lanu-kirjoihin. Ne taitavat toimia hyvänä tasapainottavana tekijänä työhommille. Taas silmiini osui muutama kiinnostava:

Ääk! Sarja, joka pitäisi lukea loppuun. Rakkaus ei katso aikaa -höpsöttelystä on viimeinen osa lukematta. Sen sijaan lainasin viikolla Gierin unisarjan kakkososan. Kohta minulla odottaa siis kaksi Gierin sarjaa viimeisen osan lukemista...


Ääk! Sarja, johon en ole ehtinyt tutustua. Näitä riittää, erityisesti dekkarien puolella:


Uskaltaudunkohan koskaan lukemaan Poirotin uusia seikkailuja? Todennäköisesti en. Christien tuotanto on klassikkokamaa, ja hänen sankarinsa levätköön rauhassa, se on minun mielipiteeni.

Ja sitten takaisin blogijutun kirjoittelun pariin. Eräpäivä lähestyy, ja seuraava lukija odottaa kirjaa:

Hyvää perjantai-illan jatkoa kaikille!

Kommentit

 1. Minä olen lukenut nuo Sivullinen ja Vuonna 1984. Sivullinen meni täysin yli hilseen ja Vuonna 1984 oli pettymys. Maailma oli hieno, kerrontatyyli ei vaan napannut. Kepler62 -sarja on kiinnostava, mutta kolmannen osan jälkeen saisi jo pian tapahtuakin jotakin. Kovat odotukset neljättä osaa kohtaan (tykkäsin kyllä ekasta kirjasta paljon). Flavia de Luce -sarjan kolmas osa odottelee lukupinossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nostan hattua sinulle, kun olet saanut kahlattua nuo klassikot läpi. Minussa ne eivät herättele pienintäkään lukuinnostusta. :D Kepler-sarjaan ei ole tullut tutustuttua, vaikka sen näyttävä kuvitus minua kiinnostaakin. Ei kuulosta hyvältä, että odottelet vieläkin tapahtumien alkamista... :)

   Poista
 2. Olen lukenut Adichielta juuri tuon Purppuranpunaisen hibiskuksen.Näin kirjailijan haastattelun ruotsalaisessa kirjallisuusohjelmassa ja olin niin vaikuttunut että siltä istumalta varasin kirjastosta tuon kirjan. Enkä pettynyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitänee koettaa ottaa Adiche viimein tulevan talven lukuohjelmaan, niin tiedän sitten minäkin mitä ihastellaan. :)

   Poista
 3. Juuri tuo Adichien kirja odottaa minuakin. Olen vaikuttunut hänestä henkilönä jo nyt, kirjoissaan olen vielä noviisi.

  Karin Slaughterin dekkarit ovat ihan parhautta. Ellet usko, lue vaikka Näkymätön!

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noloa, mutten tiedä Adichen henkilöstäkään mitään... sivistysaukko, mutta onneksi helposti tukittavissa. :)

   Muistin oikein - minulla on Näkymätön lukulaitteessani! Se oli jossain Elisa-kirjan tarjouksessa, mutta eipäs ole tullut luettua. Hänen dekkareitaan on kehuttu paljon, ja pitäisihän tämmöisen dekkarinystävän edes yksi kirja lukea häneltä.

   Poista
 4. Tässä on se haastattelu jonka näin tv:ssä:
  https://youtu.be/KIiB5hSCfZc

  VastaaPoista
 5. Kiinnostava postaus! Minäkin hekutan Adichieta<3 Flaviaa olen juuri aloitellut ja ne on aina niin taattua kamaa. Orwellista olen myös pitänyt ja hyllyssä odottaa Eläköön tuonenkielo, jota on jo pieni hinku päästä lukemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Heh, vajoan vaan syvemmälle Adichie-kuoppaan... mutta tulevana talvena luen häneltä jotain, niin pääsenpä sitten tästä tuskailusta. :D Hyvä, että Orwell aiheuttaa lukuhinkua - minulla on päinvastaisia tuntemuksia.

   Poista
 6. Olipas kiva katsaus eri kirjoihin Goodreadsin kautta :) Uusin Flavia odottelee minulla jo lukupinossa, pitäisi vaan ehtiä lukaista ensin kaikki muut kirjat alta pois.. Ja sitä lukuaikaa kun ei ole paljoa viime aikoina ollut. Adichien Purppuranpunainen hibiskus oli kyllä hyvä, muut kirjat on vielä häneltä lukematta. Sivullisen luin joskus lukiossa, ja muistan pitäneeni siitä vaikka vaikeaselkoinen olikin. Vuonna 1984 oli myös todella hyvä :) Kepler62:n toisen osan juuri luinkin, kolmas on jo varauksessa. Ja tuo Maailma on outo kiinnostaa minuakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla Sivullinen ei ole tullut pakkoluettavana kirjana vastaan, mutta olen tainnut selailla sitä joskus kirjastossa... ei herättänyt lukuhaluja. :) Kepler-sarjaan tulee uusia osia hurjaa tahtia, ja voi olla, että vetkuttelen sarjan aloitusta vielä vähän aikaa niin voin lukea koko sarjan kerralla.

   Poista
 7. Karin Slaughterit ovat tosiaankin hyviä. Luin ensimmäisen sarjan (Sara Linton/Grant County) aikoinaan läpi, mutta sitten kaipasin vaihtelua dekkarigenreen ja tuoreemmasta Will Trent -sarjasta olen kokeillut vasta yhtä. Slaughter osaa olla todella raaka, mutta teoksissa on älyä ja oma "etelävaltiolaishikinen" viehätyksensä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luen todella vähän amerikkalaisdekkaristeja, joten olisipa korkea aika tutustua Slaughterin sarjoihin. Etelävaltion hiki kuulostaa lupaavalta :D.

   Poista
 8. Postaus, josta jäi hyvä mieli. (: Jostain kumman syystä pidin Sivullisesta! Ei se ainakaan pitkä kirja ole, jos joskus erehdyt lukemaa. :D Orwellin tahtoisin lukea, muttakun muttakun.. Niin paljon kirjoja, niin vähän aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun tykkäsit jutusta. :) Eihän sitä tiedä, jos joskus intoudun Sivullisen pariin... minulla on kasautunut paljon ennakkoluuloja ja -käsityksiä ko. kirjaa kohtaan, ja siksi olen koettanut parhaani mukaan vältellä Sivullista. Mutta usein ennakkoluulot karisevat, kun rohkeasti tarttuu kirjaan joten ehkäpä joskus näin käy Camusin klassikon kohdalla. :)

   Poista
 9. Voi, mullaki on hirmunen läjä kirjoja oottamassa lukemista ja vielä hirmusempi läjä ois kiinnostavia kirjoja, jotka haluan lukea.
  Ps: Miten toi goodreads oikein pelittää? Sinne pitää vissiin kirjautua, että voi selata kirjoja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin. Kirja (Kuura) on perillä! Kiitos!

   Poista
  2. Goodreads löytyy täältä: https://www.goodreads.com/
   Kirjoja pystyy etsimään ilman tunnusten luontia (hakukenttä löytyy aloitussivun keskivaiheilta), mutta mukavampi sitä on minusta käyttää jos tekee tunnuksen. Siellä voi pyytää ihmisiä "kavereiksi", jolloin pääsee näkemään heidän päivityksiään. Ja sitten voi tietysti merkata kirjoa luetuiksi, currently reading -statukselle, want to read -statukselle ja voi koostaa omia listoja. Ja on siellä lukuhaasteita, ryhmiä (esim. kirjabloggareilla on oma ryhmä, joka tosin ei ole kauhean aktiivinen minun mielestäni) ja varmaan paljon muutakin, mitä ei nyt muistu mieleen. Minä jäin aika nopsasti koukkuun. :D Jos innostut tekemään tunnuksen, minua saa pyytää kaveriksi. :) Kannattaa rohkeasti kokeilla, Goodreadsin käytöstä päässee aika nopsaan jyvälle.

   Poista
  3. Kiva, että kirja tuli perille! Postitus jäi vähän myöhään, kun oli kaikkea siinä alkuviikosta.

   Poista
  4. Minäpä otan asiaksi perehtyä enämpi Goodreadsiin. Kuulostaa erittäin kätevältä tavalta kirjojen suhteen. Ku nythän kirjotan vihkoon ylös kirjat, jotka kiinnostaa jne. :D

   Poista
  5. Joo, on tosi kätevä. Ja sinne voi kirjoittaa myös arvioita kirjoista ja merkkailla, miten kirjan luku edistyy eli millä sivulla olet ja samalla kommentoida edistymistä, jos siltä tuntuu. Mä pyörin joka päivä Goodreadsissa :D, tulisi varmaan riippuvuusoireita jos se olisi vuorokauden jumissa :D. Minut löytyy täältä: https://www.goodreads.com/user/show/26765822-marika-oksa

   Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.